מתכון לגידול תינוקות ללא חיתולים

המצרכים הדרושים ודרך ההכנה שבסופה יוצא תינוק שגדל בלי חיתול
מאת   , לריסה גינת
|
הדפס
|
שמור

מתכון פשוט לגידול ילדים ללא חיתולים. יש לשים לב לכל המרכיבים ולאופן ההכנה. במקרה של הקדחת התבשיל, יש לחזור על כל התהליך מחדש.

מצרכים:

  • אמא/אבא/סבתא/מטפלת/בייביסיטר – לא חייבים להיות כל הזמן בהשגחה צמודה אבל כדאי שיהיה ברקע
  • תינוק במידת עשייה NB ועד 12 חודש
  • סיר/כיור/שירותים/עץ/מרפסת של השכנים 
  • רצון טוב

 

אופן ההכנה:
בסיס התבשיל: התבשיל מבוסס על האינסטינקט המולד של כל תינוק ממידת עשייה NB ועד בערך 12 חודש, לאותת על הצורך שלו להתפנות ממש כמו שהוא מאותת על הצורך שלו לאכול או לישון. במידת עשייה 12 חודש וקצת, האינסטינקט הזה מתנוון, אולם ניתן להשתמש בבסיס התבשיל גם כדי להכין תבשיל גמילה.


בשלב הראשון, מחליטים שזה מה שרוצים להכין. אם ההחלטה מגיעה ממקום שלם, תוכלו ליהנות הרבה יותר מחוויית הכנת התבשיל. לאחר מכן, מתחילים בשלב התצפיות אחר הסימנים והזמנים הטבעיים של תינוקכם. שלב התצפיות יכול להתארך כשבועיים וכדאי מאוד להקדיש לו את מלוא תשומת הלב וההקשבה. השלב מתבצע בהדרגה ע"י הנחת התינוק ללא חיתול כחצי-שעה ביום על פני משטח סופג כשלהו. סימנים אופייניים לתינוק מאותת יכולים להיות: חוסר שקט, צליל מסויים, הבעת פנים מסוימת (התאמצות ופנים אדומות למשל), תנועתיות בגפיים ועוד. בשלב התצפיות בכל רגע שמבחינים, כי התינוק עושה פיפי או עומד לעשות פיפי, כדאי לסגל צליל התנייה כלשהו או סימן. צליל ההתנייה יכול להיות פשששש, פססס, פיס פיס וכ"ו ומטרתו היא הוספת תבלון חשוב לתקשורת בינכם.


לתוצאות שלב זה מוסיפים זמנים אוניברסאליים (כגון, מיד לאחר ההתעוררות, בהחלפת חיתול ועוד) וקורט אינטואיציה.
מערבבים היטב, היטב.


כעת, לתקופה של כשבוע-שבוע וחצי, מוספים פעם ביום את רצף ההתרחשות הבא: הבחנו שהתינוק רוצה לעשות פיפי, מיידעים אותו על כך שהבחנו, לוקחים אותו למקום המיועד, תומכים בו או בישיבה או בתנוחה מסוימת (תלוי במידת העשייה), משמיעים את צליל ההתנייה או הסימן, התינוק עושה את צרכיו, מנגבים ומחזירים בחזרה לפעילות שבה היינו קודם לכן. חשוב מאוד שתגובתכם תשאר נונשלנטית ולא תלווה במחיאות כפיים או קריאות "הידד!" כשלהן שכן מדובר בתהליך טבעי ואין כל צורך בכך.


לאחר כשבוע וחצי ניתן להוסיף את רצף ההתרחשות ליותר מפעם ביום, ואף להוריד את החיתול לתקופות ממושכות הרבה יותר!


וואלה, תינוק ללא חיתולים - מוכן!


כיצד תדעו שהתבשיל מוכן?

התינוק רגוע יותר (תבחינו כי בין שליש-לחצי מהפעמים שתינוקכם בכה הוא למעשה היה צריך להתפנות), הוא יפתח עצמאות לצרכים שלו בגיל הרבה יותר מוקדם, תינוקכם לא יסבול מתפרחות חיתולים, הוא ייהנה מהתפתחות מוטורית תקינה סביב אזור האגן, יפתח מודעות מינית נכונה כי הוא יגדל עם מודעות שאזור האגן נקי מהפרשות, תחסכו המון כסף, תעזרו קצת לכדור הארץ, תחסכו זמן, תכירו את גופו של ילדכם טוב יותר והוא יפתח מוּדעוּת הרבה יותר גבוהה לגופו גם כן וכמובן שתזכו לקווצץ' את הטוסיק המתוק של תינוקכם בכל עת.


אם תשכחו את אחד ממרכיבי ההכנה, סביר שתסבלו מכל התופעות להלן, או חלקן הגדול: תסכול רב, התעסקות מתמדת בצרכי תינוקכם, ב"פספוסים" מרובים, בפחד מתמד שמישהו שהוא לא אתם יחזיק את תינוקכם וצרכי תינוקכם שהופכים למרכז חייכם (שלא לדבר על הריח בבית...). אנא מכן, אם הבחנתן באחד מאלה, כנראה שהתבשיל שהכנתם עדיין לא במידת העשייה המספקת, וכנראה שיש צורך לחזור על אחד משלבי ההכנה! חזרו על הוראות ההכנה ו/או פנו לעזרה.

 

הכותבת, לריסה גינת, מתמחה בגידול ילדים ללא חיתולים וייעוצי גמילה.

תגובות הגולשים
+ הוסף תגובה
2. יעל 21/03/2012, 01:19:08

מה לגבי הלילה, כשכולנו ישנים? האם מחתלים רק בלילה בשיטה זו או ששמים מוניטור שיעיר אותנו כשהתינוק מתחיל לאותת בקול?

+ השב
 
1. רעות 19/03/2012, 21:25:35

כתבה מעולה. הנושא מעניין ומסקרן. ללא ספק אתנסה בשיטה עם הילד הבא.

+ השב