הכנה ללידה בשיטת קיי

איך הפך המשפט "בעצב תלדי בנים" למוטו שממנו מפחדות יולדות רבות ואיך אפשר להוריד את מפלס הפחד
|
הדפס
|
שמור

כל אישה הייתה רוצה לחוות חווית לידה טובה. כל אחת מייחסת משמעות אחרת לחווית לידה טובה,. אחת היתה רוצה לידה מהירה וקצרה, שנייה מעדיפה לידה ללא משככי כאבים, שלישית רוצה לידה ללא התערבויות, רביעית רוצה אפידורל מהציר הראשון וחמישית רוצה ללדת בבית.

צילום: סטודיו פרפרים בבטן, צילומי הריון

חווית הלידה, חוויה מרגשת ואלוהית, הופכת הרבה פעמים לסיוט, לסבל ולטראומה, שיש צורך לעבד אותה.

אז איך זה קורה שחוויה כ"כ מעצימה הופכת הרבה פעמים לחוויה כ"כ קשה עבור נשים רבות?

 

ההסבר לכך טמון בשטיפת מוח שנשים חוות ביחס ללידה בעקבות המשפט התנ"כי "בעצב תלדי בנים" (שלא בהכרח דיבר על עצב בלידה עצמה). בעקבות המשפט הזה שמהדהד לנו בתודעה הקולקטיבית אלפי שנים, הלידה ניכסה לעצמה פרשנות של כאב, סבל, סיוט, וכל לידה שמתרחשת ואכן נחוות כסיוט הכי גדול עלי אדמות, רק מחזקת את האמונה שאכן לידה היא חוויה קשה וכואבת מאד.

 

בתרבויות שבהן לא מהדהד המשפט "בעצב תלדי בנים" נשים אינן חוות פחד גדול מהלידה, וחווית הלידה שלהן זורמת והיא הרבה יותר טבעית.

 

אחד המקורות שעליהם מתבססת שיטת קיי הוא הרופא גרנט לי דיק ריד, שחי בתחילת המאה ה-20. הוא סיפר, שפעם אחת הגיע ללידה של אישה כפרית שלא היתה מבקרת בכנסיה (בתקופה הזו, אנשים מהמעמד הנמוך לא היו רשאים להיות חלק מהכנסיה) ובמהלך הלידה הציע לה סוג של משכך כאב. היא סרבה ולאחר הלידה, כששאל אותה מדוע סרבה, ענתה לו האישה, שלידה לא כואבת, ולכן אין צורך במשכך. מכאן עשה דיק ריד מחקר על הנושא וגילה שבתרבויות הרחוקות מן התנ"ך, לא משייכים כאב ללידה.

 

את שיטת קיי להכנה ללידה הביאה ארצה תמר עילם, שלמדה אותה בארה"ב. היא עצמה חוותה לידה בשיטת קיי והיתה לה חוויה מדהימה.

 

מטרתה של השיטה היא לעשות "שטיפת מוח" הפוכה למשפט "בעצב תלדי בנים" ולהכניס אמונות חדשות, מחזקות ומעצימות ביחס ללידה וכן לעקור אמונות ישנות, מחלישות ותוקעות שנשים נושאות איתן שנים (לרוב בתת מודע)

המשפט התנ"כי "בעצב תלדי בנים" לא שינה דבר בפיזיולוגיה של הלידה. הוא שינה רק בנוירולוגיה כלומר כאשר אישה מגיעה ללידה מתוך הידיעה שזה הולך לכאוב ולהיות קשה וטראומטי, היא מגדילה את הסיכויים שהלידה שלה אכן תהיה קשה, כואבת וטראומטית.

 

איך עובדת שיטת קיי?

שיטת קיי עובדת עם התת מודע. שם למעשה נמצאים כל הפחדים, המחסומים ודפוסי ההתנהגות המגבילים שלנו. אם נתחבר לתת המודע, ונאתר את הדברים שתוקעים אותנו, יהיה לנו הרבה יותר קל לשרש אותם.

 

איך השיטה פועלת?

בשיטת קיי רוב העבודה מתבצעת במצב תודעה אחר, שבו התת מודע מאד זמין, וזה מאפשר למצוא דפוסי התנהגות מגבילים, פחדים, חששות, זכרונות קשים ועוד ולרפא אותם מהיסוד. בעזרת הרפיה עמוקה ודמיון מודרך מביאה המדריכה את המודרכת שלה למצב הזה ואז עובדת איתה בשני מישורים.

 

המישור הראשון הוא הכנסת אמונות חדשות ומחזקות ביחס ללידה. האישה מקבלת אמונות חדשות וחיוביות בהקשר של לידה בעזרת כלים פשוטים שקל ליישמם. האישה מתרגלת יום יום את האמונות החדשות והן חודרות לתת מודע ומפחיתות משמעותית פחדים, טראומות ומחשבות שליליות ביחס ללידה.

 

בהקשר הזה אני שמחה לשתף בסיפור מקרה על אישה מקסימה שהדרכתי בשיטת קיי לקראת הלידה השנייה שלה. הלידה הראשונה התחילה כלידה פיזיולוגית לכל דבר, אך לאחר שעות של חוסר התקדמות ומצוקה עוברית, האישה סיימה את הלידה בניתוח קיסרי. היא הגיעה אליי מלאת פחדים וחששות. במפגש הראשון היא אמרה לי שהיא מאמינה ביכולת האישה ללדת בלידה טובה וחיובית, אך לגבי עצמה היא לא מאמינה שזה אפשרי. במפגש הראשון התחלנו להכניס אמונות חדשות לתת מודע שלה והיא גם קיבלה שיעורי בית לשנן את האמונות המחזקות והחיוביות ביחס ללידה. בתחילת המפגש השני, כששאלתי אותה, האם היחס שלה לגבי הלידה שלה השתנה, היא חייכה ואמרה שהיא כבר לא חושבת שזה בלתי אפשרי עבורה ללדת בלידה טובה.

 

השלב השני הוא בירור בתת מודע מהי מערכת האמונות שיש לאישה ביחס ללידה ואם יש אמונה, מחשבה או זיכרון שליליים, שעולים בהקשר הלידה, מרפאים את אותו עניין "תוקע". עצם העובדה שהריפוי נעשה ישירות בתת מודע, הופך את הריפוי ליותר אפקטיבי. במידה שאישה חוותה כבר לידה שזכורה לה כקשה וטראומטית, מתחילים קודם בעיבוד החוויה הזו ורק אחרי שמנקים אותה ניגשים לברר אם יש איזושהי מחשבה או איזשהו דפוס מגביל בהקשר הלידה הנוכחית ואם נמצא כזה, מנקים גם אותו.

 

במקביל לעבודה על שני המישורים, הכנסת אמונות חדשות ועקירה של אמונות מחלישות, שיטת קיי מרגילה את הגוף להיכנס למצב של הרפייה. תרגול הרפייה בשיטת קיי מלמד את הגוף להרפות את כל השרירים ולכן בלידה, שבה חשוב מאד להרפות את שרירי הרחם, קל יותר לאישה להרפות ובכך היא עוזרת לעצמה ולעובר שלה להתקדם בצורה נינוחה יותר.   

 

חשוב לי להדגיש, כי שיטת קיי היא שיטה קסומה במיוחד להכנה ללידה אך היא בהחלט איננה מטה קסמים. השיטה מצריכה המון פתיחות מצד האישה, המון תירגול ואימון של הכלים הנלמדים ובעיקר המון אמונה בדרך, בכלים וביכולת שלה ללדת כפי שהיא רוצה.

 

הכנה ללידה בשיטת קיי בנויה מ-3 מפגשים של כשעתיים כל אחד עם הפרש של שבועיים בין מפגש למפגש על מנת לאפשר לאישה זמן לתרגל את כל הכלים שנלמדים בכל אחד מהמפגשים.

מומלץ להתחיל את הקורס עד שבוע 32 על מנת להספיק לתרגל בנחת אם כי זה אפשרי להתחיל גם בשבועות מתקדמים יותר. אז צריך לקחת בחשבון שהתרגול יהיה יותר מסיבי ועמוס.

שיטת קיי מאד מתאימה לנשים שיש להן חששות ופחדים גדולים מהלידה, לנשים שרוצות ללדת בלידה נרתיקית אחרי ניתוח קיסרי, לנשים שהעובר שלהן במנח עכוז והוא לא מתהפך, לנשים שחווית הלידה הקודמת שלהן זכורה להן כקשה וטראומטית ובכלל לכל אישה שרוצה לחוות חווית לידה טובה ומעצימה.

שיטת קיי אמנם מוכרת בעיקר לעבודה לקראת לידה אך למעשה היא מצויינת גם עבור פחדים שאינם קשורים ללידה, התמכרויות, כעסים ודפוסי התנהגות מגבילים כלליים.

 

פרטים נוספים על השיטה אפשר לקרוא באתר של שיטת קיי שם יש גם רשימה של כל המדריכות שעובדות עם שיטת קיי.

 

 

בברכת לידה קלה וחיובית

יסמין

תגובות הגולשים
+ הוסף תגובה