מתכון ט"ו בשבט: רוטב פירות יבשים

מתכוני פירות מיובשים לט"ו בשבט
|
הדפס
|
שמור

כשאני חושבת על ט"ו בשבט יש לי בעיקר שתי אסוציאציות: חלוקת תעודות בבית הספר ובתיכון ויום ההולדת שלי. ובתקופת הלימודים שילוב בין השניים לא תמיד העצימה את שמחת יום-ההולדת.....
מבחינת ההורים שלי, היומולדת תמיד יותר חשוב והעיקר לשמוח (כמו דרום אמריקאיים טיפוסיים) אבל בכל זאת, בכל שנה בתוך ליבי תמיד קיוויתי שאת התעודות יחולקו אחרי יום ההולדת שלי – להרגשה הטובה ולהעלאת המורל. 

פעם פירות יבשים היו קונים רק לט"ו בשבט
ושבועיים לפני חג האילנות - כבמטה קסמים, השווקים והסופרים הופכים לשדרת ערימות של פירות מיובשים וססגוניים, פיצוחים למיניהם, עם ובלי קליפה טבעי, קלוי או מלוח. באריזות צלופן ומארזי קש "אתניים".
המסורת הנשמרת עד עצם היום הזה...רק שהיום עם המודעות לאוכל בריאותי, ברוב הבתים תמצאו פירות יבשים בכל ימות השנה.

 

פירות כעיקרון הם עתירי ויטמינים, מינרלים, סיבים, נוגדיי חימצון והם גם דלי שומן – חשוב לזכור שהם עתירי סוכר.
פירות הם מקור עשיר לאנרגיה זמינה, הם עשירים בברזל, ומסייעים למערכת העיכול
מומלץ לתת לילדים כחטיף- קערית של 3-4 סוגי פרות, שיהיה מגוון וצבעוני, לא לשכוח לתת דוגמא אישית ולאכול לפני הילד.


חשוב מאוד לוודא, שאין גרעינים בפרי, ושהמרקם והגודל של הפרי מתאימים לגיל הילד!!!
שימו לב שיש פירות מיובשים ופירות מסוכרים, אשר בנוסף לסוכר הטבעי שלהם היצרנים גם עטפו אותם בסוכר שלדעתי עושה אותם מתוקים מידי ומנטרלים את טעמם הטבעי והייחודי. ממליצה להשתמש בפירות המיובשים הטבעיים.

לכבוד החג, וסתם כי בריא וטעים, מתכון מפנק לטו בשבט, על טהרת פירות יבשים, שתוכלו לאמץ למנות במהלך כל השנה.

 

מתכון לרוטב פירות מיובשים


מצרכים:

  • ½ כוס משמשים מיובשים
  • ½ כוס תאנים מיובשות
  • ½ כוס שזיפים יבשים
  • ½ כוס צימוקים
  • 2 כפות סילאן או דבש
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כוס יין אדום

 

אופן ההכנה:

  1. לחתוך את הפירות לקוביות קטנות.
  2. להעביר לסיר ולבשל את הרוטב עם כל המרכיבים – להביא לרתיחה ולהנמיך את הלהבה.
  3. להמשיך לבשל עד שהנוזלים מצטמצמים ומתקבל רוטב סמיך.


תוספת לפנקייק: מתכון לפנקייק

מצרכים:

  • 3 ביצים
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1 קופסא קוטג'
  • 1 כוס קמח תופח (או קמח רגיל + כפית אבקת אפיה)
  • 1 שקית סוכר וניל
  • שמן או חמאה לטיגון הפנקייק

 

אופן ההכנה:

  1. לערבב הכול, לפי סדר החומרים.
  2. לחמם מחבת טפלון עם מעט שמן קנולה וה"מושחתים" יכולים לשים חמאה...
  3. בעזרת כף ליצור עיגולי בלילה על המחבת, להפוך את העיגולים כשמתחילים לראות בועות קטנות בצד העליון.
  4. בבקשה, תגישו חם, הכי טעים.


כתוספת לחזה עוף: מתכון לחזה עוף

מצרכים:

  • ½ ק"ג שניצל חזה עוף
  • ½ כוס מיץ תפוזים
  • ½-1 כף רוטב צ'ילי מתוק
  • 1 כפית אבקת שום
  • 1 כפית חרדל רגיל
  • 1 כף שמן זית
  • למי שאוהב – מומלץ להוסיף 1 כף זרעי כוסברה, משבח את המנה.

 

אופן ההכנה:

  1. לערבב את כל המרכיבים יחד מלבד חזה העוף, עד לקבלת תערובת הומוגנית.
  2. לשים את חזות העוף בקערה לצקת מעל את המשרה ו"ללוש" היטב עד שכל חזות העוף קיבלו תשומת לב מהמשרה.
  3. לתת לחזות העוף ל"נוח" כ- 30 דקות עד שעה, לא יותר. (החומציות במיץ התפוזים "מבשלת" את חזה העוף)
  4. במחבת טפלון עם מעט שמן זית לבשל מעט את חזות העוף, עד לקבלת גוון לבן ולהוסיף על כל "שניצל כפית מהרוטב, להפוך מידי פעם לקבלת גוון שזוף ו"קרמלי" בחזה העוף.


כתוספת למאפה גבינה: מתכון לשקיקי בצק פילו במילוי גבינת עיזים ברוטב פרות יבשים

מצרכים:

  • חמאה מומסת להברשת הפילו
  • 2 עלי פילו
  • 1 גליל גבינת עזים - פרוסות בעובי 1 ס"מ

 

אופן ההכנה:

  1. חותכים כל עלה פילו ל-4 חלקים מברישים כל חלק בחמאה מומסת משני צדדיו,
  2. ומניחים במרכזו את פרוסת הגבינה.
  3. אוספים את שולי העלה ומהדקים למעין שקיק.
  4. מושחים שוב בחמאה ואופים בחום גבוה 200 מעלות כ-7 דקות, עד להזהבה.
  5. מסדרים לצלחת הגשה ויוצקים מהרוטב מעל כל שקיק פילו – להגיש חם.


איפה עוד אפשר לממש את הרוטב?

  • ביוגורט
  • בגלידת וניל
  • כתוספת לאורז לבן – להוסיף כשהאורז חם
  • תיבול לכבד עוף / תוספת לפטה כבד
  • כתיבול חלקי עוף אפויים בתנור
  • כתוספת לעוגת גבינה, במקרה זה חייבים לצמצם טוב את הרוטב – שלא ירטיב את העוגה/

 

חג אילנות ויום המשפחה שמח!

תגובות הגולשים
+ הוסף תגובה