מרק דלעת ובטטה

בחורף אין כמו צלחת מרק כתום טעים ומהביל
|
הדפס
|
שמור

המרק הזה מזכיר לי ימי חורף מושלגים בשוודיה כשהיינו יוצאים לשחק ב"מלאכים" רגע אחרי שהשלג היה מגיע לגובה חצי מטר. כשהתעייפנו ממשחק המלאכים, ומגלישה על צלחות מעופפות, היינו מכינים המון כדורי שלג קטנים, והיינו מדליקים בתוכם נרות, ממש עששיות משלג, כי היה מחשיך מהר מאוד בחורף והיה כל כך כיף לראות את העששיות שלנו מנצנצות להן בשלג. כשכבר קפאנו ולא יכולנו יותר להישאר בחוץ היינו חוזרים הביתה לשתות שוקו חם עם כריך גבינה צהובה או לאכול ממרק דלעת ובטטות כדי להתחמם.  

צילום: נעמי גטניו

ניתן להכין את המתכון הזה מראש ולחמם בסיר ולהוסיף את החלב רגע לפני ההגשה. אצלנו אוהבים לאכול אותו בליווי לחם כפרי ועם מעט עירית קצוצה ופלפל שחור גרוס על כל מנה.

 

זהו מרק מאוד בריא, כי הדלעת היא מקור מעולה לוויטמינים E, B1, B3 ,A, C והיא מכילה גם ברזל, אשלגן, מגנזיום, נחושת, מנגן ועשירה בסיבים תזונתיים. הבטטה עשירה בסיבים תזונתיים ובוויטמינים A, C, B6, אשלגן ומנגן. אז המרק הוא לא רק טעים אלא ממש מרק בריאות. 

 

למתכון הזה תזדקקו לבלנדר מוט או לבלנדר רגיל. אם אתם משתמשים בבלנדר מוט, רצוי לבשל את המרק בסיר אלומיניום כדי שתוכלו לרסק את המרק ישירות בסיר.

 

מצרכים:

  • כף חמאה או שמן זית
  • שתי בטטות בינוניות
  • 500 גרם דלעת או דלורית
  • בצל גדול
  • 1-2 שיני שום
  • 1 ליטר ציר ירקות (או ליטר מים וקוביית מרק ירקות)
  • חצי כפית אבקת ג'ינג'ר
  • שתי כפות מיץ לימון
  • 2 עלי דפנה
  • כפית מלח
  • מעט פלפל שחור
  • כוס וחצי חלב (1% או 3% לבחירתכם)

 

אופן ההכנה:

  1. מקלפים את הבטטות, הדלעת, הבצל והשום.
  2. חותכים את הבטטות ואת הדלעת לקוביות בגודל 2-3 סנטימטר.
  3. קוצצים את הבצל וכותשים את השום.
  4. מטגנים קלות את הבצל ואת השום בחמאה.
  5. כשהבצל רך, מוסיפים את קוביות הבטטה והדלעת ומערבבים מדי פעם על אש קטנה במשך 5 דקות.
  6. מוסיפים את ציר הירקות, מיץ הלימון ואת התבלינים ובוחשים.
  7. לבשל על אש קטנה במשך כ-20 דקות או עד שהבטטות והדלעת רכים.
  8. מכבים את האש ומוציאים את עלי הדפנה (אל תשכחו!).
  9. מחכים עד שהמרק מתקרר מעט ומרסקים בעזרת הבלנדר.
  10. לאחר שהמרק חלק וסמיך, מוסיפים את החלב, מחממים עד רתיחה ומכבים את האש.
  11. מגישים מהביל עם עירית קצוצה ופלפל שחור גרוס. אפשר להגיש עם לחם כפרי טרי ומגוון ממרחים כמו ממרח פלפלים, ממרח עגבניות מיובשות, טפנאד זיתים שחורים ועוד.

 

בתיאבון!

תגובות הגולשים
+ הוסף תגובה