אופן ההכנה מקלפים את החצילים מרבעים אותם על ידי חיתוך רצועה דקה מהדפנות כך שמתקבלת מעין קוביית חציל ארוכה מפזרים מלח גס ומשהים למשך מספר דקות על מנת שיזיעו את הנוזלים שוטפים וחותכים לפרוסות עבות כך שמתקבלות קוביות בעלות פאות שוות (פחות או יותר). משמנים את רשת המנגל קלות מניחים את קוביות החציל ומשחימים את כל הפאות עד להזהבה בינתיים שמים את כל חומרי הרוטב בצנצנת מנערים עד שהסוכר והמלח נמסים את החצילים המוכנים מניחים בכלי עם מכסה שופכים את הרוטב ומנערים במשך ההתקררות שלהם מספר פעמים משאירים לפחות שלוש שעות לספוג את הטעמים לפני שמגישים ניתן לפזר מעט שומשום קלוי ועירית לפני ההגשה