מוצרי תינוקות: מה לקנות לקראת הלידה

האם באמת חיוני לרכוש כל מה שרשום ב"רשימת לידה"
|
הדפס
|
שמור

ההריון מתקדם, כל הבדיקות עברו בשלום, והעובר בועט לו בשמחה וממשיך להתפתח יפה ברחמך. חוש הקינון שלך מתחיל להתעורר, ואת כבר משתוקקת להכין את כל מה שנחוץ לקראת בואו של תינוקך המתוק. ברוב המדינות בעולם החדר כבר מוכן בשלב זה עם כל הציוד הנדרש. בארץ הגישה שמרנית יותר, ואף על פי שרוב הזוגות מבצעים את הרכישה בשליש האחרון של ההריון, הם מבקשים לשמור את הציוד בחנות ולספק את המוצרים לביתם רק לאחר הלידה (מתוך חשש או מאמונה מלאה או חלקית ב"עין הרע"). לעיתים שולחים את הבגדים והמצעים לאחת הסבתות לעתיד כדי שתכבס ותכין את הדברים מראש.

צילום: סטודיו פרפרים בבטן, צילומי הריון

לקראת הלידה של תינוק ראשון, יש נטייה לקנות עבורו "חבילת לידה" עם כל מה שהחנויות ממליצות ומציעות, כדי שלא יחסר. בחלק מהמקרים ההורים שבדרך אפילו אינם יודעים למה נועדו המוצרים ואם הם באמת נחוצים, אבל "הם ברשימה".


מצד אחד אפשר להבין את הדאגה של ההורים, שלא רוצים "להיתקע" בלי פריט חיוני בימים הראשונים עם התינוק. מצד שני, מכיוון שמדובר בהוצאה לא קטנה, צריך לעצור ולשים לב מה באמת צריך ומה לא. חבילות הלידה השלמות מכילות לא פעם פריטים מיותרים, ולכן הן לא תמיד כדאיות. ה"הנחה" שנקבל על רכישה מרוכזת לא תמיד תהיה משתלמת, כי לא נשתמש בחלק גדול מן החבילה או שתכלול מוצרים שלא בדיוק רצינו. ההמלצה שלנו היא לרכוש רק את הפריטים הנחוצים במקום "חבילת לידה" מוכנה, ולעשות סקר שוק לגבי כל מוצר ומוצר ולוודא שכל המוצרים שאנו רוכשים הם אכן נחוצים, והם בעלי תו תקן ועברו בדיקה של מכון התקנים.


היכן כדאי לבצע את הקניות
כשההורים שבדרך מתחילים את סקר השוק שלהם, הם לרוב מגיעים קודם כל לרשתות הגדולות כמו שילב, מוצצים, טויס אר אס, רב-קט פיפו ועוד. חווית הקנייה ברשת גדולה שונה מהרכישה בחנות שכונתית. ההורמונים של ההריון פוגשים בגירוי עצום עם מגוון המוצרים והצבעים שמרגשים אותם כשהם נכנסים לראשונה לחנות גדולה ברשת למוצרי תינוקות. איך בכל זאת מתמודדים עם כל הפיתויים, בייחוד כשמדובר בילד ראשון. כמה טיפים שיחסכו מאות, אם לא אלפי, שקלים.

 

  • סכמו מראש ביניכם שהביקור הראשון נועד רק לצורך התרשמות ראשונית והשוואת מחירים.
  • בצעו סקר מחירים בחנויות רשת וכן בחנויות שכונתיות שקיבלתם עליהן המלצות אישיות.
  • הגדירו סכום מקסימאלי שאתם מסוגלים ומעוניינים להוציא על הציוד הראשוני לתינוק.
  • הגדירו כמה מתוך התקציב מיועד למוצרים גדולים כמו עגלה ורהיטים.
  • הכינו מראש רשימת קניות מותאמת אישית שלא חורגים ממנה, לא משנה מה יקרה. שתתבסס על: סקר מחירים, עצות של משפחה וחברים בעלי ניסיון, מענה של מומחים בפורום צרכנות, קריאת חומר בנושא באינטרנט ובמגזינים.
  • קחו בחשבון שתקבלו הרבה מתנות לאחר הלידה. בני משפחה תמיד שמחים לשמוע למה אתם באמת זקוקים. קחו יוזמה והכינו רשימת מתנות רצויות.
  • הצטרפו או הקימו קבוצת רכישה לקנייה מרוכזת בחנות אחת. בפורומים בפורטל דולה ובאתרים נוספים באינטרנט ניתן למצוא זוגות רבים שעומדים בפני קנייה דומה ויהיו שמחים לאחד כוחות ולדרוש מחיר אטרקטיבי יותר מבעלי החנות.

 

בסקר שנערך בין גולשי פורטל דולה אמרו 36% מהגולשים כי עשו את רוב הקניות ברשת גדולה ועוד 15% עשו את רוב הקניות בחנות שכונתית. 23% אמרו כי העדיפו לקנות את הציוד בכמה חנויות. 11% אמרו כי קיבלו את הרוב מיד שנייה, 4% קיבלו הרוב במתנה, 3% עשו את הרכישה בחנות יוקרתית, 1% ביצעו את הרכישה בחו"ל ואילו 7% דחו את הרכישה עד לאחר הלידה.


זה איננו מידגם מייצג של ההורים, אלא סקר גולשים, שהשתתפו בו 357 מצביעים, אך הוא מצביע על כך שגם בעידן של מעבר לקניות באינטרנט, הורים טריים עדיין אינם מוכנים לוותר על חוויית הקנייה הבלתי אמצעית, על המישוש בחנות, שם הם רואים חדר מוגמר עם כל הציוד מוכן, כמו שהם רוצים עבור התינוק שלהם.


בחירת עגלת תינוק
הקניות לקראת הלידה תלויות גם בעונת השנה. בעיקר בתחומים ה"כבדים" כמו עגלת תינוקות, אך גם כמובן בתחום הביגוד והמצעים. אמהות רבות אינן מתחילות לטייל עם התינוק בעגלה מייד לאחר הלידה, אלא ממתינות מספר שבועות, ובינתיים יוצאות עם התינוק במינשא, או בסלקל. לפני שרוכשים עגלה כדאי לשים לרגע בצד את צו האופנה ולבדוק אם זו העגלה המתאימה לנו. האם תהיה נוחה לתינוק? האם היא קלה לנשיאה? האם היא תיכנס לתא המטען ברכב או למעלית? האם יש לה גלגלים גדולים שיקלו על המעבר בכל סוג של קרקע? אם אתם גבוהים מן הממוצע, חשוב לבדוק שהידיות יאפשרו לכם הליכה זקופה. יש עגלות במחירים נמוכים יחסית, של כמה מאות שקלים, ולעומתן יש עגלות יקרות, שצריך לקחת עליהן משכנתא. בדקו את תקופת השימוש בעגלה (מאיזה גיל ועד איזה גיל היא מתאימה) וחשבו אם שווה להשקיע את המחיר לתקופה הזו. אם אין לכם בעיות עם מחיר, אפשר ללכת לפי האופנה, אבל כדאי לדעת שעגלות במחירים בינוניים יהיו לעתים טובות לא פחות מן העגלות היוקרתיות. אחד השיקולים ברכישת עגלה הוא משך השימוש.

 

אולי ברגע שהתינוק יתיישב בעצמו תעדיפו להחליף את ה"טיולון" של העגלה בטיולון קל משקל? האם העגלה מגיעה עם סלקל? עם "אמבטיה" המאפשרת שכיבה מלאה על הבטן ועל הגב? רופאי ילדים אומרים שעגלה לא צריכה להישכב עד 180 מעלות, וגם 170 מעלות זה מספיק. לחצו כאן למדריך המלא לרכישת עגלה.


מינשאים
כיום יש עשרות סוגים של מינשאים בחנויות. מנשאים "נקשרים" כמו "תינוכיס", "מאיה" או מנשא "מתלבש" כמו "לוּפי". ישנם מנשאים אינדיאנים כמו "Over The Shoulder", מנשאים קלאסיים של כל החברות הגדולות כמו Chicco ועוד וגם מנשאים ארגונומיים כמו "בייבי ביורן" על כל דגמיו. מינשא הוא פתרון אידאלי לנשיאת התינוק במשקל שעד כ-9 קילוגרם.

 

בחורף המנשאים ה"נקשרים" מהווים פתרון מצוין, כי לא צריך עגלה שלעיתים מסרבלת את היציאה מהבית. כשמוציאים תינוק מהסלקל באוטו ישר למינשא הרבה יותר נוח מאשר להתעסק עם העגלה, להגן עליה ועל התינוק מפני הגשם ולהיסחב עם העגלה לכל מקום. בקיץ אולי תעדיפו מנשא קליל יותר. את המנשא חשוב לקנות לאחר הלידה, ולמדוד אותו בחנות יחד עם התינוק. חשוב ששני בני הזוג ימדדו את המנשא עם התינוק לפני הרכישה. הורים רבים רוכשים שני מנשאים שונים, בהתאם להעדפה האישית של כל אחד מהם. חשוב לוודא שמשקל התינוק יתחלק באופן שווה בכל אזורי הגב, על מנת למנוע כאבי גב מיותרים. יש כמה כללים שצריך לזכור ברכישה של מינשא ואותם אפשר לקרוא בכתבה זו במדריך הקניות שלנו. כשהתינוק יגדל, אולי תרצו לעבור למינשא גב שמתאים מאוד לטיולים רגליים.

תגובות הגולשים
+ הוסף תגובה
4. מיכל 08/05/2014, 08:19:40

DEALOLAMY - קונה שם הכל במחירים שנמוכים ב70% ממחירי הארץ

+ השב
 
3. מיכל 26/11/2012, 15:31:16

יש את מנשא "שרון דרור", מנשא פשוט מעולה

+ השב
 
2. מורני 12/12/2011, 18:09:52

אחלה!

+ השב
 
1. ליה 12/12/2011, 18:09:31

תודה

+ השב