X
המאמר נשמר בהצלחה
המאמר כבר שמור במועדפים
לפני התרופה: טיפולים טבעיים לתינוק
תרופות טבעיות לטיפול בתופעות שונות
הורים לא מעטים רוצים לטפל בילדיהם בתרופות טבעיות לפני שמשתמשים בחומרים הכימיים המשמשים את הרפואה הקונבנציונלית. לא בכל מקרה זה אפשרי, אבל לעיתים אפשר להיעזר ב"תרופות של סבתא" ולהיפטר מתופעות מטרידות בלי להזדקק לתרופות מסחריות. עם זאת, חשוב לזכור שגם דברים המקוטלגים כ"טבעיים" עלולים לגרום נזק. לפני כל טיפול, יש להתייעץ עם רופא ילדים ועם מומחה מוסמך לרפואה משלימה.
התופעה: גזים וכאבי בטן גזים הם תופעה חולפת. אבל כאבי בטן (קוליק) עלולים להימשך שעות. התינוק בוכה שעות ארוכות, ובדרך כלל הגורם הוא הצטברות גזים בבטן ולחצים נוספים של מערכת העיכול שעדיין לא למדה איך לא לבלוע אוויר ואיך לעכל את המזון. התופעה מוכרת בעיקר בגילאי שבועיים עד 6 שבועות, והיא בדרך כלל נעלמת בגילאי 3 עד 5 חודשים.
הטיפול: - הפסיקי שימוש בחומרים אלרגניים כמו חלב, סויה, חיטה, תירס, אגוזים ומיץ תפוזים בתפריט שלו, ואם את מניקה – גם בתפריט שלך. גם פורמולה עלולה לגרום לבעיה, למרות שחלק מן היצרנים מוסיף לפורומולה מרכיבים האמורים להקטין את התופעה. השתמשי בתה שומר או תה קמולמיל בטמפרטורת החדר. אבקה פרוביוטית עשויה להפחית גם היא את הכאבים. נסי תכשירים כמו גליכל מתוצרת הומגליל. אין להשתמש בתה שומר יותר מ-10 ימים ברציפות.
- שימו לב אחרי הארוחה להשכיב את התינוק על הצד, כשהאוזן השמאלית לכיוון הקרקע. גוף האדם איננו סימטרי ופתח הקיבה פונה לכיוון ימין. אם משכיבים אותו ימינה, נוצר מעין כיס בקיבה שבתוכו נכלא אוויר, ואז יש הצטברות של גזים בחלק העליון שאין להם דרך לצאת מעלה. אם משכיבים אותו כשצידו השמאלי כלפי מטה, פתח הקיבה פונה כלפי מעלה ואז הגזים יכולים לצאת ולשחרר את הלחץ הכואב.
מתי לפנות לרופא: אם לתופעות הנזכרות נוספים הקאות, שלשולים, חום או ירידה בתיאבון.
התופעה: זיהומים באוזניים התינוק משפשף את אוזניו בידיו, או שהוא מגרד אותן. הוא מאבד תיאבון, יש לו חום והוא מתבכיין.
הטיפול: - הגבילו את צריכת הסוכרים (הסוכר מדכא את המערכת החיסונית). הפחיתו את השימוש במוצרי חלב, חיטה וסויה.אם את מניקה, הפחיתי או העלימי אותם כליל מהתפריט היומי. הגבילי את זמן השימוש במוצץ. מחקרים רבים טוענים, כי הגבלת השימוש במורץ מקטינה משמעותית את הסיכון ללקות בדלקת אוזניים. חצי בצל צהוב לשניים, חממי בתנור בחום של של 120 מעלות צלזיוס, עטפי בבד ספוגי והצמידי לאוזן התינוק עד שהבצל יתקרר. הסולפור שבבצל נלחם בחיידקים ומפחית את הנפיחות. אפשר גם לטפטף שתי טיפות של שמן שום לתוך אוזן התינוק שלוש פעמים ביום.
- אם התינוק מקבל אנטיביוטיקה, תני לו גם פרוביוטיקה ("דובי יומי"). אין להשתמש באכינצאה ובשאר עשבי המרפא.
מתי לפנות לרופא: אם אחרי שלושה ימים אין שיפור במצב. אם התינוק נראה לא טוב או שאינו מתנהג כרגיל. אם גיל התינוק הוא פחות מ-3 חודשים וחום גופו (בבדיקה רקטאלית) עולה על 38 מעלות צלזיוס, (בגילאי 3 עד 6 חודשים חום גופו מעל 38.3 מעלות, בגיל 6 חודשים ומעלה חום גופו מעל 38.9 מעלות).
התופעה: התקררות: סימפונות מלאות, שיעול ונזלת שיעול הנשמע כנביחה הנמשך בדרך כלל שלושה ימים. אלה נגרמים מווירוסים, ולכן אנטיביוטיקה איננה הטיפול לזה. חום מתחת ל-37.7 מעלות אינו מצריך טיפול, אם הילד מתנהג כרגיל.
הטיפול: - השתמשו בתמיסות מי מלח לניקוי מערות האף להפחתת הנזלת. שימו טיפה של שמן אקליפטור לתוך מפזר אוויר והוסיפו טיפה גם למי האמבטיה. ערבבו טיפה על שמן שקדים או שמן צמחי ועסו לתוך החזה של התינוק או על שמיכה (יש להימנע ממגע של השמן עם הפנים). שמן אקליפטוס הוא רעיל בבליעה.
- חתכו לפרוסות בצל צהוב והניחו ליד החזה כדי להקל על השיעול. אם השיעול גורם לליחה, ערבבו חצי כפית של ג'ינג'ר עם כפית של וזלין ועסו את החזה של התינוק. לאחר העיסוי כסו את החזה בחולצה.
- תנו לתינוק הרבה נוזלים, הקטינו את כמות החלב ומוצריו והגדילו את מינון ויטמין סי. אם את מניקה, שני את התפריט שלך בהתאם.
- אם יש דלקת גרון עם שיעול וצרידות, הלבישי את התינוק היטב וצאי עמו מהבית. האוויר הקריר בשעות הערב יכול לקטוע את השיעול, לכווץ את הרקמות המודלקות ולהרגיע את התקפי השיעול. החזיקי את התינוק צמוד אליך ככל האפשר ולטפי אותו. זה יסייע לו לחזור לנשימה סדירה. אין להשתמש בתמציות מגלעיני אשכוליות.
מתי לפנות לרופא: אם התינוק בן פחות מ-3 חודשים, והחום הרקטאלי שלו הוא מעל 38 מעלות, אם התינוק מתקשה לנשום או שהוא משמיע צפצופים גבוהים כשהוא נושם.
התופעה: כתר קשקשים התקלפות העור בקרקפת, אקזמה, אדמומית, גירוד והצטברות קשקשים.
הטיפול: - מרחו מעט שמן זית על הקרקפת למספר שעות, וכסו בכובע מכותנה או עם פד גזה.
- לחפוף בעדינות ואז להסיר את הקשקשים בעזרת מברשת שיניים מאוד רכה.
התופעה: אקזמה
הטיפול: - לעשות קומפרס של chickweed או להוסיף קצת מהצמח למי האמבט של התינוק.
- אפשר להשתמש במשחת קלנדולה או בקרם לחות שאינו מכיל אלכוהול, או עם תכולת אלכוהול נמוכה ביותר.
- בזמן הטיפול יש למנוע מהתינוק אכילת מאכלי חלב, סויה ואגוזים, ואם את מניקה, הימנעי גם את ממאכלים אלה, העוברים בחלב. אם התינוק אוכל פורמולה, נסי להחליף אותה בכזו עם תכולה גבוהה של שומני אומגה 3.
- נשים בהריון עם אלרגיות ידועות, יכולות לקחת תכשיר פרוביוטי בששת השבועות האחרונים להריון. זהו תוסף המספק חיידקים "טובים" ומונע אקזמה אצל התינוק.
- אין להשתמש בשמן עץ התה.
מתי להיוועץ ברופא? אם האקזמה הופכת אדומה, או אם מתפתחות מורסות מוגלתיות על העור.
תגובות הגולשים
+ הוסף תגובה
|
|
|