לאכול לפני הפסח את החמץ שנשאר

איך "נפטרים" משאריות החמץ לפני פסח
|
הדפס
|
שמור

כמו שפסח משמש לחלק מאיתנו סיבה לנקות, וגורם לנו לשנס מותניים ולהגיע בבית למקומות נשכחים וחשוכים ולשפוך עליהם אור יום ויותר חשוב לאפשר להם לנשום ולשאוף את ניחוחות האביב שבאוויר, הנה עוד תרוץ שאפשר להוסיף לרשימה - "צריך להשתמש בחמץ כי שבוע הבא פסח".

צילום: פוטו-ראק

טוב, יש כל מיני שיטות להעלים חמץ מהבית. הנה כמה מהרעיונות ששמעתי: ארון חשמל בחדר המדרגות, במחסן של השכנים, בפריזר, באוטו .... והנה הרעיון שלי – לבטן, לבשל איתו וליהנות ממנו עד לכניסת חג המצות.


הנה מתכונים שיתאימו לכל המשפחה:
אזהרה:
סבירות גבוהה שהמתכונים עלולים לתפוס מקום של כבוד אחרי חג הפסח.


לזניה בלגן

תמיד יש בארון פסטה - זמין, מהיר, פג תוקף רחוק. ומרבית הילדים מאוד אוהבים פסטה. במתכון בהחלט אפשר לערבב מספר סוגי פסטה. יש לשים לב לזמן הבישול, שמשתנה בין סוגי הפסטה.


חומרים

  • 500 גרם פסטה יבשה
  • 1 גביע קוטג'
  • 1 כוס רוטב עגבניות (לפיצה / פסטה)
  • ½ 1 כוס גבינה עמק / קשקבל
  • 1 שמנת מתוקה
  • מלח + פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית אורגנו יבש
  • 1 כפית אבקת שום.

 

אופן ההכנה

  1. לחמם תנור ל-180 מעלות.
  2. לרפד תבנית חסינת חום (פיירקס) - בנייר אפייה.
  3. לבשל את הפסטה לפי הוראות היצרן, לסנן לשטוף במים קרים,
  4. להעביר לקערה ולהוסיף 2 כפות שמן, למניעת הדבקות הפסטה.
  5. בקערה נפרדת לערבב את הגבינה + שמנת + רוטב עגבניות + 1 כוס גבינה צהובה.
  6. לתבל במלח + פלפל שחור + אורגנו + אבקת שום.
  7. לערבב את בלילת הגבינה עם הפסטה - להעביר לתבנית המרופדת.
  8. לפזר את ½ כוס הגבינה שנותרה - ולהכניס לתנור.
  9. לאפות 40-45 דקות, עד שהגבינה שזופה.


אורז או פסטה עם רצועות חזה עוף

חומרים

  • ½ קילו חזה עוף חתוך לקוביות או רצועות
  • 1 בצל – חתוך לרצועות דקות
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1/2 כפית תימין או אורגנו טרי
  • 1 קופסת עגבניות מרוסקות קטנה
  • 1 כוס אורז - לא מבושל - אני מעדיפה בסמטי
  • 2 כוסות מים רותחים.

 

הוראות הכנה

  1. לחמם את השמן בסיר, להוסיף את הבצל לטגן עד ריכוך ולהוסיף את השום.
  2. למי שאוהב פלפלים – זה השלב להוסיף אותם ולבשל עד ריכוך.
  3. להוסיף תבלינים + חזה העוף, לבשל עד שהגוון שלו נהיה לבן.
  4. לערבב את רסק העגבניות עם כוס מים ולהוסיף לסיר ולערבב.
  5. להוסיף את האורז (אם זה בסמטי לשטוף לפני הבישול).
  6. לערבב היטב, להביא לרתיחה, לכסות את הסיר, להנמיך להבה ולבשל 5-7 דקות.
  7. לתת ערבוב אחרון לפני הכיסוי הסופי, לכבות ולא להרים את המכסה.
  8. להמתין כ-20 דקות ולאכול.
  9. אותו הדבר ניתן לעשות עם פסטה. בשלב ששמים את האורז שמים את הפסטה ומוסיפים מים עד 2 ס"מ מעל הפסטה.
  10. לבשל 5 דקות, לערבב לכסות, לחכות 20 דקות ואז לאכול.


פיצת "שאריות" (קודם תבדקו מה נשאר במקרר או ארון)
הבסיס לפיצה יכול להיות מפיתות, בצק עלים, מלאווח קפוא, עלי פילו, פרוסות לחם כמובן.
ואם אלה לא בנמצא, בטוח תמצאו חבילת קמח "חיוורת" ומפוחדת בתוך הארון, החוששת להגיע אל הזבל במקום לבטן.

חומרים לבצק

  • 3 כוסות (420 גרם) קמח רגיל
  • 1.5 כפיות אבקת אפיה
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפות שמן רגיל או שמן זית
  • 1/4כוס חלב או מים
  • 1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה רגילה או 250 גרם יוגורט לבן או שמנת חמוצה.

 

חומרים לרוטב

  • 340 גרם רסק עגבניות
  • כפית אורגנו טחון
  • 1 כפית בזיליקום
  • רבע כפית מלח
  • קורט פלפל
  • רבע כפית סוכר
  • 1 כפית אבקת שום
  • 200-300 גבינה מוצרלה או גבינה צהובה שאוהבים – מומלץ לשלב בין הגבינות

 

תוספות לפיצה: זיתים ללא חרצנים, גרגרי תירס, טונה, פטריות, רצועות פלפל, פרוסות בצל וכו'.

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-175 מ' ומרפדים תבנית תנור בנייר אפיה.
  2. מערבבים בקערה את חומרי הבצק לפי הסדר הרשום, עד שמתקבל בצק פיצתי אחיד. אם יצא רטוב מדי- מוסיפים קמח, ואם יצא יבש, להוסיף מעט מים או חלב.
  3. מרדדים את הבצק עד לעובי דק, איך שרוצים... מניחים על התבנית, מורחים את רוטב הפיצה ומפזרים את התוספות האהובות עליכם. אופים כ-10-15 דקות, עד שהפיצה נעשית זהובה.


בן דוד מתוק של הפיצה
אם בא לכם משהו מתוק, אז תוכלו לממש את החשק עם בצק העלים, עלי מלאווח. מהם ניתן לעשות קינוח:

  1. ולמרוח על הבצק שוקולד למריחה, נוטלה, ממרח חלבה או חתיכות חלבה, ממרח תמרים...
  2. תוספות – שוקולד צ'יפס, קוקוס, צימוקים, שומשום...
  3. לגלגל ולהניח את הגלילה על ה"תפר" של הבצק ובעזרת סכין חדה ללא שיניים, לפרוס פרוסות בעובי 2 ס"מ ולפזר אותן ברווחים על נייר האפייה.
  4. לאפות עד הזהבה בערך 25-30 דקות בחום 180 מעלות – בתנור שחומם מראש.

 

בתיאבון!

תגובות הגולשים
+ הוסף תגובה