מתכון פשטידת זוקיני + אורז + יוגורט על בסיס עלי אורז (ללא גלוטן)
מצרכים:
4 זוקיני גדולים חתוכים לרצועות
2 קוביות שום טחונות (קפואות שהופשרו)
2 ביצים
1 גביע יוגורט
3 כפות פרמזן (או כל גבינה שתרצו)
½ 2 כוסות אורז מלא מבושל (אפשר גם אורז רגיל)
1 גביע קוטג' יוגה (כשהוא נמס יש מרקם של מוצרלה)
1 בצל סגול גדול חתוך לרצועות
5-6 עלי אורז
מלח פלפל
אגוז מוסקט 6 סיבובי מטחנה (בערך כפית)
אופן ההכנה
להקפיץ את הבצל - עד ריכוך + השום, להוסיף את הזוקיני, מלח ופלפל גרוס ואגוז מוסקט עד להזהבה קלה של כל העסק.
להוריד מהאש.
להוציא ולשים בצד כ-8 עד 10 דקות רצועות זוקיני דקות לעיטור פשטידה, בשלב הסופי
לחמם את התנור ל-180 מעלות.
עלי אורז להשרות במים פושרים עד שהדפים מתרככים, לרפד את התבנית בנייר אפיה ולזלוף 1-2 כפות שמן על נייר האפייה ולסדר בתבנית את העלים שיהיו חופפים ושייכסו את הבסיס וירפדו את הדפנות ובמרכז התבנית להניח עלה שלם.
בקערה להוסיף את האורז לקישואים - לערבב, להוסיף את היוגורט + קוטג' לערבב ולבסוף להוסיף את הביצים ושוב לערבב, להעביר את התערובת לתבנית על דפי האורז, לפזר גבינה צהובה ולקשט עם רצועות הזוקיני ולתנור.
האפייה כ-45 דקות עד שהפשטידה שזופה.
גיוון: במקום זוקיני אפשר לשים: רצועות פלפלים, בצל סגול+כרישה ובצלי שאלוט, עגבניות מיובשות וברוקולי.
מתכון לשיפודי קפרזה
במקום סלט קפרזה רגיל, שמהר מאוד הופך למרק עגבניות ומוצרלה. זו מנה מקסימה לארוחת מזנון וגם לפיקניק. עצם זה שהעגבניות לא נחתכות, המנה שומרת על טריות, יופי וטעם. והכי חשוב: אפשר להכין מספר שעות לפני האירוח, ולתבל רק לפני ההגשה.
מצרכים:
עגבניות שרי שלמות
עלי בזיליקום טריים, שטופים ומיובשים
כדורי מוצרלה קטנים
לרוטב
2 כפות חומץ בלסמי
1 כף סוכר חום
1 כפית מחוקה של מלח
פלפל שחור גרוס
4 כפות שמן זית
שיפודי עץ קצרים (20 ס"מ)
אופן ההכנה
לשפד עגבנייה (לנעוץ במקום שהיה הגבעול/העוקץ ובתנועה סיבובית לשפד)
אחריה כדור מוצרלה עטוף בעלה בזיליקום (שלא יכסה את כולו ושיראו את המוצרלה)
וחוזר על עצמו לפחות פעמיים.
לערום את השיפודים על צלחת עגולה – כך שתיווצר מאין צורת "קיפוד"
לשמור את השיפודים מכוסים ובקירור עד ההגשה.
הכנת הרוטב – לערבב את כל המרכיבים מלבד השמן – לערבב עד שהסוכר והמלח יימסו ולהוסיף את השמן.
לפני ההגשה לתבל כל שיפוד.
אצבעות "בלינצ'ס" במילוי פירות טרופיים מוגשים בקרם אפרסקים ופסיפלורה
בלינצ'ס בדרך כלל הולך עם גבינה וצימוקים, אבל ברור שחייבים לגוון ולנסות להיות מקוריים. עונת המעבר ובמיוחד הקיץ מביאים אלינו פירות עסיסיים, צבעוניים וטעימים. חבל לא לשלב אותם בקינוח אוורירי וקליל.
מצרכים
½ כוס קיווי
½ כוס פסיפלורה (מיץ + גרעינים)
½ כוס נקטרינה
½ כוס אננס
½ כוס תותים
½ כוס בננה
חבילת דפי אורז (עיגולים דקיקים יבשים שעשויים מאורז - ניתן להשיג בחנויות טבע, רשתות המוכרות מצרכים מהמזרח הרחוק).
1 שמנת מתוקה לקצפת
2 כפות – קרם לקצפת לעוגה בטעם ווניל, של חברת אפיכל.
1 יוגורט בטעם פסיפלורה אפרסק
חמאה לטיגון
קערה עם מים חמים (לא רותחים, שתוכלו להכניס את הידיים פנימה)
אופן ההכנה
הרעיון הוא לחתוך את הפרות הכי קטן שאפשר – קוביות קטנות.
ככל שתחתכו קטן יותר, תהליך מילוי וגלגול ה"בלינצ'ס" יהיה קל יותר.
לאחר שהפרות חתוכים ומעורבבים ביחד בקערה – לשמור בצד.
ריכוך עלי האורז:
להכניס כל עלה אורז בנפרד לקערת המים החמים, להמתין דקה שתיים – עד שהעלה מתרכך.
להוציא מהמים, להניח על מגבת מבד, לספוג את מעט המים ולמלא בפירות.
איך ממלאים?
הסבר מפורט על מנת שהביצוע יהיה פשוט.
בשליש הקרוב אליכם מניחים, לרוחב העלה כפית – כפית וחצי של מילוי.
לא לפזר עד סוף העלה, אלא להשאיר כ-2 ס"מ ללא מילוי.
להתחיל לגלגל את העלה, כל גלגול מלווה בהכנסת שוליים פנימה.
ככה ממלאים את העלים.
ניתן להכין מספר שעות מראש ולשמור בקירור.
הכנת הקרם
להקציף את השמנת המתוקה עם אבקת הווניל של אפיכל,
כאשר הקצפת מתייצבת להוסיף את היוגורט.
להמשיך בהקצפה עוד 2 דקות, ולשמור בקירור עד ההגשה.
טיגון ה"בלינצ'סים"
לשים מעט חמאה במחבת ולטגן את האצבעות בלינצ'ס, להניח את האצבעות על הצד בו הסתיים הגלגול ויש פתח. לטגן מכל הצדדים – עד לקבלת מרקם זהוב.
אפייה בתנור
לסדר את האצבעות בנייר אפייה, למרוח מעל חמאה מומסת, ולאפות בתנור שחומם מראש 200 מעלות – עדיפות למצב גריל, ולהפוך בזמן האפייה.
שימו לב שהאפייה בתנור יותר איטית, התוצאה פחות פריכה וחשוב לרווח בין כל "אצבע", שיהיה לה מרחב שיזוף. אבל מן הסתם פחות חמאה.
אופן ההגשה
לעשות מגדל קטן של האצבעות ובצד קערית או גבעה של הקרם. להגיש חם.
אפשר להעשיר את הקרם במעט פסיפלורה – נגיעות של צבע משגע.
חג שבועות שמח וטעים,
בתיאבון! ג'סיקה