גלאס או פור - עוגת גלידה בתנור

קינוח ייחודי: עוגת גלידה אפויה שבטוח תפתיע את האורחים
|
הדפס
|
שמור

בבית הספר היסודי, למדנו להכין לא מעט מנות מעניינות, לחמים, עוגות וגם כמה קינוחים. אחד הקינוחים האהובים עלינו היה היה "Glace Au Four", בעברית "גלידה בתנור". עוגת גלידה מיוחדת במינה, שמכינים בדקות ספורות ומכניסים לתנור דקות לפני שרוצים להגיש את הקינוח. ברור שבסופ"ש אחרי שלמדנו להכין את הקינוח, כבר ביקשנו מההורים לקנות את המצרכים והכנו שוב בבית לשמחתם של כל בני המשפחה.

צילום: פוטו-ראק

אם נמאס לכם מהקינוחים השגרתיים, ורוצים להפתיע עם משהו חדש ומעניין, זה הקינוח להכין. הוא לא מסובך מדי, והוא יוצא פשוט מעולה. בביס אחד, האורחים שלך ייהנו מפירות יער, גלידה קפואה ומרנג חם שמפצפץ בפה.


מתכון ל-4 סועדים


מצרכים:

  • חצי קילו גלידת וניל איכותית
  • שתי כוסות פירות יער קפואים עם עדיפות לפטל או אוכמניות (לא להפשיר!)
  • 3/4 כוס אבקת סוכר (1.5 דציליטר)
  • 3 חלבונים
  • כפית סוכר וניל
  • מעט שבבי שקדים קלופים (לא חובה)

 

אופן ההכנה:

טיפ חשוב: זהו קינוח שחייבים להגיש מייד כשמוציאים אותו מהתנור. חממו את התנור בזמן שאתם מגישים את המנה העיקרית. כדי לקצר תהליכים, אפשר להכין את פירות היער הקפואים עם הגלידה מעל ולהניח במקפיא. 

  1. לחמם את התנור ל-250 מעלות.
  2. להקציף את החלבונים עד לקבלת קצף קשה ואז להמשיך להקציף עם הסוכר.
  3. להניח את פירות היער הקפואים בתחתית התבנית.
  4. להניח את הגלידה שלמה או חתוכה לארבעה בלוקים צמודים על פירות היער.
  5. למרוח את המרנג על הגלידה מכל הצדדים עד לכיסוי מלא (אסור לפספס) של כל הגלידה ופירות היער.
  6. לפזר מעט שבבי שקדים מעל המרנג (לא חובה).
  7. להכניס לתנור בהשגחה צמודה עד המרנג מקבל צבע צהבהב עם כמה נקודות מעט שחומות.
  8. לפזר מעט וניל אמיתי מעל המרנג.
  9. להגיש מייד.
 
חשוב: אל תשאירו את עוגת הגלידה לבד, לא בתנור ולא מחוץ לתנור. בתנור: פספוס קטן והמרנג עלול להישרף והגלידה תימס. מחוץ לתנור: לא תספיקו לטעום את הקינוח שהכנתם... 

 

בתיאבון!

תגובות הגולשים
+ הוסף תגובה