הריון יקר ביותר

על החששות, הפחדים והדילמות במהלך הריון לאחר טיפולים
|
הדפס
|
שמור

שיר היא אחת משורה ארוכה של נשים שנכנסו להריון לאחר טיפולים מתישים, ארוכים ולא פשוטים - הן פיזית והן נפשית. היא סובלת מפחדים ומחששות המלווים אותה לאורך כל ההריון.

צילום: סטודיו פרפרים בבטן, צילומי הריון

כך מתעדת שיר (שם בדוי):

אני זוכרת את הרגע הזה. זה היה הרגע המאושר בחיי. גיליתי שני פסים כהים וברורים בבדיקה. לא הייתה מאושרת ממני. הצלחנו, הצלחנו, הצלחנו! קפצתי משמחה. כל כך הרבה ייסורים, בדיקות, זריקות וטיפולים מתישים, והנה, סוף סוף זה קרה - אני בהריון!

לאורך כל התקופה הזו הציפו אותי פחדים רבים: פחדתי שלעולם לא אצליח להרות ושהזוגיות שלי תתמוטט. התחלתי לחלום חלומות הזויים. כל יום ראיתי דברים מפחידים אחרים בחלום. היום אני יודעת שזה שיקף את הפחדים שלי באותה תקופה.

לאחר שגיליתי את ההריון, התחילו פחדים מסוג אחר: פחדים שקשורים בפחד לאבד את העובר, לאבד את ההריון. חששתי שאני לא אוכלת מספיק, לא שותה ושבגללי ייגרם נזק לעובר.

אני חיה בפחד מתמשך, פוחדת לעשות תנועות שאצטער עליהן, ופעילות ספורטיבית מזמן מחוץ לתחום. כל דבר קטן מקפיץ אותי, והרופא שלי כבר לא יכול לראות אותי; אחת לשבוע אני מתעקשת לבצע בדיקות ואולטרסאונד ולוודא שהכול בסדר. וכשהעובר כמה שעות לא זז, אני היסטרית!

הפחד הגדול ביותר של שיר ושל כמותה הוא לאבד את ההריון היקר להן מכול, הריון שלקח להן כל כך הרבה זמן להשיג (שלא לדבר על אנרגיות ומשאבים אחרים). אותו פחד גורם להן לרצות להיות תמיד בשליטה מלאה - על הכול. בדרך זו הן למעשה מחמיצות את חוויית ההריון עצמה ומתקשות להתמסר לה וליהנות ממנה.

 

בתוך מערבולת הפחד הזו הפכו יחסי המין עם בן הזוג לנחלת העבר, גורם העשוי לתרום לפגיעה במערכת היחסים הבין-זוגית. על כל אלה יש להוסיף את תופעת העלייה במשקל ואת השינוים ההורמונליים החלים בגוף האישה ההרה.

 

אז איך אפשר לעבור את ההריון היקר הזה בצורה רגועה ואחרת? הנה כמה טיפים על הדרך: 

  • חשוב תמיד להיות בסביבה מוקפת ואוהבת, סביבה תומכת ומכילה; להימצא בחברת אנשים התורמים להרגשה טובה ומפרגנים. מי שלא עושה לנו טוב, פשוט להתרחק ממנו.
  • כדאי, ואף רצוי, להשתתף בקבוצות תמיכה של נשים החוות את אותו הדבר. באותן קבוצות אפשר למצוא העצמה נשית אדירה ושיתוף שלא תמיד ניתן לקבלו מבן הזוג. ישנן קבוצות תמיכה המשלבות סוגים שונים של שיחות וטיפולים, הנועדים לחזק את הקשר עם העובר.
  • חשוב למצוא עיסוק או בילוי מהנה ולהתמיד בו על בסיס קבוע (יומי, שבועי), למשל: אמבטיה מפנקת לאור נרות, בילוי זוגי, מדיטציה ועוד.
  • להיעזר ברפואה המשלימה - ישנם המון טיפולים ברפואה משלימה היכולים לתמוך בהריון, להרגיע פחדים, להפיג חששות ולהוריד מתחים. כך למשל: פרחי באך, רפלקסולוגיה,
  • להעשיר את מקורות הידע בנושא ההריון - מומלץ להשתתף שיודעים יותר, מפחדים פחות!
  • קשב פנימי ופרגון עצמי - הכי חשוב לא לשכוח לחבק את עצמכן ולדבר כל יום עם העובר שבפנים: לבקש ממנו שיגדל ויתפתח באופן תקין, להודות לו על שבחר בכן להיות לו אימא ולהזכיר לו תמיד שאתן ממתינות לו בזרועות פתוחות ובכליון עיניים שיצא לאוויר העולם!

 

הכותבת, אורית הלפגוט, דולה ,רפלקסולוגית ומדריכה מוסמכת להכנה ללידה.מנהלת פורום מנסים להרות – תמיכה, מנהלת פורום הריון ולידה תמיכה, מטפלת מוסמכת ברפואה משלימה בהתמחות פריון הריון ולידה, מלווה ותומכת בנשים הנמצאות בתהליכי טרום-הריון, בטיפולי פריון ובמהלך ההריון והלידה.

תגובות הגולשים
+ הוסף תגובה