עוגיות הג'ינג'ר השבדיות של סבתא הילדור Pepparkakor

הנכדה בירגיטה ממשיכה את מסורת אפיית העוגיות של סבתא הילדור
|
הדפס
|
שמור

בירגיטה, חברתי הטובה בשבדיה נתנה לי את המתכון המדהים הזה להכנת Pepparkakor עוגיות ג'ינג'ר שבדיות. היא סיפרה לי שהמתכון הזה עובר מדור לדור במשפחתם. ביום שישי האחרון, כל בנות המשפחה התאספו במטבח של בירגיטה כדי לאפות יחד והפעם, לבקשתי, גם דאגו לצלם את היצירה המופלאה הזו כדי שגם אתם תוכלו ללמוד וליהנות מהעוגיות של סבתא הילדור היקרה. 

אגנס אוהבת לאפות עוגיות ג'ינג'ר עם אמא בירגיטה ואחיותיה

את השלב הראשון של הבצק מומלץ להכין ערב קודם ולהניח במקרר עד למחרת. כמו כן, לאחר שכל הבצק מוכן, כדאי לנסות לאפות כמות קטנה של עוגות כדי לוודא שהבצק לא נוזלי מדי ושומר על צורתו.


Mormor Hildurs pepparkakor


מצרכים:

  • 150 גרם חמאה
  • 2.5 כוסות סוכר לבן
  • 2 כפות סירופ Lyle's Golden Syrup (ניתן לקנות ב"לגעת באוכל" ועוד מקומות) או סירופ מייפל אמיתי
  • 2 כפיות ג'ינג'ר טחון
  • 2 כפיות קינמון טחון
  • 2 ציפורן טחון
  • 2 כפיות סודה לשתיה
  • חצי כוס שמנת מתוקה 38%

4.5-5 כוסות (9-10 דציליטר) קמח לבן

 

אופן ההכנה:

  1. ממיסים את החמאה בסיר ומערבבים עם הסוכר והסירופ.
  2. מוסיפים את התבלינים: הל, קינמון וציפורן. בוחשים היטב ומניחים להתקרר מעט.
  3. מערבבים בכוס את הסודה לשתייה עם השמנת ומוסיפים לבלילה.
  4. מוסיפים קצת יותר ממחצית הקמח ומערבבים היטב.
  5. מניחים את הבצק במקרר עד למחרת.
  6. מוצאים את הבצק מהמקרר כשעה לפני השימוש.
  7. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  8. מכינים תבניות גדולות עם נייר אפייה.
  9. מרדדים את הבצק עד שנעשה ממש דק. אפשר לרדד אותו על נייר אפייה כדי שיהיה קל יותר לחרוץ את הצורות.
  10. חורצים צורות ומסדרים את העוגיות על התבנית.
  11. אופים "עוגיית ניסיון" בתנור. אם העוגייה מאבדת את צורתה ו"נוזלת" הצידה, יש להוסיף עוד קמח לבצק וללוש היטב. 
  12. אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות במשך 5-8 דקות - עקבו היטב אחר הזמן שלא יישרפו לכם העוגיות.


בירגיטה מאחלת לכם הנאה רבה בהכנת העוגיות ושיהיה בתיאבון. היא תשמח לקבל משוב על העוגיות באנגלית, בשבדית או בעברית. :-)

תגובות הגולשים
1. Nora 15/12/2012, 22:34:45

Where is the ginger..?

+ השב