גלוג Glögg - יין חם בסגנון שוודי

הגלוג השבדי שלנו יחמם לכם את החורף
|
הדפס
|
שמור

גלוג Glögg זה יין חם מתובל בסגנון שבדי שמושלם לאירוח חברים בערב חורפי וקריר. את המשקה הזה מכינים השבדים לכל אורך חודש דצמבר וגם בשאר ימי החורף. זה גם המשקה החגיגי בחג הלוציה Lucia וחג המולד. חשוב להכין את הגלוג על הלהבה הכי קטנה כדי שהאלכוהול יישאר במשקה.

צילום: נעמי גטניו

מצרכים:

  • 1 בקבוק יין אדום
  • חצי כוס וודקה או ברנדי
  • חצי כוס סוכר
  • 2 חתיכות ג'ינג'ר מיובש או מסוכר
  • 2-3 חתיכות של קליפות תפוז מיובשות או מעט גרד תפוזים
  • 3 מקלות קינמון
  • 10 הל
  • 10 ציפורן
  • שקדים קלופים
  • צימוקים

 

אופן ההכנה:

  1. שמים את כל המצרכים בסיר עם תחתית עבה.
  2. מביאים לרתיחה קלה על להבה נמוכה ונותנים לזה להתחמם על להבה קטנטנה במשך 20 דקות.
  3. מסננים את כל התבלינים ומשאירים רק את השקדים ואת הצימוקים בסיר.
  4. מוזגים לכוסות שקופים ומגישים עם כפית על מנת שניתן יהיה לדוג את הצימוקים ואת השקדים בקלות.
  5. מגישים עם עוגות שמרים עם זעפרן וצימוקים ועם עוגיות ג'ינג'ר שבדיות Pepparkakor.

 

חורף נעים!

תגובות הגולשים