תנועות עובר - כך סופרים2כיצד מבצעים רישום של תנועות העובר?
הקליקו כאן כדי להיכנס לכתבה המעודכנת מ-27.6.2023 צילום: סטודיו פרפרים בבטן, צילומי הריון אל תיכנסי לפאניקה, אם אינך בטוחה מה את מרגישה. בשבועיים הראשונים ייתכן שיהיה לך קשה להבדיל בין גזים לבין הדבר האמיתי, אבל מהר מאוד תוכלי לחוש את התנועה. בהדרגה תלמדי להכיר את מחזור השינה של העובר, מתי הוא מאוד פעיל ומתי פחות, ומה גורם לו לנוע.
ההקשבה לתנועות העובר תסייע לך לשים לב לשינויים שיש להם משמעות. אם תקדישי בכל יום זמן לספור בעיטות, תנועות יד, גלגולים ומכות מרפק, תוכלי לזהות בעיות אפשריות ואף למנוע לידת ולד מת. זה אמנם מומלץ במיוחד בהריונות בסיכון מהשבוע ה-28, אבל זה יכול לסייע בכל הריון, גם שאינו בסיכון.
בדרך כלל, הפעילות המירבית של העובר היא אחרי ארוחה או אחרי אכילת ממתק, או משהו קר, או אחרי פעילות גופנית מאומצת. ייתכן שתגלי שהעובר פעיל ביותר בין 9 בערב ל-1 לפנות בוקר, כשרמת הסוכר שלך בדם יורדת.
אם תקדישי זמן "לספור בעיטות", הספירה תסייע לך להתקשר טוב יותר עם העובר בבטנך. התחילי בכך שתאתרי באיזו תנוחה נוחה שלך העובר הכי פעיל. יש אמהות המעדיפות לשבת עם משענת נוחה לזרועות, כשהן מחזיקות את הבטן. אחרות מעדיפות לשכב על צד שמאל, שעליו הכי נוח לעקוב אחרי הבעיטות ואחרי שאר תנועות העובר. שכיבה על צד שמאל גם מאפשרת זרימת דם הכי טובה, דבר שיוביל בסופו של דבר לעובר פעיל יותר.
ספירת התנועות תרצי אולי להתחיל לכתוב יומן ולהשתמש בטבלאות כאן למטה. ביומן כתבי את הזמן שבו חשת את התנועה הראשונה, וסמני כל פעם שאת חשה תנועה נוספת עד שתגיעי ל-10 תנועות. שימי לב שאת מחפשת שינוי משמעותי מדפוס התנועה הרגיל שלך. זה יכול להיות קל לצפות לכמות מדוייקת של תנועות בכל ספירה. אבל יכול להיות גיוון גדול מאוד בהפרשי הזמנים. זכרי להקשיב לשינויים משמעותיים בדפוס התנועות לאורך כמה ימים.
מתי להתייעץ עם רופא
דוגמה לרישום ספירה של 10 תנועות שבוע 28
יש לך שאלות או רוצה לשוחח על הנושא הזה ועל הריון ולידה באופן כללי? הצטרפי עכשיו לפורום הריון ולידה. |
כתבות בנושא:
|