אל הגנים הבהאים בחיפה

ראש השנה של הבהאים הוא סיבה נוספת לפקוד את הגנים היפים בחיפה
|
הדפס
|
שמור

הקהילה הבהאית חגגה השבוע את ראש השנה הבהאי שחל ביום הראשון של האביב 21 במארס. זו ההזדמנות לצאת לבקר בגנים הבהאים בחיפה. מי שרוצה לצפות בטקס של הקהילה, יכול לצפות בקבלת הפנים המסורתית שתתקיים בעכו העתיקה ביום שישי 23 במארס. 

"נאו-רוז", שמשמעותו בפרסית הוא 'יום חדש', הוא שמו של ראש השנה הבהאי שחל מידי שנה ביום הראשון של האביב. יום זה מציין גם את סופו של חודש הצום הבהאי. לוח השנה הבהאי, בשונה מלוח השנה העברי, הנוצרי או המוסלמי, בנוי מ- 19 חודשים בני 19 ימים כל אחד. למספר 19 משמעות סמלית והיסטורית עבור הבהאים. מספר זה מציין את סכומם של אותיות המילה "ואחד" (בערבית "אחדות") שהיא העיקרון המרכזי של הדת בהאית וגם מסמל את הנביא המבשר של הדת הבהאית – הבאב (הקבור במקדש בחיפה) ו- 18 המאמינים הראשונים שלו.

גם השנה ערך המרכז הבהאי העולמי קבלת פנים מסורתית בירושלים ותיערך קבלת פנים מסורתית בעכו העתיקה (ביום שישי, 23.3.12, בשעה 10:00 בבית עבדולה פשה) בנוכחות נכבדי העיר וראשי הדתות האחרות.

שבוע לאחר מכן, ביום רביעי ה-28.3.12, יציינו הבהאים ברחבי העולם את יום הכרזת הבאב, הנביא המבשר של הדת הבהאית. המסר המרכזי של הבאב, היה פתיחת השער (ה'באב') להתגלות אלוהית נוספת - לנביא גדול וחשוב ממנו, שיופיע אחריו וימשיך את דרכם של נביאים כמו משה, בודהא, ישו ומוחמד, ואשר תורתו תופץ בעולם כולו.

בשנת 1844, בעיר שיראז שבפרס, זכה הבאב להתגלות אלוהית והכריז על כך בפני תלמידו הראשון. תוך כמה שבועות נקבצו סביבו 18 מאמינים, שהפיצו את תורתו והצמיחו תנועת התחדשות רוחנית ברחבי פרס. המסר של הבאב נתפס כאיום ע"י שלטונם של המולות. שש שנים לאחר מכן הוצא הבאב להורג ומאמיניו נטבחו. אך את בשורתו אי-אפשר היה לעצור.

עצמותיו של הבאב טמונות במקדש עם כיפת הזהב שעל הר הכרמל בחיפה. על שמו כונה המקום בפי הבהאים, "מקדש הבאב".שבוע לאחר יום הכרזת הבאב, ביום רביעי ה-28.3.12, יהיו הגנים הבהאים בחיפה ובעכו סגורים לציבור הרחב.

תגובות הגולשים
+ הוסף תגובה