X
המאמר נשמר בהצלחה
המאמר כבר שמור במועדפים
טרנד: וילון על כל חלון
שילוב וילונות בבית
בשנים האחרונות ניתן להבחין בתופעה אשר חודרת אל המודעות העיצובית שלנו ומעשירה בצבעוניות מרעננת את חיינו ואת בתינו.
שימוש ניכר בחיפויי קירות מגוונים מקנים מראה מודרני, טעם טוב ויצירתיות בחלל. חיפויי קירות אלו הם הטפטים, שחזרו אל חיינו בסערה כובשת ואשר ניתנים להשגה במכלול רחב של דוגמאות, צבעים וטקסטורות ובשלל עיצובים.
אל הטפטים הצטרפו גם וילונות, שבשנים האחרונות עברו מהפך ומיוצרים כיום במבחר עצום מבדים שונים ובצורות שונות.
טפטים כחיפויי קיר מופיעים במגוון סוגים שונים וההבדל ביניהם נעוץ בשילוב מרכיבי התשתית והחומרים עצמם. טפטים עשויים בדרך כלל משכבת תשתית מנייר, בד או בד לא ארוג. השכבתה העליונה, שהיא הדקורטיבית, עשויה משלל חומרים אשר למעשה מגדירים את חזותו ומרקמו של הטפט. בין החומרים השונים ניתן למצוא נייר, וניל, בדים, פסי מתכת, חרוזים, קש, במבוק ועוד.
כדי לייצר מראה אחיד ומוגמר בחדר, ניתן לרכוש טפט אשר מיוצר כחלק מסדרה תואמת של וילונות.
סגנונות העיצוב שבהם מיוצרים הטפטים אינו מוגבל ולכן ניתן לשלבם בכל חלל בעל אופי שונה כגון קלאסי, מודרני, אתני, טבעי, יפני וכדומה.
מכיוון שתהליך הייצור של הטפטים מאפשר שימוש במגוון חומרים, ניתן להתקינם בכל חדר בבית לרבות חללים רטובים, כמו חדר האמבטיה. טפטים ניתן להתקין על כל קירות החלל על מנת לייצר אווירה ואפקט עיצובי מרהיב,] וניתן גם לחלק את הקירות ולהתקין את הטפטים רק במקומות אשר בהם רוצים להדגיש צד מסוים בעיצוב.
בחדרי ילדים, נפוץ אופן חלוקת הקיר ל-3 חלקים:
- התקנה של טפט בחלקו התחתון של הקיר.
- שילוב טפט מסוג "בורדר" (פס טפט המגיע בעוביים שונים).
- צביעת החלק העליון של הקיר בגוון בהיר יותר מזה של הטפט.
חלוקה זו מרככת את החדר ומאפשרת משחק של צבעים וטקסטורות. כיום, חומרי ההתקנה של טפטים ידידותיים מתמיד ושומרים גם על איכות הסביבה. יש טפטים המגיעים עם דבק מובנה בצידם האחורי ויש טפטים הדורשים שימוש בדבק. הדרך המומלצת להתקנת טפטים היא מלמעלה למטה כדי למנוע כליאה של בועות אוויר.
"עיצוב נכון של חלל אינו יהיה שלם ללא וילונות". כך גורסת טלי שקד-מעצבת וילונות. עוד היא מוסיפה, כי "וילון מעוצב מעניק לחלל הבית אווירה רעננה ומשפיע באנרגיה טובה על העיצוב הפנימי".
בעבר, השימוש בווילונות נועד בעיקר לצרכי הצללה, אך בשנים האחרונות הפך הווילון לפריט עיצובי ומסוגנן, המשנה לגמרי את פני החלל בו הוא ממוקם. אין הכוונה עוד ליריעת בד פשוטה, אם כי לעולם עשיר בדוגמאות יצירתיות וחומרים מפתיעים ומתוחכמים, אשר מלבישים לנו את הבית ויוצרים אווירה נינוחה וחמימה. אל הבדים השונים מצטרפים גם אביזרים שמשדרגים את הוילון ומעניקים לו נופך יוקרתי ומלכותי.
לדברי טלי שקד, "תכנון וילון צריך להביא בחשבון את גודל החלון, מיקום החלון ביחס לחלל החדר, כמות האור העוברת וכמובן רצונותיהם וטעמם האישי של דיירי הבית".
כאשר ניגשים לבחירת וילון, יש לקחת בחשבון מספר גורמים - החומר, הגודל, העיצוב, האיכות וכמובן המחיר. רצוי מאד להתייעץ עם אנשי מקצוע אשר מגיעים עד הבית, ומתאימים את הוילונות לחלונות השונים.
ניתן להבדיל בין שני סוגים עיקריים של וילונות – וילונות בד ווילונות הצללה.
וילונות בד:
- וילון רומאי: יעניק לחלון ולחדר מראה יוקרתי ואקסקלוסיבי. בפתיחת הוילון הוא נאסף כלפי מעלה בקפלים רחבים התלויים ברכות על החלון. הוילון הרומאי מיוצר במגוון בדים, בשלל גוונים עשיר וברמות שונות של חדירות לאור-החל מבד שקוף ועד לבד אטום לחלוטין. הוילונות הרומאים מיוצרים בכל מידה עד לרוחב של 5 מטרים ולגובה של 8 מטרים.
- וילון קלאסי: הווילון היפה והמוכר שלעולם לא ייצא מהאופנה. מיוצר במגוון עשיר של בדים, גדלים וצבעים.
- וילון אוסטרי: וילון העשוי בד רך, הנערם בצורת גלים כלפי מעלה. בשמן הרמתו נוצרים כיווצים במקומות מוגדרים וע"י כך נוצרים גלים אלו. וילון זה מתאים לכל חלק מחדרי המגורים.
במידה וסגנון הבית הינו כפרי או עתיק, ניתן לשלב וילון אוסטרי מבד סאטן, אורגנזה, משי ופשתן.
וילונות הצללה:
- וילון גלילה: על אף אופיו, זהו וילון בעל מבנה ומנגנון פשוט ואמין המבטיח את השימוש המהנה בו לאורך שנים ארוכות. בעת פתיחתו, הוילון מתגלגל כלפי מעלה בקלילות ונאסף לגליל התלוי מעל החלון. וילון הגלילה משווק במגוון עצום של צבעים וסוגי בדים, בהדפסים מרהיבים וצבעוניים.
- וילון ונציאני: פיתרון הצללה יפהפה המאפשר משחקי אור וצל ברמות שונות. החוילון הוונציאני בנוי משלבים רוחביים המחוברים בכבלים דקים אל מסילה עליונה. שלבי הווילון ניתנים לכוונון בכל רמת פתיחה.
וילונות אלה מופיעים בשני דגמים עיקריים - אלומיניום ועץ.
- וילון ורטיקאלי: פיתרון אידיאלי להצללה ברמות משתנות ולכיסוי פתחים שונים בבית ובמשרד. שלבי הוילון עשויים מפסים פלסטיים או מבדים התלויים על מסילה עליונה ומאפשרים שליטה על כמות האור הנכנסת לחדר גם ללא הסטתו של הווילון לצדדים. וילונות ורטיקאליים מיוצרים בשלל שילובים, מרקמים, דוגמאות וצבעים, ברמות איכות ומחיר שונות ובכל המידות הנדרשות.
- וילון מיקדו: וילון בעל מראה טבעי, ראשוני העשוי פסי במבוק בצפיפויות שונות. המיקדו מגיע במגוון רחב של צבעים, מראהו פשוט ונקי והוא נגלל כלפי מעלה בעזרת חוט ונאסף בחלקו העליון לגליל או בצורת כפלים כמו וילון רומאי.
לסיכום, להלן מספר טיפים הנוגעים בשילוב וילונות בבית:
- למטבח בעל מראה מינימאלי, מומלץ להשתמש בוילונות העשויים במבוק או עץ, או בתריסים ונציאנים המאפשרים שליטה על רמת ההצללה.
- חשוב לתת את הדעת לפן הפרקטי ולשלב בחדרים כמו המטבח וחדרי הילדים וילונות העשויים מבדים או מחומרים הקלים לניקוי.
- בחדרים בהם התקרה נמוכה, וילון עם פסים מלמעלה למטה ייצר תחושה של גובה.
- בחדר בו יש חלונות בגדלים שונים, וילונות בגובה זהה ייצרו סימטריה.
- וילונות פנלים ייתנו מענה יעיל לפרופיל בלגי ולפתחי יציאה למרפסת או לגינה.
- וילונות רומאים הנאספים מעלה הם פיתרון יעיל להסתרת ארגזי תריס בקווים נקיים.
- שימוש בבדים סינתטיים בווילונות מונע את שינוי צבעם למשך זמן ממושך מכיוון שאינם דוהים בשמש.
- בחדרים בעלי בעיות אקוסטיות, מומלץ לשלב וילונות בעלי נפח של בד.
- שילוב נכון של וילונות וטפטים בחדרים השונים בבית, יכול לתרום לתחושה הכללים אשר רוצים לייצר בכל חלל בפרט ובכל הבית בכלל.
השליטה בכמות האור, גודל הפתחים ואשליה של גובה מאפשרים לסגנונות השונים בהם מעוצבים החללים לקבל נפח שונה ואופי חדש.
תגובות הגולשים
+ הוסף תגובה
|
|
|