בלינצ'ס גבינת ריקוטה וצימוקים

מתכון מתוק לחג שבועות
מאת ורד ברלל
|
הדפס
|
שמור
צילם: Susanica

החומרים לחביתיות:
2/3 כוס קמח לבן
½ 1 כוס חלב
2 ביצים
½ כפית תמצית וניל
1 שקית סוכר וניל
כף גרד קליפת לימון (לא חובה)
חמאה או שמן לטיגון

המצרכים למלית:
1 חבילה גבינת ריקוטה
1 גביע גבינה לבנה 5% או 9% (גביע של 250 גרם)
כף תמצית רום
2 שקיות סוכר וניל
½ כוס סוכר (או לפי הטעם)
כוס צימוקים בהירים
2 כפות ברנדי או קוניאק
אבקת סוכר להגשה

אופן ההכנה:

לחביתיות:

טורפים היטב את כל המצרכים עד קבלת תערובת אחידה ונוזלית מעט.
משמנים מחבת טפלון קטנה, כשהמחבת חמה יוצקים בעזרת מצקת מהבלילה. כשמתחיל לבעבע הופכים בזהירות לצד שני. מניחים את החביתיות שהתקבלו בצד, ומכסים לשמור על החום.

למלית:
שוטפים את הצימוקים במים, ומשרים בברנדי.
במקביל מערבבים את כל חומרי המלית לתערובת אחידה, טועמים ומוסיפים סוכר אם רוצים.
מוסיפים את הצימוקים ומערבבים היטב.

להגשה:
במרכז כל חביתית מורחים מהמילוי ומגלגלים. מפזרים מעל אבקת סוכר.

 

בתיאבון!

תגובות הגולשים