מתכונים מתוקים לפסח

גם בפסח ניתן למצוא עוגות ועוגיות כשרות וטעימות
|
הדפס
|
שמור

ריבועי שוקולד ואגוזים

רכיבים
200 גר'' שוקולד - להמיס בתבנית מרופדת בנייר כסף ולקרר.הכי קל לשבור לקוביות, לפזר בתבנית, וכשנמס - למרוח בעדינות על התבנית.
200 גר'' אגוזים - טחון חצי גס וחצי דק.
קליפת לימון
200 גר'' סוכר (קצת יותר מ-3/4 כוס)
2 ביצים שלמות
50 גר'' מרגרינה מומסת

 

אופן ההכנה
לבחוש את הכל ולמרוח על השוקולד הקר.
לשים את התבנית בתנור עם חום עליון (הכוונה שהשוקולד לא יימס מדי), ולאפות עד שמתייבש.
להוציא מהתנור, לחתוך לריבועים ולקרר.
כשקר - להפוך את התבנית ולהוציא.
לשמור במקרר (אני שמרתי במקפיא)

צילום: www.fotoakuten.se

מעויני אגוזים פריכים

רכיבים
1.5 כוסות קמח מצה
1 כוס קמח תפוחי אדמה
1 כוס אגוזי מלך או פקאן טחונים
1 כפית קינמון טחון
1 כפית קליפת לימון מגוררת
1 כוס סוכר
1/4 כוס שמן
150 גרם חמאה או מרגרינה רכה
1 ביצה


אופן ההכנה
מערבבים את קמח המצה, קמח תפוחי האדמה, האגוזים הטחונים, הקינמון, הקליפה המגוררת והסוכר בקערה גדולה.
מוסיפים את השמן, החמאה (המרגרינה) והביצה ומערבבים היטב. לשים בידיים עד שמתקבל בצק אחיד.
מחממים את התנור לחום בינוני (180מעלות).
משמנים תבנית שטוחה שגודלה 25x30 ס"מ ומשטחים עליה את הבצק.
אופים 10 דקות בתנור המחומם, מוציאים וחותכים את הבצק למעויינים. מחזירים לתנור וממשיכים לאפות 10 דקות נוספות או עד שהעוגיות מזהיבות.
מוציאים מהתנור, מצננים על רשת מתכן ומפרידים את המעויינים בזהירות כשהם קרים לחלוטין. לפני ההגשה אפשר לבזוק מעט אבקת סוכר או קינמון.


והכי קל ומהיר
עוגה לפסח

רכיבים
200 גרם סוכר
1 כפית קפה נמס
2 ביצים
½ כוס קמח מצה מנופה
½ חבילת מרגרינה
1 כפית אבקת אפיה
קורט מלח
¾ כוס אגוזים מרוסקים
50 גרם שוקולד לבישול (נמס)
¼ כפית קינמון
1 חבילת סוכר וניל

 

אופן ההכנה
לערבב את הסוכר והביצים. להוסיף את שאר החומרים.
לאפות בחום בינוני כ 40 דקות. לחתוך למרובעים כשהעוגה עדיין חמה.

 

בתאבון!
ג'סיקה

תגובות הגולשים
+ הוסף תגובה