מתכוני פטריות לפסח

מתכונים קלים וטעימים למנות על בסיס פטריות
|
הדפס
|
שמור

הנריק, השף השוודי של מסעדת פורטבלו- מסעדה איטלקית חלבית כשרה, מציע מספר מנות קלילות וטעימות על בסיס פטריות. המנות קלות ומהירות להכנה וטעמן המשובח הופך אותן למנות המתאימות לאירוח גם בפסח. הנריק מציין כי בעת בחירת הפטריות יש לשים לב לצבען כיוון שככל שהפטריה בהירה ולבנה יותר, כך היא תשמור על גודלה המקורי בעת הבישול וככל שהיא כהה יותר כך היא תתכווץ יותר בעת הבישול.

המצרכים למנות מותאמים לשניים-שלושה סועדים.

הנריק שלמודין

פיטריות מוקפצות

מצרכים:
250-300 גרם פיטריות שמפניון
מטעם שמן זית
פלפל שחור ומלח
כפית שום כתוש
30 ג' אגוזי מלך שבורים גס
שלוש רבעי כוס יין אדום יבש
כף וחצי פטרוזיליה קצוצה

 

אופן ההכנה:
את הפיטריות מקפיצים על מחבת חם מאוד, שחומם מראש. טיגון הפיטריות נעשה בחום גבוה.
שופכים למחבת שחומם מראש מעט שמן זית, את הפטריות, מלח ופלפל שחור ומקפיצים משך 5-7 דקות בחום גבוה. במהלך ההקפצה מוסיפים שמן זית על פי הצורך על מנת למנוע חריכה של הפטריות. לכל אורך הכנת המנה יש להקפיץ את הפטריות למנוע חריכה שלהן.
לאחר שהפיטריות התכהו, מוסיפים כפית שום כתוש ו-30 ג' אגוזי מלך שבורים גס וממשיכים להקפיץ את הפיטריות עוד כ-2 דקות. יש לשים לב לא לטגן יותר מדי את האגוזים כיוון שהם עלולים לקבל טעם מר.
מוסיפים למחבת את היין וממשיכים להקפיץ עוד 3-4 דקות עד שהיין מצטמצם.
מוסיפים את הפטרוזיליה ומייד מורידים את המחבת מהאש.

 

הגשה:
מגישים את הפטריות על צלחת שטוחה ומפזרים פטרוזיליה קצוצה מסביב.

 


פיטריות בשמנת

מצרכים:
250-300 גרם פיטריות שמפניון
כף חמאה
כפית שום כתוש
200 מ"ל שמנת מתוקה 38%
מעט מלח, פלפל לבן, ואגוז מוסקט.
כף פרמזן מגורד

 

אופן ההכנה:
1. לטגן את הפטריות בכף חמאה, על חום גבוה כ- 5 דקות.
2. להוסיף כפית שום כתוש ולהמשיך לטגן עוד 1-2 דקות.
3. לשפוך את השמנת על הפטריות, לתבל במעט מלח, פלפל לבן, ואגוז מוסקט.
4. להמשיך לבשל את הפטריות והשמנת עוד כ- 4 דקות, עד שהשמנת הופכת להיות סמיכה.
5. להוסיף כף פרמזן מגורד, לערבב, להוריד מהאש ולהגיש.

הגשה:
ניתן לקשט את הצלחת עם מעט אגוז מוסקט או פטרוזיליה קצוצה.

 


פיטריות ממולאות בגבינת שמנת שום שמיר
למנה זו צריך מעט יותר סבלנות, אך הסבלנות משתלמת. מתקבלת מנה פשוטה להכנה וטעימה אשר תגרור אחריה שבחים רבים.

מצרכים:
250-300 גרם פיטריות שמפניון
גבינת שמנת שום שמיר


לציפוי:
קמח לבן או קמח מצה
1 ביצה
פירורי לחם טבעיים או פירורי מצה
מלח ופלפל

 

אופן ההכנה:
מפרידים את הכובע והרגל של הפיטריות.
ממלאים את הכובע בגבינת שמנת שום שמיר.
כל פיטריה ממולאת מגלגלים בקמח - מתובל במעט מלח ופלפל שחור. טובלים בביצה ומגלגלים בפירורי לחם טבעיים ( או בפירורי מצה).
מטגנים את הפיטריות בשמן עמוק 2-3 דקות, עד לקבלת צבע כהה.
להגיש מייד ולהיזהר: הגבינה חמה.

 

בתיאבון!

תגובות הגולשים
1. בידיים 26/03/2013, 18:06:23

שיטה לגדל פטריות לבד בבית בחינם: http://www.bayadaim.org.il/5Ai ממש קל ומעניין

+ השב