פסטה פטריות ושמנת

לא לשכוח לפזר גבינת פרמזן מעל המנה
|
הדפס
|
שמור

המנה הזו מאוד עשירה בטעמים והמרקם של הרוטב גורם לו לעטוף את הפסטה בצורה מושלמת. אם אתם מעדיפים מתכון דל יותר בקלוריות, ניתן להחליף את השמנת בחלב ולהוסיף מעט קמח לקבלת מרקם סמיך שדומה לשמנת.

צילום: פוטו-ראק

המצרכים:

  • חמאה
  • פטריות פורטובלו חתוכות
  • פטריות שמפיניון חתוכות
  • 2 שמנת לבישול 10% או 15%
  • 3 שיני שום קצוצים
  • בצל יבש קצוץ
  • בצל ירוק קצוץ
  • פלפל לבן
  • פלפל שחור
  • תבלין צ'ילי חריף
  • מלח
  • גרגרי פלפלת ירוקה
  • פסטה tagliatelle או spagettini
  • גבינת פרמזן


אופן ההכנה:

  1. מטגנים את בצל עד שמתרכך קלות.
  2. מוסיפים את הפטריות, הבצל הירוק והשום וממשיכים לטגן על אש קטנה עוד 5 דקות.
  3. מתבלים בפלפל לבן, מלח, פלפל שחור, צ'ילי ופלפלת ירוקה.
  4. מוסיפים את השמנת ומבשלים בין 5-10 דקות (טועמים ואם מוכן מפסיקים את הבישול).
  5. במידה ורוצים לחסוך קלוריות - מחליפים את השמנת בחלב ומוסיפים כף מחוקה של קמח חיטה לכל חצי כוס נוזלים. את הקמח יש לערבב במעט חלב עד לקבלת מרקם חלק ולהוסיף לאחר שמוסיפים את החלב לרוטב. אחרת יתקבלו גושים ברוטב.
  6. מגישים עם פסטה ספגטיני או פסטה טאליאטלה כשהרוטב עוד רותח, מפזרים גבינת פרמזן מעל המנה ובתיאבון!
תגובות הגולשים
+ הוסף תגובה