אתגר קולינארי: סויה בולונז לתינוקות

|
הדפס
|
שמור

הנה יום חדש עם אתגר קולינארי. עומדים במטבח מסתכלים על המקרר הפתוח והוא מסתכל עלינו במבט קריר וחושבים.... מה אני אכין היום?!?!?

אתמול הכנתי קציצות עוף ושלשום מרק ירקות עשיר, והנה הכלי עם הפסטה שהילדים לא אכלו. למה הם לא אכלו? אולי נמאס להם? משעמם להם? אז אולי אני אפתיע אותם במשהו חדש?


גיוון באוכל בשביל מי? רוב הילדים לא ממש דורשים שיגוונו להם את האוכל. הצורך בגיוון מגיע בעיקר מאיתנו, ההורים. האם נמאס לנו לבשל את אותם הדברים, ואנחנו מתרצים את זה שהילד צריך גיוון?!


אני חושבת שלא צריך תשובה מוחלטת. לדעתי, גיוון הוא מצוין לילד כדי שייחשף לטעמים ומרקמים חדשים ולא יתרגל למזון מסוים ובהמשך יימנע מאוכל בלתי מוכר. מנות חדשות גם ייתנו לילד מרכיבי מזון חדשים שהוא לא מקבל במנות אחרות או אם מקבל זה במינונים שונים.


לכן הפעם אני רוצה לשתף אתכם במרכיב שהוא מאוד מזין ובריא. ולאט לאט, יותר אנשים משתמשים בו. אין ספק באשר לאיכויותיו התזונתיים.


סויה, ולשם הדיוק – פתיתי סויה, עשויים מפולי סויה מעובדים, דחוסים ומיובשים לאחר שהוצא מהם השמן. מה שמשאיר ערך תזונתי גבוה של חלבון, ברזל וסידן, לעומת ערך קלורי נמוך ואחוזי שומן נמוכים כ- 4%.
למתכון המוצע הכי מתאימים פתיתי הסויה אשר יהיו דומים במרקם לבשר טחון.


מתכון לסויה בולונז


מרכיבים:

  • 2 פתיתי סויה
  • 4 כוסות מים רותחים
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 קופסת רסק עגבניות גדולה
  • 1 קופסת עגבניות מרוסקות קטנה
  • 1בצל גדול או שניים בינוניים – קצוצים דק
  • 2 שיני שום כתושות (אני ממליצה על שיני שום של דורות)
  • 1 גבעול תימין טרי
  • 1 כפית אורגנו יבש
  • 1 כף סוכר חום (אפשר גם סוכר רגיל)
  • מלח פלפל

 

הוראות הכנה:

  1. להשרות את פתיתי הסויה במים רותחים במשך כ 15 דקות.
  2. לסנן ולסחוט את הסויה.
  3. בינתיים לטגן את הבצל עד שמתחיל להזהיב, להוסיף את השום הכתוש.
  4. ולטגן עוד כ 3 דקות ולהוסיף את פתיתי הסויה+ תימין ואורגנו + מלח פלפל ולערבב.
  5. לבשל במשך 5 דקות ולהוסיף את העגבניות המרוסקות + סוכר, ולהביא לרתיחה.
  6. להוסיף 2 וחצי כוסות מים ושוב להביא לרתיחה ולהוסיף את רסק העגבניות.
  7. שוב רתיחה ולבשל על אש נמוכה עוד חצי שעה, לטעום ולתקן תיבול – במידה ויש צורך.

 

עם מה אוכלים?

  • ככה כמו שזה
  • עם אורז
  • עם פתיתים
  • עם פסטה
  • עם קינואה
  • עם פירה- ליצור "הר געש" ובמכתש/בלוע לשים "לבה" של בולונז
  • רוטב לפיצה ולתבל בגבינה צהובה

 

תוספות מומלצות למנה

זוקיני / בטטה / גזר / דלעת מגורדים, אפשר להוסיף את כולם ביחד או את הירק שבוחרים.
את אלו להוסיף למתכון ביחד עם רסק העגבניות.


ניתן להמיר את הסוכר בפירות יבשים 3 כפיות פרות יבשים במקום כף סוכר. (שזיפים, משמש, צימוקים – לחתוך לקוביות קטנות ולהוסיף במתכון במקום הסוכר).

 

יתרון למתכון – כל המרכיבים הבסיסיים במתכון הם מרכיבי מזווה, שיושבים בארון ומחכים בצפייה לראות אור יום וחום כיריים.


בתיאבון!

תגובות הגולשים
+ הוסף תגובה
1. בן 18/11/2011, 10:22:01
פתיתי סויה ניתן להשיג בחנויות הטבע וברשתות השיווק בפינות הדיאטה והטבע. כמו כן ברשת עדן טבע מרקט בפינת הקטניות. הפתיתים מכילים לפחות 50% חלבון סויה וגם סיבים תזונתיים וסידן בשפע.
+ השב