פסטה פטריות זוקיני ושרימפס

מתכון פסטה עם טוויסט פיקנטי
|
הדפס
|
שמור

השראה למנה הזו קיבלתי היום מהמקפיא ומהמקרר שלנו. תוך כדי הכנת תבשיל אחר, התחשק לי להכין משהו מיוחד וקליל שלא דורש השקעה וזמן רב מדי. הצצה קלה לתוך המקפיא, המקרר והמזווה הניבה לא מעט מצרכים מעניינים שמשתלבים טוב ביחד במנה מעט פיקנטית.

צילום: נעמי גטניו

מצרכים:

  • 2 זוקיני
  • חבילת פטריות שמפיניון טריות
  • 1 בצל בינוני
  • 4 שיני שום
  • 3 בצל ירוק
  • 200 גרם שרימפס מקולף (לא חובה)
  • אבקת צ'ילי חריף או פפריקה חריפה לפי הטעם
  • כפית מלח גרוס
  • פטרוזיליה
  • 2 כוסות עגבניות מרוסקות (או מיץ עגבניות וכפית סוכר לבן)
  • מעט שמן זית לטיגון

 

אופן ההכנה:

  1. חותכים את הזוקיני לאורך ואז פורסים לחצאי טבעות. קוצצים את הבצל, את הפטריות, השום ואת הבצל הירוק בחיתוך גס.
  2. מטגנים את הזוקיני במחבת עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות, הבצל והשום ומטגנים עד לריכוך והשחמה קלה. 
  3. מוסיפים את השרימפס ואת הבצל הירוק.
  4. מתבלים במלח גס, אבקת צ'ילי חריף ובפטרוזיליה.
  5. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, מכסים ומבשלים למשך 10 דקות.
  6. יוצקים את ה"רוטב" על פסטה "אל דנטה" חמה ומגישים מייד.

 

בתיאבון!

 

טיפ: בחורף אפשר להיות נדיבים יותר עם אבקת הצ'ילי. בקיץ מומלץ להגיש עם פחות פיקנטיות מסיבות ברורות. אפשר להוסיף מעט לימון בהגשה. המנה הזו לא מתאימה להקפאה.

תגובות הגולשים
+ הוסף תגובה