ספגטי בולונז

הרוטב הקלאסי שהילדים לעולם אינם עייפים ממנו
|
הדפס
|
שמור

את המנה הזו אפשר להגיש בדרך הקלאסית עם ספגטי או, אם הילדים מעדיפים או רוצים קצת גיוון, על מצע של אורז לבן. אפשר להוסיף ירקות ותבלינים נוספים כמו סלרי חתוך דק, בזיליקום טרי או יבש וכו'. כמו כן, אם רוצים מנה קצת יותר "בוגרת" אפשר לשדרג עם מעט יין מרלו איכותי.

צילום: Alex27

מרכיבים:

  • 700 גרם בשר בקר טחון
  • 2 גזרים גדולים מגוררים דק
  • 2 בצלים מגוררים דק (או מקוצצים אם הילדים אוהבים בצל)
  • 2 עגבניות מגוררות
  • כוס מיץ עגבניות
  • פטרוזיליה קצוצה דק
  • תיבול (לפי הטעם - לא להגזים אם מיועד לילדים):
  • מלח
  • פלפל שחור טחון
  • פלפל אנגלי טחון
  • פלפל לבן טחון
  • אגוז מוסקט טחון
  • כף שמן לטיגון
  • 500 גרם ספגטי או ספגטיני


אופן ההכנה

  1. מטגנים את הגזר המגורר בשמן על אש קטנה עד לקבלת מרקם רך.
  2. מוסיפים את הבצלים המגוררים או הקצוצים וממשיכים לטגן על אש קטנה עד שנעשה שקוף ורך.
  3. מוסיפים את התבלינים ואת הבשר הטחון על להבה בינונית ומפוררים אותו עם כף עץ.
  4. כשהבשר כבר שחום מוסיפים את הפטרוזיליה ואת העגבניות המגוררות. מבשלים כדקה ומוסיפים את מיץ העגבניות ומערבבים היטב.
  5. מכסים את הסיר, מחלישים את הלהבה ומבשלים כעשרים דקות עד שהרוטב הופך סמיך. לפי הצורך אפשר להוסיף מעט מים לרוטב.
  6. לקראת סוף הבישול של הרוטב מכינים ספגטי או ספגטיני לפי ההוראות.
  7. מרכיבים את המנה עם הפסטה בצלחות שטוחות או עמוקות לפי העדפתכם, יוצקים מעל את הרוטב. מקשטים במספר עלי בזיליקום או בבצל ירוק.


טיפ למי שאינו שומר כשרות: אפשר גם להגיש עם מעט גבינת פרמזן מגוררת. הרוטב מתאים גם כרוטב בסיס ללזניה בשרית, בשכבות עם פלטות לזניה ורוטב בשמל עם פרמזן.

בתיאבון!

תגובות הגולשים