לחמניות קלות להכנה

מתכון ללחמניות מלאות וטעימות שלוקח כשעה להכין עם הילדים
|
הדפס
|
שמור

המצרכים:

1 חבילה שמרים טריים

1.5 כוסות מים פושרים

50 גרם חמאה או מרגרינה

כפית מלח

כף סוכר

2 כוסות קמח לבן

2 כוסות קמח חיטה מלאה

נייר אפייה

 

אופן ההכנה:

  1. לחמם את התנור ל-225 מעלות.
  2. להמיס את השמרים בתוך המים הפושרים.
  3. להמיס את החמאה או את המרגרינה בתוך סיר ולהוסיף לתערובת (רק בעזרת מבוגר)
  4. להוסיף מלח, סוכר ואת שני סוגי הקמח וללוש היטב עד לקבלת בצק חלק ונעים למגע.
  5. לגלגל את הבצק לנחש ארוך ולחתוך אותו ל-12 חתיכות שוות בגודלן.
  6. ללוש ולגלגל כל לחמניה ולהניח על התבנית המכוסה בנייר אפייה.
  7. לכסות במגבת מטבח נקייה ולהמתין 40 דקות.
  8. להסיר את המגבת ולהכניס את התבנית לאמצע התנור למשך 10-12 דקות. (רק בעזרת מבוגר)
  9. להוציא בזהירות מהתנור (רק בעזרת מבוגר).
  10. להעביר את הלחמניות לרשת על השיש, לכסות במגבת הנקייה ולהמתין חמש דקות.
  11. הריח משגע? עכשיו אפשר סוף סוף לאכול, עם חמאה, גבינה, ריבה, ממרח שוקולד או כל דבר אחר שעולה על דעתכם. בתיאבון!!
  12. מילת אזהרה - השכנים עלולים להגיע בהמוניהם בשביל לאכול לכם את הלחמניות. נא להתנהג בהתאם
תגובות הגולשים