דלקות אוזניים: כך שומרים על הילדים

חדירת מים לתעלת האוזן עלולה לגרום לדלקת. טיפים מונעים
מאת 
|
הדפס
|
שמור

 

אחת התופעות האופייניות לקיץ בקרב ילדים ותינוקות היא דלקת האוזן החיצונית, הנגרמת מחדירת מי בריכה/ ים לא נקיים לתעלת האוזן החיצונית. המים הם קרקע אופטימלית להתרבות חיידקים, פטריות ומזהמים.

 

לפי נתוני ההסתדרות הרפואית האמריקאית כל ילד בין 0-6 לקה לפחות פעם אחת בדלקת האוזן החיצונית. הדלקת מלווה בכאב עז, לפעמים גרד בתעלת האוזן החיצונית, הפרשה בעלת ריח לא נעים מהאוזן, ירידה בשמיעה, ועלייה בחום הגוף.

גם למי שאינו סובל בד"כ מדלקות אוזניים, מומלץ לשים לב לעצות להלן, שכן קיים סיכוי גדול לחדירת מים לתעלת האוזן בזמן השהייה בים או בבריכה.

 

  • יש למנוע ככל האפשר חדירת מים לאוזניים - זהירות מיוחדת לילדים עם כפתורים בעור התוף.  מים החודרים דרך ''הכפתור'' עלולים לגרום לדלקת וזיהום באוזן, ולכן, מומלץ לפני רחצה להשתמש באטמי אוזניים.  את האטמים ניתן לרכוש באופן פרטי בבתי מרקחת (יש  אפשרות להזמין אטמים לפי מידת אוזן הילד במכוני שמיעה).
  • מומלץ לייבש את האוזן מייד לאחר כל  פעילות במים - ע"י תכשיר המיועד לייבוש וסילוק מים מהאוזן (מצוי בכל בתי המרקחת). אוזן יבשה תמנע התפתחות דלקות.
  • אין לייבש את פנים האוזניים בעזרת קיסמי אוזניים -  קיסמי האוזניים פוגעים בציפוי המגן של שעוות האוזן ("צרומן") השומרת ומגנה על תעלת האוזן החיצונית. הקסמים גורמים לדחיפת השעוה פנימה מה שעשוי לגרום לפקק נוקשה בחלל האוזן הפוגע בשמיעה.
  • בנוסף כושר הספיגה של הקיסמים נמוך, הם עשויים לפגוע בתעלת האוזן ואף לנקב את עור התוף. הקיסמים נוטים להתפרק וקיים סיכוי ל"היתקעות" צמר גפן או שברי קיסם בתעלת האוזן. שימוש במגבת לספיגת הנוזלים ואפילו מייבש שיער עדיפים על פני שימוש בקסמי אוזניים. רצוי להשתמש בתכשיר לסילוק מים מהאוזן, דוגמת "Dry Ears".
תגובות הגולשים
+ הוסף תגובה