מה לבדוק לפני ביצוע ברית מילה רפואית

טיפים לבחירת רופא
|
הדפס
|
שמור

יותר הורים חדשים וותיקים נוטים לערוך את ברית המילה של ילדיהם אצל רופאים. טקס ברית המילה מוכר זה דורות ביהדות, וגם בעולם המערבי מודעים ליתרונות המילה ונהוג לבצע - circumcision שהיא למעשה הליך הדומה לברית המילה ביהדות - בו מוסרת העורלה העוטפת את העטרה.

 

בארה''ב מקובל כי יילוד בן יומיים-שלושה,  טרם צאתו את בית החולים, עובר מילה מטעמים רפואיים. כ-70% בוחרים לבצע מילה. ההליך מתבצע בבית חולים, בתנאים המאפשרים היגיינה נאותה ובקרה - דבר המונע סיבוכים. התהליך קצר מאד ואורך כ-2-3 דקות.

 

נמצא שתינוקות חשים כאב, ולכן המילה מתבצעת באלחוש מקומי, הן באמצעות משחת   EMLA ו/או תוך שימוש במזרק מיוחד ובדרך המתאימה ביותר לתינוק ולרגישויותיו. בדרך זו הכאב הוא מינימאלי.

צילום: סטודיו פרפרים בבטן, צילומי הריון

יש תינוקות שכלל אינם בוכים במהלך המילה. היבט חשוב נוסף בברית הנעשית בדרך רפואית, הוא בכך שדרך זו מאפשרת בקרה על הפעולה ולרוב נלווה לה דימום מינימאלי, דבר המאיץ את קצב ההחלמה (אפילו אין צורך בחבישה) התוצאה מבחינה אסתטית חשובה לא פחות!

 

מה חשוב לברר בעת בחירת הרופא שיערוך את הברית לבנכם?

 

  • ניסיון מקצועי בתחום יש לשאול כמה שנים מבצע הרופא את ההליך וכמות המקרים בהם התנסה.  אין ספק כי רופא שבצע מאות ואלפים של בריתות, נחשף למספר רב יותר של מקרים מגוונים.  הם אלו שהופכים אותו למומחה בנושא-זוהי ''אומנות''.למה הדבר דומה- בדיוק כפי שאנו בוחרים מנתח פלסטי ולא נלך לכל אחד, על אף שמצויים מנתחים פלסטיים רבים. כן הדבר בבחירת הרופא שיבצע את הברית, שכן מלבד הפעולה הניתוחית  עצמה יש חשיבות גם לתוצאה ולאסתטיקה.
  • היכן נלמד הנושא וכיצד נצבר הניסיון המקצועי האם ההתמחות נערכה בתכנית ''מסודרת'' או בדרך 'עצמאית'. מובן שלימוד והתנסות במסגרת בעלת ניסיון ותמיכה  מקצועית עדיפה על כשרון זה או אחר של רופא. בכל מקרה ידע וניסיון בתחומים כירורגיים למיניהם מהווה יתרון.
  • המלצות חשוב לבקש המלצות אישיות, ולא להסתפק באלה המפורסמות  באתרים באופן כללי, חשוב  שניתן יהיה לוודא את זהות הממליץ. כדאי לבקש יותר מהמלצה אחת.
  • בקרה חשוב לוודא כי הרופא בו בחרתם עורך בקורת מספר ימים לאחר הברית.

 

 

טיפים נוספים:

 

  • אם אתם עורכים את הברית הרפואית בביתכם או באולם אירועים (ולא במרפאה) רצוי כי תדאגו למקום ההולם את התנאים הנדרשים.
  • אם מצב בריאותו של היילוד אינו מאפשר זאת, מומלץ לדחות את הברית.
  • לברר אם הרופא מבצע גם את הטקס הדתי.

לסיכום - מילת המפתח היא: ניסיון, ניסיון, ניסיון והמלצות מהימנות!

תגובות הגולשים
+ הוסף תגובה
1. נופר תירוש 10/08/2013, 19:45:46

חיתוך עורלת התינוק הוא עבירה על זכויות אדם בסיסיות. רופאים שעושים זאת עוברים על שבועת היפוקרטס האומרת "קודם כל אל תגרום נזק", אף אדם שפוי לא היה מסכים שיחתכו חלקים מאיבר מינו כביכול כדי שלא יצטרך לרחוץ אותם. היום יש היגיינה ומודעות מינית. רק הורים מטורפים וחסרי אחריות מעבירים את בניהם את האינקוויזיציה הזו.

+ השב