X
המאמר נשמר בהצלחה
המאמר כבר שמור במועדפים
מי בא להתארח אחרי הלידה
כך תיעזרי במשפחה ובחברים לאחר הלידה
הלידה איננה אירוע פרטי רק שלך. גם בני המשפחה והחברים רוצים לקחת חלק באירוע. הם יתנו לך את ההרגשה שאת הכי נפלאה בעולם, והבאת לעולם את הילד הכי מושלם, ומותר גם לקבל מתנות קטנות בשבילך, התינוק יקבל מספיק. צריך לשים לב, שלא להיסחף להמולות המוניות, אלא להסתגל לחברה במנות קטנות.
-
להזמין אורחים רק כשקצת מתאוששים, וגם אז לא להרבה זמן ולא הרבה יחד ולא ילדים שעושים מלא רעש ובלגן וכאב ראש.
-
אל תקשיבי לכל עצה שאת מקבלת מהסבתות ומהדודות. אם כל הכבוד הם גידלו ילדים לפני 30 שנה, ומה לעשות דברים השתנו... תחליטי את למי להקשיב ולמי לא. עצה של חברה טובה מנוסה יכולה להועיל יותר מכל עצות הסבתות שחוזרות ואומרות לך "אנחנו החלפנו חתולי בד, אז מה את מתלוננת...". כיום יש חידושים, דעות השתנו, מחקרים חדשים, ומה לעשות השסבתות לא תמיד מעודכנות. ובכלל תחליטי את למי לפנות לעזרה ולאיזה עצה להקשיב. חשוב לזכור שיש גם סבתות מעודכנות, וכדאי בכל מקרה להקשיב גם אם לא מיישמים.
-
שנני לעצמך שבתקופה הראשונה שלאחר הלידה אין "לא נעים". החליטי מראש מי בא אליך הביתה ולכמה זמן, ויידעי את כולם מראש. צמצמי ככל האפשר בשיחות טלפון, ביקורים ואירוחים והתמקדי בך ובתינוק. אם קשה לך לומר "לא" לאנשים - מני את בעלך לתפקיד. אופציה נוחה היא להודיע לכולם שיהיה אירוע, לעשות אותו כשיש כוח, ככה "נפטרים" מכל חובות האירוח בפעם אחת.
-
עם זאת, לעתים כיף להזמין אורחים. במיוחד כאלה שאת לא מתביישת להניק בחברתם. יותר קל להעביר את הזמן, יש עם מי לדבר ולא מרגישים ניתוק פתאומי משאר האנושות (שלא לדבר על זה שלפעמים הם גם מגיעים עם מתנות ואוכל). אם חוששים שהם יבואו בזמן לא טוב - לא מתאמים ביקור מראש, אלא קובעים 'ברגע האחרון').
-
הכיני מראש אנשים שקרובים לך לכך שתצטרכי מהם עזרה, אם אפשר – עדכני אותם מראש למה את מצפה מהם ואפילו מתי (הכנת אוכל, נקיון, טיפול בילד בזמן שאת נחה ועוד).
-
דאגי שיהיו מסביבך האנשים שאת סומכת עליהם שיוכלו לעזור לך - בלי לשפוט ולתת עצות שאינן נדרשות.
תגובות הגולשים
+ הוסף תגובה