בחירת מקום הלידה

מה באמת חשוב לך בלידה?
|
הדפס
|
שמור
סבתא שלי ילדה את רוב ילדיה בביתה עם מיילדת, שהוזעקה עם תחילת צירי הלידה. את בת הזקונים, אמי, היא ילדה בבית החולים "משגב לדך" בירושלים (אז ביה"ח היה ממוקם בעיר העתיקה, קרוב למדרגות שיורדות אל הכותל המערבי) לפני 72 שנה.

צילום: מאיה אהרוני

מאז השתנו דברים, והיום, בעידן הטכנולוגיה, רוב הנשים בוחרות ללדת את תינוקותיהן בבית יולדות הנמצא בתוך בית חולים זה או אחר. עם זאת, יש לציין כי בשנים האחרונות יש מגמת עלייה במספר לידות הבית בארץ ובעולם.
 
בארץ, כמו בחו"ל ישנה גם אפשרות של לידה במרכזי לידה שלרוב נמצאים בתוך, בצמוד או קרוב לבית חולים, אך פועלים כגופים עצמאיים המנוהלים על ידי מיילדות מוסמכות, נשים נפלאות.
 
בכתבה זו לא נבחן מדוע הפך תהליך כל כך טבעי כמו לידה לתהליך רפואי ומנוכר. במקום זה נסביר בקצרה כיצד בוחרים את מקום הלידה. מה הם הקריטריונים החשובים לנו בבחירת בית החולים זה על פני האחר.

במדור השוואת בתי יולדות בפורטל תמצאו חלק מהתשובות לשאלותיכם ובכתבה "שאלון סיור בתי יולדות" תמצאו רשימת שאלות שכדאי לשאול בעת שאתם מסיירים בבית היולדות. כדאי להדפיס את הרשימה ולהגיע עימה לחדר הלידה כדי לוודא שאתם מקבלים תשובות על כל שאלה שהעליתם טרם הגעתכם למקום. סמנו את הדברים שהכי חשובים לכם ברשימה, כזוג שעומדים ללדת וכן כהורים לתינוק טרי.

 

האם את מעוניינת לשהות ב"ביות מלא" עם תינוקך לאחר הלידה? אם כן, חשוב שתדעי שלמרות שמשרד הבריאות ממליץ לכל בתי החולים בארץ לאפשר ליולדת וליילוד ביות מלא, בחלק מבתי החולים הנחיית המשרד עדיין נשארה בגדר המלצה בלבד. בדקי היטב אם בית היולדות המועדף עליך מאפשר ביות מלא – או באנגלית Rooming In.

 

 

מה עוד חשוב לך בלידה?

 

יש לכם דולה שמלווה אתכם לכל אורך ההריון ואתם רוצים להגיע איתה ללידה?

 

כיום ישנם בתי חולים רבים שכן מאפשרים ליווי צמוד של דולה בחדר הלידה. כדאי לוודא מראש שהדבר אכן אפשרי במקום שאת מעוניינת ללדת בו.

 

אולי הכי חשוב לך שיאפשרו לך תנועה חופשית בלידה, תנוחות לידה שונות ולא יחברו אותך לעירוי אם אין צורך בכך? אולי יותר חשוב לך שגם בן זוגך וגם אחותך (או חברה קרובה) יוכלו ללוות אותך בחדר הלידה? על כל זה ועוד נושאים רבים וחשובים תוכלי לברר בעת הסיור בחדר הלידה. רוב בתי החולים מבקשים לתאם מראש מועד הגעה לסיור בחדר הלידה. יש גם סיורים שמתקיימים בזום או באפליקציה אחרת.

 

במדור "השוואת בתי יולדות" בפורטל דולה למשפחה, תמצאו פרטים אודות הסיורים בכל בית חולים.

 

כיום ישנן נשים אשר בוחרות ללדת בבית מסיבות שונות. חלקן עברו לידה טראומתית בבית חולים בלידה הראשונה. אחרות חוששות מבתי החולים ומחוסר השליטה בנעשה במהלך הלידה שלהן. אחרות פוחדות מהמעבר לבית החולים והיציאה מביתן הבטוח והרגוע הישר אל תוך מקום לחוץ, עם חוקים ונהלים, "ריח של בית חולים", אווירה לחוצה במקום אווירה ביתית ומוכרת. חשוב שהתהליך ילווה על ידי מיילדת מוסמכת ומנוסה ושרופאה ילדים עם מומחיות ביילודים, יבדוק את התינוק לאחר הלידה.

 

נשים רבות יודעות כיצד הן רוצות ללדת, מה הן כן ולא מעוניינות שיתרחש בלידה, וכל עוד הלידה מתנהלת בצורה תקינה הדבר אפשרי בחלק מבתי החולים, וכמובן בלידות הבית. למידע נוסף על לידות בית ניתן לפנות אל מיילדות הבית המוסמכות. 

 

לסיכום, אחד הפרמטרים שלוקחים בחשבון כשבאים לבחור את מקום הלידה, הוא כמובן המיקום הגאוגרפי של אותו בית חולים או מרכז לידה. קחי בחשבון שנסיעה בזמן צירים שונה מאוד מנסיעה רגילה ביומיום.

את גם רוצה לוודא שמה שהכי חשוב לך בתהליך הלידה, אפשרי במקום בו תבחרי ללדת ושהצוות קשוב לבקשות המיוחדות שלך, כל עוד תהליך הלידה תקין ומאפשר גמישות.

כדאי לברר גם נושאים כמו על כמה יולדות כל מיילדת אחראית בו-זמנית? באיזה שלב ניתן לקבל אפידורל? האם המיילדות מסייעות ותומכות במי שמעוניינת ללדת ללא שיכוך כאב? מה ההתייחסות של בית החולים של לידה עם דולה והאם אפשר שגם בן או בת הזוג וגם הדולה יהיו נוכחים בלידה?

ערכי רשימה מסודרת של כל מה שחשוב לך בלידה שלך - הוסיפי את האלמנט הגאוגרפי ואז תוכלי לקבל החלטה מושכלת ולבחור את המקום שנכון עבורך.

 

בהצלחה!

 

יש לך שאלות ולבטים בנושא? הצטרפי עכשיו לפורום הריון ולידה - הריוניות ומומחים מדברים

תגובות הגולשים
+ הוסף תגובה