אלכוהול עלול לגרום לשיבוש השעון הביולוגי של העובר

בעיות שינה, קשב לקוי ותנודות במצב הרוח
|
הדפס
|
שמור

חשיפה של עובר לאלכוהול עלולה לגרום לשיבושים בשינה שלו ובהרגלי האכילה כמו גם בעיות התנהגותיות נוספות כמו חוסר קשב ודיכאון. מחקר בבעלי חיים מאשש את הטענה כי חשיפה לאלכוהול בתקופה המקבילה לשליש השלישי של ההריון האנושי משפיעה על היכולת לכייל את השעון הביולוגי לפי שעות האור.

 

מחקר שפורסם בגיליון מאי 2006 של המגזין הרפואי Alcoholism: Clinical & Experimental Research גילה כי ילדים עם בעיות הקשורות להשפעת אלכוהול FASD  סובלים ממיגוון שינויים התנהגותיים. כך, למשל, הם חווים שינוי בהרגלי השינה והאכילה, דבר המצביע על כך שהשעון הביולוגי שלהם, השולט על פעולות ביולוגיות, הושפע על ידי אלכוהול בזמן ההתפתחות שלו ברחם. לדברי פרופ' ג'ניפר תומאס מאוניברסיטת קליפורניה בסן דייגו, "תינוקות אנושיים עם FASD  עלולים לסבול מבעיות שינה, כולל ירידה במספר שעות השינה, פעילות לא סדירה של גלי המוח, הפרעה בתנועה המהירה של העין בזמן השינה, דבר היכול להיות קשור בחלקו לבעיות תפקוד של השעון הביולוגי". לדבריה, הפרעה בקצב השעון הביולוגי יכולה גם להשפיע על התנהגויות נוספות כמו קשב או מצבי רוח. "למעשה, אנשים הסובלים מתופעת FASD  עלולים לסבול מדיכאון ומעוד בעיות פסיכופתולוגיות. למרות ששינה, אכילה ומצב רוח יכולים להיות מושפעים מגורמים רבים, המערכות של השעון הביולוגי אחראיות לתיאום בין מערכות פיזיולוגיות שונות, עם סימון לתחילת פעולה".

דר' דורון רוזן

לדברי פרופ' דייויד ארנסט, מהמחלקה לניורוסיינס וטיפולים ניסויים במרכז המדע הבריאותי של אוניברסיטת טקסאס, "רוב התהליכים בגוף שלנו מתוזמנים לפי השעון הביולוגי. אנו יודעים שהמיקצבים הטבעיים חשובים לבריאות האדם, למרות שאנו עדיין צריכים להגדיר ולקבוע כיצד שינויים במיקצב הביולוגי קשורים לשיבושים מנטליים ופיזיים אצל האדם". 

תגובות הגולשים
+ הוסף תגובה