הריון בריא בגוף בריאכתבה ראשונה בסדרה: תופעות השליש הראשון להריון
תקופת ההריון יכולה להיות התקופה היפה בחייכן. כך אני חווה את ההריונות שלי ולכן החלטתי לשתף עוד נשים בפלא הזה, שנקרא הריון. בעלי צוחק, שאילו היה אפשר, הייתי בהריון כל הזמן והוא צודק. הריון עבורי הוא תקופה של צמיחה ומודעות אישית, של אושר ואהבה עצמית וחיצונית. צומחים בי חיים חדשים, וזו הרפתקה המתחילה בהתעברות וממשיכה בהורות. צילום: מאיה אהרוני במקצועי אני מטפלת דרך הנטורופתיה בזוגות המבקשים להתחיל את דרכם כהורים, בנשים בהריון ומלוה בלידה-דולה. הרבה מהנשים בהריון סובלות מסימפטומים שונים, במיוחד בשליש הראשון להריון, אבל יש גם נשים שיסבלו מסימפטומים לאורך כל ההריון או בשליש השלישי. על ידי הכנה נכונה אפשר למנוע הרבה סימפטומים, ולטפל בסימפטומים לאחר שהם מופיעים. הריון איננו מחלה ואין כל סיבה שתחווי אותו כך. עוד לפני שלב ההתעברות, כדאי להכין את הגוף ע"י ניקוי הגוף מרעלים, חיזוקו, והכנתו להריון. מומלץ לעבור תהליך של ניקוי כבד, בפיקוח של מטפל מוסמך, ואחר כך לשפר את התזונה שתכלול גם מזונות מלאים, להרבות באכילת ירקות, שתי מנות פרי ביום ולשתות הרבה מים. תוספי מזון מומלצים יכללו פורמולה טבעית להריון כדוגמת "פרינטל" של חברת ויטמינים טבעית, פרו-ביוטיקה לשיפור תהליך העיכול (יש מחקרים המראים קשר בין נטילת פרו-ביוטיקה בהריון לבין הפחתה באלרגיות בילוד), ואומגה 3 – התורמת להתפתחות מוחית בילודים וחשובה גם לאם. חומצה פולית, למשל, המומלצת ע"י רב הרופאים בהריון הינה חלק מקבוצת ויטמינים הנקראת ויטמיני B. חשוב לצרוך אותה יחד עם שאר ויטמיני B כדי למנוע ירידה בערך מקבוצה זו. בפורמולות הטבעיות להריון נמצאים כבר כל ויטמיני B כולל החומצה הפולית, בנוסף על ברזל עדין (שאינו גורם בד"כ לעצירות), סידן, מגנזיום ושאר מינרלים חשובים.
נשים רבות סובלות מהתכווצויות שרירים בשוקיים או בירכיים במהלך ההריון. התכווצויות אלו נובעות בד"כ ממחסור בסידן או במגנזיום, כך שרק ע"י נטילת התוספים הנכונים, את יכולה להימנע מהרבה מהתופעות הנלוות להריון. כמובן, שגם התזונה חשובה, ונשים שיקפידו לאכול ארוחות קטנות ותכופות, ישתו הרבה מים, וימנעו ממזונות תעשייתיים, מטוגנים, חריפים, יוכלו הרבה פעמים להימנע גם מבחילות ומצרבות. בשליש הראשון להריון יש שורה של תופעות חדשות שצריך ואפשר להתמודד איתן. אלו ההמלצות שלי לטיפול בתופעות: בחילות הרבה נשים סובלות מבחילות במהלך השליש הראשון להריון. הדבר נגרם גם בשל השינויים ההורמונאליים שהגוף עובר. יש גם שינויים בחוש הטעם או הריח. כדי לטפל בסימפטום הזה חשוב: לאכול ארוחות קטנות ותכופות לשתות בין הארוחות ולא במהלכן להשאיר חלון פתוח במטבח כדי שריחות הבישול יתנדפו מהר יותר. רצוי לבצע תנועות איטיות ולנשום נשימות מליאות ומרגיעות כי חרדה קלה עלולה להגביר תחושת בחילה. להימנע מצריכת חלב ומוצריו-מגביר הפרשת חומציות במערכת העיכול. להימנע ממזונות מטוגנים ושמנים. להימנע מצריכת קפה או משקאות המכילים קפאין. שתיית זנגוויל עם דבש ולימון עשויה להפסיק או להחליש בחילה.
התכווצויות שרירים התכווצות שריר היא בדרך כלל ביטוי של מחסור בסידן או מגנזיום. לקנות בבית מרקחת מלח מגנזיום (נקרא גם מלח אנגלי), לשים כף מלח מגנזיום בקערה עם מעט שמן שקדים או זרעי ענבים או אפילו שמן זית ולמרוח בסיבובים נמרצים באזור התפוס . טוב גם להתכווצויות שרירים ללא קשר להריון. לאכול מזונות המכילים כמויות של סידן כמו-טחינה מליאה, זירעוני סומסום, חלבה, טופו.
עייפות זהו סימן טבעי להריון. הגוף שלנו מתמודד עם שינויים קיצוניים שהוא אינו מורגל אליהם ומווסת את האנרגיה להכנת הגוף להריון ושמירה על ההריון . אם יש ילדים בבית, מומלץ להסביר להם שאמא בהריון ולכן היא עייפה יותר. ויטמיני B לסוגיהם, Q10 וויטמין C ומגנזיום הם המרכיבים העיקריים ליצירת אנרגיה. להימנע מצריכת סוכר מזוקק כי סוכר הוא גוזל האנרגיה הגדול ביותר.עם זאת צריכת סוכרים בתזונה באופן טבעי חיונית לשמירה על רמת אנרגיה תקינה ושיפור מצב הרוח. מומלץ כן לאכול פירות ופירות יבשים (לא מגופרתים). להימנע מגוזלי אנרגיה נוספים כגון קפאין, אלכוהול, תה, שוקולד.
נדודי שינה יכולים להופיע בתחילת ההריון ובסופו, בד"כ נובעים ממתח, חרדה, פחדים וכמובן גם משינויים הורמונאליים. הרפית הגוף ע"י יוגה, תאי-צי, מדיטציה וכדומה לפני השינה בהחלט יכולים לעזור. דמיון מודרך לפני השינה עושה פלאים לטיב השינה. (גם כשמתעוררים אחר-כך לילדים בלילה). במקרים חמורים אפשר לשתות חליטה של פסיפלורה, או מליסה, לבנדר, או קמומיל להרגעה. עצירות הרבה פעמים נגרמת עקב שימוש בברזל שאינו אורגני (ברזל עדין בד"כ אינו גורם לעצירות). להרבות בשתיית מים, לאכול מזון מלא בסיבים תזונתיים. לאכול יוגורט ומוצרי חלב מותססים (מומלץ מחלב עיזים), שיבולת שועל, אבוקדו, זיתים, שמן פשתן (מכיל גם אומגה 3), מיצי גזר, שזיפים, ענבים, תותים, מלון, אבטיח ושאר פירות. בחורף אפשר לשתות מיץ תפוזים סחוט טרי מדולל במים. במקרים קשים ניתן לפנות למטפל המטפל בנשים בהריון לדיקור, רפלקסולוגיה, שיאצו, עיסוי, ועוד. מזונות שרצוי להימנע מהם: מזונות חריפים, מטוגנים, מתובלים מדי, מיץ רימונים (עלול לגרום לעצירות), חמוצים למיניהם, וכמובן משקאות חריפים וכמויות גדולות של תה או קפה. יש להימנע ממשלשלים חזקים! שינוי של הרגלי היציאות חיוני – לא להתאמץ בשירותים. אפשר להיעזר בעיסוי הבטן בעדינות, עם כיוון השעון, בכדי לעודד יציאה. יוגה לנשים בהריון, פילאטיס, וכל פעילות גופנית מתונה ומותאמת להריון יכולה לעזור גם כן. כנ"ל שימוש בנשימה מודעת כמו שאנו מלמדים בקורסי הכנה ללידה. רצוי להפחית את צריכת הבשר והחלב, כיוון שהם יוצרים תסיסה במעיים ועצירות. תוספי מזון המסיעים במקרי עצירות: ויטמין c אפילו עד 3 גרם ביום. חומצה פולית (עוד סיבה טובה לצריכה שלה בהריון), ופרו-ביוטיקה.
בעיות שיניים ידוע כי במהלך ההריון נפגעת בריאות השיניים. עם זאת לא מומלץ לעבור טיפולי שיניים בהריון. טפלי בשינייך לפני ההריון, אולם, טיפולי חירום ייעשו בכל זאת. ידעי את רופא השיניים שלך שאת בהריון. חשוב להקפיד עוד יותר על ניקיון הפה והשיניים הגדילי את מינון הסידן על ידי אכילת מזונות עשירים בסידן כמו שומשום מלא, טחינה מלאה, ברוקולי, אבוקדו ועוד. אני מאחלת לכן הריון מהנה, מפרה ורגוע, עם כמה שפחות תופעות. כתבה ראשונה בסידרה
|
כתבות בנושא:
|