האם בטוח לעשות פעילות גופנית בזמן ההריון

פעילות גופנית מסייעת לגוף להכין עצמו ללידה
|
הדפס
|
שמור

פעילות גופנית היא אחד הדברים הטובים ביותר שאת יכולה לעשות עבור התינוק שלך כשאת בהריון. עם זאת, חשוב לשים לב לשינוים שהגוף שלך עובר, כדי שהאימונים יהיו בטוחים בכל שלב ושלב של ההריון.

צילום: מאיה אהרוני

גם אם לפני ההריון עסקת בפעילות גופנית, לא תוכלי להתאמן באותה עוצמה ובאותה תדירות כמו קודם ולשמור על אותה רמה של כושר. אבל את תוכלי לשמור על רמת הכושר ולשפר את ההרגשה הכללית שלך, אם תמשיכי להתאמן.

 

במקרים של לחץ דם גבוה במהלך ההריון או אם יש במשפחה שלך היסטוריה של הפלות טבעיות, יש להיוועץ ברופא לפני שממשיכים בתרגולים. אבל אם את בריאה בדרך כלל, וקיבלת אישור של הרופא המטפל, תוכלי לעסוק בפעילות גופנית גם עד יום הלידה.

 

אם אינך בטוחה עד כמה את יכולה להתאמץ באימונים, רצוי לתחום את הפעילות עד שתגיעי לקצב דופק של 140 פעימות לדקה. כדי לבדוק את קצב הלב הניחי את האצבע על אחד העורקים בצידי הצוואר, בפרק כף היד או בזרוע. כשתרגישי את הדופק ספרי כמה פעמים הלב הולם ב-10 שניות והכפילי את התוצאה ב-60. בצעי מדידה זו פעמיים. אם הדופק מהיר מדי כבר בתחילת האימון, עברי לאימון מתון יותר. שתיים-שלוש דקות לאחר תחילת האימון הדופק צריך להתייצב על 3-4 פעימות פחות בכל 10 שניות של מדידה. אם הדופק אינו מואט בתום התרגיל, כנראה עבדת חזק מדי ואת צריכה להקל על עצמך בפעם הבאה.

 

ודאי שתוכנית האמונים שהוכנה עבורך בחדר הכושר מותאמת למצבך, והמדריכים מבצעים מעקב קבוע אחרי הפעילות שלך, כדי שלא תגזימי.

אם לא ביצעת פעילות גופנית לפני ההריון, זה לא בדיוק הזמן להתחיל. אבל אז מומלץ לפחות להצטרף לשיעורי טאי-צ'י או יוגה לנשים בהריון, כדי לסייע לגוף להכין את עצמו ללידה, לעבוד על הגמישות, הנשימות הסדירות, ולשפר את היציבה לקראת התקופה המסוכנת בסוף ההריון, שבה יש נטייה לאבד את שיווי המשקל, עקב השינוי במיקום של מרכז הכובד.

 

בכל מקרה, נוסף על ההמלצה הרפואית, שימי לב מה את עושה, והפעילי היגיון בריא. אם משהו נראה לך מאומץ מדי, מסוכן מדי, לא מתאים, ותרי עליו, זה לא הזמן לניסויים בבני-אדם.

 


תגובות הגולשים
+ הוסף תגובה