פסטה עם שרימפס שום ובצל ירוק

בא לכם להתפנק בארוחת הצהריים? זאת בדיוק המנה בשבילכם!
|
הדפס
|
שמור

המנה הזו נולדה מתוך חשק לארוחת צהריים מפנקת במיוחד. פתחתי את המקפיא ואת המקרר כדי לקבל השראה. מבט חטוף לתוך המקפיא הזכיר לי שיש שם חבילת שרימפסים שרק מחכה להפוך למנה מטריפה.  לאחר התלבטות של שנייה מול המקרר, יצאתי עם שלל שכלל שמנת לבישול, בצל ירוק ופטרוזיליה מקורזלת מגינת התבלינים שלי. התמונה של המנה התבהרה - יאללה מתחילים לבשל. 

צילום: נעמי גטניו

מצרכים: 

כ-12 שרימפסים גדולים לכל סועד (אפשר גם פחות או יותר, לבחירתכם)

2 שיני שום

4 בצל ירוק

פטרוזיליה מקורזלת (או רגילה אם אין)

מיכל שמנת לבישול 10%

מלח גרוס

אבקת צ'ילי (או פלפל אדום חריף)

חמאה

פסטה קפליני או פנה לבחירתכם

 

אופן ההכנה:

  1. לפני שמתחילים, חשוב לזכור לא לטגן את השרימפס יותר מדי זמן. השרימפס אמור להפוך מאפור לורוד בתהליך הבישול. אין צורך בטיגון ארוך.
  2. מכינים את הפסטה שתהיה מוכנה יחד עם מנת השרימפס.
  3. ממיסים את החמאה במחבת ומטגנים את השרימפס עם תיבול של מלח קריסטלי גרוס, אבקת צ'ילי ושום.
  4. כשצד אחד מוכן (דקה וחצי עד שתי דקות על אש בינונית), הופכים ומוסיפים את הבצל הירוק, חתוך לחתיכות של סנטימטר או שניים ואת הפטרוזיליה הקצוצה. 
  5. כשגם הצד השני נעשה ורוד מוסיפים את השמנת לבישול - תחילה חצי מיכל, מערבבים בעדינות וטועמים. אם יש צורך, מוסיפים את החצי השני של מיכל השמנת.
  6. מסדרים פסטה בצלחת ואת השרימפס עם הרוטב מעל.

 

בתיאבון!!

תגובות הגולשים
1. אלון 15/07/2015, 16:49:57

יצא טעים

+ השב