עוגות שמרים עם זעפרן

קשה לחכות עד סוף האפייה מהרגע שריח הזעפרן שממלא את הבית
|
הדפס
|
שמור

אחת הבעיות הכי גדולות בהכנת עוגות שמרים באופן כללי, ועוגות זעפרן באופן מיוחד, הוא שקשה מאוד לחכות עד לסוף האפייה (הקצרה יחסית ) עד שזוכים לטעום את העוגות. ריח הזעפרן שממלא את הבית פשוט משגע את חוש הריח. סביר להניח שתוך שעה מקסימום מסיום האפייה תמצאו את עצמכם עם מגש ריק. אז אם התכוונתם להכין את העוגות לאורחים - כדאי לאפות בזמן שהילדים ובן/בת הזוג לא בבית. :-)

עוגות שמרים עם זעפרן וצימוקים

צילום: נעמי גטניו

מדובר בעוגות, שבשוודית נקראים "Lussebullar" או "Lussekatter", שנהוג להכין בשוודיה בחודשי החורף הקרים ובמיוחד בחודש דצמבר. השוודים מגישים אותם לצד עוגיות ג'ינג'ר Pepparkakor (בתרגום ישיר "עוגיות פלפל") ועם קפה פילטר חזק או עם יין חם עם צימוקים ושקדים בתיבול שוודי מסורתי.

 

המצרכים:

  • 50 גרם שמרים
  • 3 חבילות זעפרן (סה"כ 1.5 גרם אבקת זעפרן)
  • ½ ליטר חלב פושר
  • 200 גרם חמאה
  • 2 דציליטר סוכר
  • 2 ביצים
  • 1 כפית מלח
  • ½ 1 ליטר קמח
  • 2 דציליטר צימוקים
  • למריחה על העוגות לפני האפיה: חלמון אחד וטיפה מים


אופן ההכנה:

  1. לערבב את השמרים עם מעט מים פושרים. לאחר מכן יש להוסיף את החמאה (לאחר שממיסים), החלב (לשמור קצת חלב לסוף), הזעפרן, הביצים, המלח, הסוכר, הקמח והצימוקים. לא תמיד יש צורך להוסיף את כל כמות החלב. חשוב שהבצק לא יהיה יבש מידי, אלא טיפונת דביק. יש ללוש את הבצק ביסודיות רבה.
  2. לתת לבצק לתפוח כ-60 דקות. לאחר מכן שוב ללוש את הבצק ולהכין את העוגות.
  3. הכנה: לוקחים כדור קטן ומגלגלים אותו על משטח נקי עד לקבלת "נחש" קטן בעובי של אצבע ובאורך של כעשרה ס"מ. מגלגלים את שני קצוות ה"נחש" לכיוונים הפוכים, עד לקבלת צורה של S סגורה. ניתן לחבר שניים יחד (כמו בתמונה) או להשאיר אותם כ-S בודד.
  4. לתת לעוגות לתפוח במשך 40 דקות.
  5. יש למרוח את העוגות בחלמון ולהכניס לאמצע התנור בחום של 225 מעלות כ-7 דקות. להוציא לפני שמשחימים. שימו לב גם למה שקורה בתחתית העוגות (שלא נשרפו).

 

בתיאבון!

 

טיפ: אם אתם לא אוהבים זעפרן, אפשר להכין את העוגות לפי אותו מתכון בלי להוסיף זעפרן.

תגובות הגולשים
+ הוסף תגובה