מרק ירקות עם כדורי בשר

מרק שהוא ארוחה שלמה, ומתאים לילדים ולגדולים
|
הדפס
|
שמור

כשהילדים שלי נכנסים הביתה אחרי יום לימודים ארוך ומריחים את מרק הירקות עם כדורי הבשר, הם ישר אומרים "אמא אנחנו רעבים", רצים לשטוף ידיים ומגיעים בריצה למטבח להציץ בסיר. המרק הזה נולד בשוודיה, למרות שכל קשר בינו לבין שוודיה מקרי לחלוטין וקשור רק לעובדה שנולדתי וגדלתי שם. אהבתי לבישול החלה כבר בגיל 6 כשלמדתי לראשונה להכין פנקייק שוודי (אבל זה סיפור נפרד, ואת המתכון של הפנקייק השוודי תמצאו כאן בפורטל). בהמשך התחלתי להכין מנות דג, מנות בשר, פסטה עם רטבים שונים, ירקות בכל מיני צורות וגם, ניחשתם, מרקים למיניהם.

המרק מוכן - אפשר להגיש

צילום: נעמי גטניו

חלק מהדברים למדתי פשוט מתוך ניסוי וטעייה, אחרים מאמי ומאבי, ובכיתה ז' התחלנו גם ללמוד בישול ו"ידיעת הבית" בבית הספר. שם למדנו גם לבשל ולאפות וגם איך לכבס, לגהץ ועוד דברים הקשורים לניהול הבית, שבאמת היו מאוד שימושיים במבט לאחור.

 

את מרק הירקות הזה ניתן לגוון באמצעות שימוש בירקות שונים וגם בסוגי בשר שונים. במתכון המקורי שלי אני מעדיפה להשתמש בבשר בקר טחון,  אבל המרק יוצא לא פחות טעים עם בשר עוף טחון או בשר הודו טחון. הצמחוניים בינינו יכולים פשוט לוותר על כדורי הבשר, ולהכין את מרק הירקות ולהגיש עם כל תוספת שירצו.

 

מצרכים:

 

  • סיר גדול

 

לכדורי הבשר:

  • 500 גרם בשר בקר טחון
  • 2 ביצים
  • 5 כפות פירורי לחם
  • כף קמח תפוחי אדמה
  • פטרוזיליה קצוצה
  • בצל בינוני קצוץ דק
  • 3 שיני שום גדולות מעוכות
  • חצי כפית מלח
  • רבע כפית פלפל שחור
  • רבע כפית פלפל אנגלי
  • רבע כפית פלפל לבן
  • מעט מוסקט טחון
  • כף פפריקה אדומה

 

למרק:

  • 3 גזרים קלופים וחתוכים לטבעות
  • תפוח אדמה גדול חתוך לקוביות בינוניות
  • ראש סלרי בינוני חתוך לקוביות בינוניות
  • ראש פטרוזיליה בינוני חתוך לטבעות
  • חצי דלורית חתוכה לקוביות בינוניות
  • 2 זוקיני בינוניים חתוכים לטבעות (עם הקליפה)
  • בצל חתוך גס
  • פטרוזיליה (קצוצה או שלמה - בהתאם להעדפתכם)
  • מים רותחים שיכסו את הירקות ואת כדורי הבשר
  • קוביית ציר מרק ירקות (לא חובה) או כפית מלח
  • חצי כף פפריקה אדומה
  • פלפל שחור, מוסקט וכורכום לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

  1. מרתיחים מים למרק. 
  2. מכינים את התערובת לקציצות: מערבבים את כל המצרכים. מכינים את הכדורים ומניחים בקערה. אם הכדורים רכים מדי, אפשר להוסיף מעט פירורי לחם. 
  3. שוטפים, מקלפים (חוץ מהזוקיני) וחותכים את כל הירקות. 
  4. כיוון שזמן הבישול של הירקות לא אחיד, מתחילים את בישול המרק עם הירקות שדורשים זמן בישול ארוך יותר: תפוחי אדמה, גזר, ראש סלרי וראש פטרוזיליה. מבשלים 5 דקות ואז מוסיפים את הדלורית ואת הבצל ומבשלים עוד 5 דקות.
  5. בשלב זה מכניסים את שאר הירקות ואת כדורי הבשר ומבשלים עוד 15 דקות.
  6. המרק מוכן.
  7. אפשר להגיש עם אטריות דקות או כל סוג של פסטה שאתם והילדים אוהבים.

 

בתיאבון!

תגובות הגולשים
+ הוסף תגובה
2. בןבן 24/03/2016, 16:11:53

פשוט אליפות של כדורי בשר! מתכון מדוייק לנשמה. תודה ררררבה

+ השב
 
1. אני 13/03/2012, 16:53:58

נראה טים ובריא!

+ השב