גומבוץ הונגרי של סבתא תמר

כופתאות גבינה מבושלות הונגריות
|
הדפס
|
שמור

כופתאות הגבינה שסבתי תמר, עליה השלום, נהגה להכין לי מדי יום שישי, בביקורי השבועי בביתה, הפכו למסורת משפחתית. לאחר מותה, גיליתי שאין לי מתכון  לכופתאות והתחלתי במסע חיפושים כולל מחברות הבישול שלה, ספרים רבים ואתרים שוניםבאינטרנט. אך כל החיפושים לא הובילו להצלחה. 

לסוף, החלטתי לנסות לשחזר את המתכון מהזיכרון של הטעמים. לשמחתי... אחרי מספר ניסיונות גם הצלחתי לשחזר את המתכון. הנה הוא לפניכם... 

כופתאות גבינה - גומבוץ

צילום: לירן בר-לב

המרכיבים:

  • 4 ביצים
  • 1 ק"ג גבינת "טוב טעם"
  • 1 כוס סולת
  • 200 גרם פירורי לחם 
  • 200 גרם חמאה

לבישול: סיר גדול עם מים


להגשה:

  • 3 כפות סוכר
  • 1 כפית שטוחה קינמון
  • קונפיטורה טובה בטעמים שונים


אופן ההכנה:
1. מועכים את הגבינה לקערה גדולה
2. מוסיפים את הביצים, הסולת ומערבבים היטב.
3. מניחים במקרר לשעה במנוחה
4. מרתיחים מים עם קורט מלח בסיר גדול
5. כשחולפת שעה במים רותחים יוצרים מהתערובת כדורים קטנים ומכניסים למים.
6. כחמש דקות אחרי שהכדורים יצופו, יש להוציא את כדורי הגבינה.
7. במחבת גדול מזהיבים את פירורי הלחם בחמאה על אש קטנה
8. מגלגלים את כדורי הגבינה בפירורי הלחם.
מגישים עם תערובת של סוכר וקינמון ו/או קונפיטורה טובה.

בתיאבון!

תגובות הגולשים
+ הוסף תגובה
3. אור 11/08/2017, 17:41:46

תתפלאי, אבל אצלנו מוסיפים מלח לפירורי לחם..

+ השב
 
3.1. בת חן 31/12/2018, 10:29:40

ואז המנה מלוחה? אוכלים עם שמנת חמוצה בצד?

2. רחלי ברקת 04/06/2017, 16:55:41

יצא נפלא.רעיון מצוין להוסיף את הסוכר והקינמון לפירורי הלחם המטוגנים

+ השב
 
1. הדסה 30/05/2017, 13:04:39

אני מכינה את כדורי גבינה שנים רבות. אולם את המחאה ממיסה עם פירורי הלחם מטגנת מעט ואז מוסיפה את הסוכר והקינמון ומגלגלת את כדורי הגבינה פנימה הנכדים שלי מאוהבים בזה.

+ השב