X
המאמר נשמר בהצלחה
המאמר כבר שמור במועדפים
תנסו את זה בבית
משחקים מעודדי התפתחות בהכנה עצמית
בתקופה הזו מגיעות שעות רבות של משחק בבית. רבות ורבים מאיתנו צריכים למצוא לקטנטנים שלנו תעסוקה ביתית.
מבלי שאכנס אליכם הביתה, אני בטוחה שארגז הצעצועים והמשחקים עמוס כל טוב ועדיין הזאטוט משתעמם - בגילאים צעירים, הילדים נוטים לעבור ממשחק למשחק תוך מספר דקות מועט ואנו צריכים למצוא להם תעסוקה חדשה, מרתקת, מגרה ומעניינת.
פונפונים ומטפחות
אז במקום לגשת לחנות המשחקים הקרובה ולהוציא שוב הרבה כסף על משחק שלבסוף יישכח בתחתית הארגז, מצורפות מספר הצעות להכנת משחקים ביתיים, פשוטים והכי חשוב משחקים שיגדלו ויתפתחו ככל שהילד שלכם יגדל.
מטפחות צבעוניות:
- כשהתינוק בן מספר ימים עד גיל 3-4 חודשים אפשר לתלות מעליו מספר מטפחות צבעוניות. התינוק יהנה להתבונן במטפחות, בתנועתן העדינה, וינסה להושיט את ידיו ולתפוס אותן.
- מגיל 4 חודשים אפשר לקחת מטפחת צבעונית ולרפרף איתה בעדינות על גופו, להרגיל את התינוק לסוגי מרקמים שונים.
- הסתירו את פניכם בעזרת המטפחת וגלו את פניכם לתינוק –\"קוקו\". אפשר גם להסתיר את פניו, שימו לב שאתם משאירים לתינוק מרווח אויר לנשימה.
- בגיל מאוחר יותר- 6 חודשים ומעלה התינוק כבר ישחק עם המטפחת באופן עצמאי וילמד לאט לאט להסתיר את פניו ולעשות לכם "קוקו".
בקבוקי פלסטיק
- קחו 2 בקבוקי פלסטיק קטנים, מלאו כל אחד בחומרים שונים. לדוגמא: בקבוק אחד ממולא בחרוזים קטנים צבעוניים, בקבוק שני ימולא בנוצות צבעוניות/ פונפונים וכו' (בדקו שהבקבוק סגור היטב ושלא ניתן לפתוח אותו).
- בחודשים הראשונים התינוק ישחק עם הבקבוקים כרעשנים ויהנה להתבונן בתזוזת החומרים בתוך הבקבוק.
- כשהבקבוקים שוכבים הם מתגלגלים, דבר שיאפשר לתינוק לזוז אחריהם לפי השלב ההתפתחותי בו הוא נמצא.
- כשהתינוק מתחיל לשבת אפשר לתת לו לאחוז בשני הבקבוקים בו זמנית, כאן נעבוד על עניין ההפרדה- היכולת לעשות 2 פעולות שונות בשתי הידיים. לדוגמא התינוק מחזיק את 2 הבקבוקים אך מרשרש רק עם יד אחת. במידה ואתם רואים שהתינוק עובד תמיד עם שתי הידיים במקביל אפשר לעזור לו ולייצר עבורו את התנועה, לאחר מכן, חשוב שיידע לעשות זאת בעצמו.
- אפשר להמשיך לשחק עם הבקבוקים גם בהליכה, עצם החזקת הבקבוקים מחדדת את נושא ההפרדות, ובנוסף, אם מדובר בבקבוקים במשקלים שונים, התינוק ילמד לשמור על שיווי משקלו.
קופסא עם פונפונים
- קחו קופסא בגודל מתאים, צרו חור במכסה הקופסא ודרך החור הכניסו פונפונים רכים צבעוניים. המשחק הזה מתאים לילדים מגיל 9 חודשים אשר כבר שולטים במוטוריקה העדינה ובאחיזת הצבת (אצבע ואגודל).
- בגיל מתקדם יותר, אפשר לספור את הפונפונים שמכניסים מ-1 עד 10.
- אפשר לחזור על שמות הצבעים.
- ככל שהילדים גדלים כך אפשר להשתולל איתם ועם דימיונם המפותח וליצור עוד ועוד משחקים לשעות הפנאי.
- נשמח שתשתפו אותנו ברעיונות למשחקים הביתיים שלכם.
שיהיה חורף נעים וחמים.
תגובות הגולשים
+ הוסף תגובה
2. ליז 19/11/2012, 11:32:11
על אותו העקרון,ניתן להכין גם קופסא שמכניסים לתוכה מקלות רופא... ועוד רעיון שאפשר גם לקחת קופסא ריקה של תבלינים(אלה עם החורים) ולהכניס לתוכה גפרורים צבעוניים...
1. טל שדה 01/02/2012, 07:25:18
רעות תודה על הרעיונות הנהדרים, אהבתי במיוחד את קופסת הפונפונים. במשחק זה הילד גם יכול אינסוף פעמים לפתוח ולסגור את הקופסא ולבדוק שהפונפונים שהכניס עדיין נמצאים שם. (כמו במשחק הקוקו) על אותו הרעיון הנפלא שלך אפשר בשלב מתקדם יותר לקחת כל סוג של קופסא (אני השתמשתי בקופסת סימילאק) לתת לילד לקשט ולצייר על הקופסא. ולאחר מכן ליצור חתכים בכל מיני גדלים (צרים מאד ואף רחבים) ולתת לילד להכניס מקלות ארטיק. לסיכום, מאד נהנתי לקרוא את הכתבה ובעיקר את המסר שלא חייבים לקנות אינסוף משחקים אלא ניתן ליצור ולמחזר מהסביבה הטבעית שלנו. תודה והמשך שבוע נעים
הוסף תגובה