עוגיות שוקולד צ'יפס בסגנון שוודי

את העוגיות האלה הילדים יוכלו להכין לבד עם מעט עזרה
|
הדפס
|
שמור

את המתכון הזה של עוגיות שוקולד צ'יפס (Chocolate Chips Cookies) אפשר להכין עם מגוון מילויים בנוסף על שוקולד. אפשר להוסיף קוקוס, צימוקים, אוכמניות מיובשות או כל דבר אחר שיעמוד בחום התנור וישתלב היטב עם העוגיות האלו שפשוט נמסות בפה.

עוגיות השוקולד צ'יפס מתקררות על הרשת

צילום: נעמי גטניו

החלק הקשה של הכנת העוגיות הוא בשמירה עליהן אחרי שהן יוצאות מהתנור. הריח המדהים שיוצא מהתנור כמה דקות אחרי שהעוגיות נכנסות לתנור מטריף, וכולם כבר דרוכים ומחכים ליציאתם.

 

מהמתכון הזה ייצאו כ-12 עוגיות. אפשר בקלות להכפיל או לשלש את המתכון כדי שתצליחו להציל כמה עוגיות לעצמכם לפני ששאר בני הבית יחסלו אותם.

 

מצרכים:

  • 125 גרם חמאה רכה (להוציא מהמקרר כ-30 דקות לפני השימוש)
  • חצי כוס סוכר חום (100 מ"ל) 
  • 1 ביצה XL
  • כוס קמח חיטה לבן (200-250 מ"ל)
  • רבע כוס קוואקר
  • חצי כפית אבקת אפייה
  • רבע כפית מלח
  • 100 גרם שוקולד צ'יפס

 

אופן ההכנה:

  1. לערבב את החמאה עם הסוכר החום עד לקבלת עיסה חלקה ואחידה. 
  2. להוסיף את הביצה ולערבב היטב.
  3. בקערה נפרדת, לערבב קמח, קוואקר (שיבולת שועל), אבקת אפייה ומלח ולהוסיף לתוך העיסה.
  4. לערבב עד לקבלת בצק דביק ואחיד.
  5. להוסיף את השוקולד צ'יפס ולערבב היטב.
  6. לחתוך חתיכה גדולה של ניילון נצמד (בערך בגודל של תבנית תנור סטנדרטית) ולהעביר לשם את הבצק.
  7. בעזרת הניילון הנצמד יש להפוך את הבצק לגליל בקוטר של 5 ס"מ.
  8. להצמיד את הניילון ולהכניס למקפיא לחצי שעה.
  9. לאחר חצי שעה, מוציאים את הגליל ופורסים עוגיות בגודל סנטימטר אחד ומניחים על תבנית עם נייר אפייה.
  10. מכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות לאפייה של כ-10 דקות.
  11. בתום האפייה העוגיות צריכות להיות בהירות ורק הקצוות זהובים.
  12. להעביר בעדינות לרשת ולאפשר לעוגיות להתקרר לפני האכילה.

 

זהירות - מי שממצמץ לא ישים לב ששאר בני הבית כבר חיסלו את העוגיות. 

 

בתיאבון!

תגובות הגולשים
+ הוסף תגובה