מתכון לחג האהבה: לזניית שוקולד קראנצ'ית

קינוח שוקולד טעים במיוחד לחג האהבה
|
הדפס
|
שמור

אם תחשבו טוב טוב, מה זוכרים מכל אירוע? את הקינוח!! אז גם אם תכינו ארוחה רומנטית לכבוד חג האהבה בט"ו באב - וגם אם אין לכם זמן, כוח וחשק... הנה קינוח מ-ה-מ-ם (כדברי אורי גלר...) אמנם נס הקינוח לא התרחש בתום ספירת אחת... שתיים... שלוש!!! אלא, לאחר הפשלת שרוולים ועבודה, עם המון אהבה. זה הרי חג האהבה לא?! אז למנה עצמה:

לזניית שוקולד קראנצ'ית עם קצפת ברוטב פרות יער
מי לא מכיר מנת לזניה אפויה בתנור עם גבינת פרמזן מבעבעת??? כולם! אבל, לזניה קראנצ'ית מתוקה ומענגת עם שוקולד פירות יער וקצפת – מרקמים וטעמים המתמזגים חוויית חושים ממכרת, מומלץ להכין ולהתמכר.
למתכון יש מספר שלבים. חשוב לקרוא את המתכון ולהכין כלים וחומרים כדי להיערך מראש כך שההכנה תהיה מהירה יותר.
מומלץ להכין את כל מרכיבי המנה מראש, ולהרכיב את המנה בצמוד להגשה, כדי שעלי הלזניה לא יתרככו.
כמות המרכיבים מתאימה לזוג. כמובן, ניתן להגדיל כמויות אם רוצים לכבד את החמולה.


מרכיבים:

 

לרוטב פירות יער

  • 1 כוס פירות טריים
  • או
  • 1/2 כוס קפואים (מופשרים) / ½ כוס פירות העונה
  • 3 כפות סוכר

 

לקרם השוקולד

  • 50 גרם שוקולד מריר
  • ¼ כוס שמנת מתוקה
  • 15 גרם חמאה (ללא מלח)
  • 1 כף ברנדי

 

מרכיבים נוספים

  • קצפת
  • 2 עלי לזניה
  • 1 כף שמן (למים לבישול הפסטה)
  • 1 כוס שמן צמחי (לטיגון הפסטה)
  • אבקת סוכר

 

כלי עבודה

  • נייר סופג
  • 1 טרבד
  • 1 סיר בינוני
  • 1 מחבת עמוקה או סיר

 

הוראות הכנה:

 

לבצק הלזניה:

  1. בסיר עם מים רותחים ושמן, לבשל את עלה הלזניה עד ריכוך ''אלדנטה''.
  2. מוציאים בזהירות מהמים ומעבירים לקערה עם מים קרים, לעצירת הבישול ולצינון הפסטה. חותכים כל עלה ל-3 חלקים שווים ומייבשים היטב בעזרת נייר סופג.
  3. במחבת עמוקה עם שמן חם להבה בינונית, מטגנים את העלה היבש, בכל פעם עלה אחד (למניעת הדבקות) מטגנים את רצועות הפסטה כ-2-3 דקות, עד לקבלת גוון זהוב. מוציאים מהשמן לנייר סופג .

 

לרוטב פירות יער:

(הסוכר יגרום לתותים ''להזיע'').

  • לבשל בסיר בלהבה בינונית. לבחוש מידי פעם ולהקפיד שלא יישרף. הבישול אורך כ 10-15 דקות.

 

לקרם שוקולד:

  1. לשים בסיר את מרכיבי קרם השוקולד, ועל להבה בינונית תוך כדי ערבוב להמיס את השוקולד עד לקבלת מרקם אחיד.
  2. לקרר ולהעביר למקרר לפחות ל 4 שעות (לכסות היטב את הכלי).

 

להרכבת המנה:

  1. לשים עלה לזניה על הצלחת, למרוח את קרם השוקולד, למקם עלה שני מעל השוקולד ומעליו הקצפת ופירות היער.
  2. את העלה האחרון לשים מעל, לפזר מעט אבקת סוכר למעלה ולהגיש מייד.
  3. קצת אווירה – אורות עמומים (אבל לא יותר מידיי – שיראו את ההשקעה ואת הצבעים המגרים שבמנה), נרות דולקים... ולהאכיל זה את זו...


תהנו!

תגובות הגולשים
+ הוסף תגובה