כדורי בשר Swedish Meatballs

להגיש עם רוטב שמנת שוודי, תפוחי אדמה מבושלים וריבת חמוציות
|
הדפס
|
שמור

כדורי הבשר השוודיים הם לא סתם עוד מתכון שוודי. מדובר במאכל לאומי ואהוב במיוחד, שהשוודים קוראים לו "כדורי הבשר של אמא" - "Mammas Köttbullar" וכפי שניתן להבין מהשם, יש להכין את כדורי הבשר האלה עם המון אהבה ותשומת לב.

בכל מסעדה בשוודיה תמצאו את המנה הזו גם בתפריט הילדים, למרות ש"ילדים" בכל הגילאים אוהבים לאכול כדורי בשר עם מחית תפוחי אדמה, רוטב שמנת וריבת חמוציות.

 

מצרכים לכדורי הבשר:

  • 400 גרם בשר טחון
  • חצי כוס פירורי לחם
  • כוס חלב
  • כפית מלח
  • מעט פלפל שחור
  • בצל קטן קצוץ דק
  • ביצה
  • לטיגון: חמאה או שמן קנולה


אופן הכנת כדורי הבשר:

  1. תחילה יש לערבב פירורי לחם וחלב. להשרות 10 דקות לפחות.
  2. להוסיף את שאר המצרכים ולערבב היטב.
  3. להרטיב את הידיים במים ולהכין כדורים עגולים קטנים. להניח את הכדורים על קרש חיתוך רטוב.
  4. לטגן 10 כדורים כל פעם בחמאה (או בשמן). לשקשק את המחבת על מנת שהטיגון יהיה אחיד.
  5. להנמיך את האש ולטגן עוד 3-5 דקות. לשקשק את המחבת מדי פעם.
  6. להגיש עם תפוחי אדמה מבושלים, רצוי עם רוטב שמנת שוודי ומעט ריבת חמוציות. אפשר גם להגיש עם ספגטי ורוטב פטריות.

 

רוטב שמנת


מצרכים לרוטב

 

30 גרם חמאה

30 גרם קמח

2 כוסות ציר בקר

חצי כוס שמנת (10%, 15% או 28% לבחירתכם)

1 כפית רוטב סויה קיקומן

מעט מלח

מעט פלפל לבן

 

אופן הכנת הרוטב

  1. מחממים את השמנת בסיר על אש קטנה.
  2. ממיסים את החמאה בסיר אחר.
  3. מכבים את האש ומערבבים את הקמח בחמאה המומסת.
  4. מדליקים שוב אש קטנה ומוסיפים ציר בקר תוך כדי בחישה.
  5. משאירים על אש קטנה למשך 10 דקות.
  6. מוסיפים את השמנת החמה ומשאירים על אש קטנה עד לקבלת סמיכות רצויה (הרוטב לא אמור להיות מדי סמיך).
  7. מתבלים במלח, פלפל לבן וברוטב סויה.


ריבת חמוציות ניתן לרוב למצוא בחנות למאכלים שוודיים מול הקופות באיקאה.

 

בתיאבון!

תגובות הגולשים
+ הוסף תגובה