X
המאמר נשמר בהצלחה
המאמר כבר שמור במועדפים
הומיאופתיה קלאסית בהריון ולידה
אם נדאג שההריון יהיה קל יותר, נבטיח חוויה חיובית לאם ולעובר
אשה בהריון עוברת שינויים רבים, חלקם מרגשים וחלקם פחות נעימים. גוף האשה, הרכב ההורמונים, מבנה השלד וכמובן מצב רוחה משתנים בתקופת ההריון.
מרגע ההתעברות האם והעובר אחד הם. מבחינות רבות אין הפרדה ביניהם עד לרגע הלידה וחיתוך חבל הטבור. לפיכך אם נדאג שההריון יהיה קל יותר, והסימפטומים המלווים אותו כגון בחילות בוקר, מצבי רוח, עצירות, צרבות וכו' יתמתנו, נבטיח חוויה חיובית ומשמעותית לאם ההרה ולעובר.
ההומאופתיה יעילה ביותר בליווי הריון ולידה ובמצבים מסוימים אף יכולה להיות ההבדל בין לידה רגילה לבין לידה המסתבכת ומגיעה עד ניתוח קיסרי. להלן דוגמאות לתרופות הומיאופתיות שהוכיחו את יעילותן במצבים פיסיים ומנטאליים בתקופת ההריון ובמהלך לידה:
בחילות בוקר
בדרך כלל מופיעות בבוקר עם ההשכמה כשהבטן ריקה. הנטייה לבחילות, בפרט קשות יותר, היא בשלושת החודשים הראשונים של ההריון וכוללות גם הקאות ועייפות רבה. יש להיוועץ ברופא במקרים שבהם ההקאות מתמשכות, ובפרט כשניכרת ירידה במשקל.
Ipeca - בחילה מתמשכת עם רצון להקיא, כאשר ההקאה לא מקלה על הבחילה.
Nux vomica - בחילה העוברת לאחר הקאה, טעם חמוץ בפה וצרבת. בדרך כלל מלווה בתחושת עצבנות ובחוסר סבלנות.
Pulsatila - בחילה המורעת מאכילה ושתייה, הטבה באוויר הצח. האישה מרגישה פגיעה מאוד ובוכה בקלות. מחפשת יחס חם ואהבה.
Sepia - בחילה הבאה והולכת, המורעת מריחות של אוכל או אפילו מחשבה על אוכל. האישה חשה עצבנות ונטייה לדבר בצורה תקיפה לבעל או לילדים.
עצירות בהריון
תופעת העצירות בהריון שכיחה ביותר, בין השאר בגלל השינויים ההורמונליים המכינים את אגן האישה ללידה ואף כ"תופעת לוואי" מאטים את פעילות מערכת העיכול כדי לאפשר לגוף לספוג יותר מחומרי המזון. במקרים של עצירות קלה ניתן להיעזר בתרופות ההומיאופתיות הבאות:
Bryonia - הצואה קשה ויבשה עם קושי רב ביציאות. מלווה בכאב ראש ובעצבנות.
Nux- vomica: תכיפות ביציאות אבל עם קושי רב ובכל פעם רק כמות קטנה.בעיה שיכולה להיות מלווה בטחורים מגרדים ומדממים.
Sulphur - עצירות עם טחורים שורפים ומגרדים. האישה מתלוננת על חום וצימאון יותר מהרגיל.
תרופות הומיאופתיות בלידה
ההומיאופתיה מציעה מגוון של תרופות הומיאופתיות שיכולות לסייע בתהליך הלידה. מטרתן להביא לשינוי משמעותי באופן ובקצב התנהלות הלידה, ולא פחות חשוב - במצב הפיזי והנפשי של היולדת לפני, הלידה, בזמן הלידה עצמה ואחריה.
Pulsatilla – תרופה שתנתן בזמן צירים קצרים חלשים או צירים שפסקו כשליולדת יש "נטייה לבכי וסערת רגשות". הסימפטומים יתחילו וישתנו בפתאומיות, הצירים יעברו צד, והיולדת תעבור שינויים מהירים ותהפוך רכה ועדינה - לכועסת ומתפרצת, תבטא הרבה פחדים, תהייה חסרת החלטיות ותזדקק לתשומת לב רבה (סימפטיה, ניחומים ותשומת לב).
* התרופה אף מסייעת להתהפכות העובר –יש להקפיד ליטול לאחר שבוע 33.
Chamomilla - לתחושת כעס, עצבנות וחוסר סובלנות. היולדת תחוש עצבנות מוגזמת ורגישות יתר - לא תוכל לסבול כאב, תתפרץ עם הכאב (פיזית או מילולית), תחוש חסרת אונים, ותדרוש הקלה מיידית לסבל שלה. היולדת מאופיינת כקצרת רוח, קפריזית, מתרגזת ומתלוננת. ובנוסף עם לצירים ולכאבים תרגיש חום וצימאון גדול.
Caulophyllu - לזירוז תהליכים שמתעכבים בלידה. לחיזוק צירים ולהגברת יעילותם - להוצאת העובר, או להוצאת השלייה. צירים חדים, מכווצים, במפשעה או ברגליים או צירים חלשים במצב של תשישות בלידה. בנוסף קיים קושי לריקון שלפוחית השתן.
Gelsemium - לצירים חלשים (במקרה שהתרופה הקודמת לא עובדת), מכונה גם "רסקיו הומיאופתי". היולדת חשה חרדה ופחד בזמן הלידה, המלווה בהיסטריה והתרגשות עד כדי שיתוק ואפיסת כוחות. מלווה בתחושת כבדות, חולשה בגוף, רעד וצמרמורות.ניתן במהלך לידה ארוכה, כשצוואר הרחם נותר נוקשה והרחם לא מתכווץ..
Arnica - הרמדי הטובה ביותר להפחתת כאבים, דימום לשיקום גופני ונפשי. מתאים לכאבים עזים שלא מקדמים את הלידה, תחושת חבלה ותשישות גדולה. מסייעת להפחתת דימום, לקיצור זמן החלמת פצעים והתאוששות. ניתן לאחר הלידה וניתן לתת (בטיפות) גם לתינוק הנולד.
הערה: בכל המצבים המתוארים לעיל הלקיחה היא בגלובולים (כדורים קטנים), העוצמה (פוטנס) 30c- ויש לתת כל חמש, עשר דקות או כל שעה לפי המצב. חשוב ! התרופות ההומיאופתיות המצוינות במאמר זה אינן תחליף לייעוץ הומיאופתי מקצועי. תמיד יש להיוועץ ברופא ובהומיאופת מוסמך, אם אין הקלה בסימפטומים.
הכותב הוא מנהל מחקר ופיתוח, מרכז אדיב, רמת החייל. צוות מרכז אדיב מורכב מהומאופתים מנוסים וביניהם רופא M.D המלווים נשים בשלבי ההריון וכן במהלך לידה ואחריה. ליווי הלידה הוא בשילוב דולה מקצועית והומיאופת מוסמך. המרכז מחזיק מוקד הומיאופתי הפעיל 24 שעות, 7 ימים בשבוע.
תגובות הגולשים
+ הוסף תגובה