המטרה: ראש נקי מכיניםלקראת החזרה לגנים ולבתי הספר חשוב למנוע הדבקה ולטפל במי שכבר נדבק
החזרה לגן ולבית הספר מבשרים שוב את חזרתן של הכינים. מספיק פעם אחת שהילדה או הילד משיקים ראש בראש עם חבר/ה עם כינים, ומייד נוצרת מושבה חדשה על הראש הנקי, ומתחילה מסכת של טיפולים בלתי נגמרת, כדי להיפטר מהכינה הארורה. לא, זו לא נחמה החביבה מהספר, זו כינה מעצבנת ומגרדת, שמוצצת לנו את הדם מהקרקרפת. כן, לא רק ילדים נדבקים. חיבוק קטן לילד שחזר מהגן, וגם אצלנו, ההורים, מתחילה החגיגה. יש למחלה גם שם לא נעים: כינמת. מחקרים מראים כי כ-75 אחוזים מהילדים בישראל נדבקים בכינים לפחות פעם אחת במהלך חייהם. על פי רוב, התופעה חוזרת על עצמה פעם אחר פעם ולא מסתכמת בהידבקות אחת.
יש דרכים להקטין את סכנת ההידבקות וכמובן לטפל בבעיה. סירוק יסודי ויומיומי מסייע במניעת התפתחות הכינמת ומקטין את הסיכויים להידבקות. לקראת החזרה לבתי הספר ולגנים, השיקה ד"ר פישר את סרקל ספריי רציף מתיר קשרים - שפותח כדי לאפשר סירוק קל אך יסודי גם בשעות הבוקר הלחוצות, כשצריך להכין את הילדים לבית הספר תוך זמן קצר. פעולת הסירוק היומיומית מסייעת במניעת כינמת. סרקל ספריי רציף מיוצר בטכנולוגיה ייחודית, המאפשרת התזה רציפה בכל זווית (360 מעלות) על ידי אוויר בלבד וללא גז בוטאן (גז בישול מתלקח). השימוש הינו קל, נוח ומהיר והתכשיר ידידותי יותר למשתמשים ולסביבה. ריח הרוזמרין מסייע להרחיק את הכינים.
איך נמנעים מהדבקה?
איך נבחין אם הילדה נדבקה?
איך מטפלים?
במקרה של הידבקות בכינמת, יש לעבור לטיפול להשמדת הכינים וביציהן בעזרת סרקל אקטיב.
בזמן הטיפול בראש הנגוע, אין לשכוח את הסביבה. כינים יכולות לשרוד מחוץ לראש זמן קצר בלבד. הן רגישות לשינוי טמפרטורה וזקוקות למנת דם שלא קיימת מחוץ לראש. כל מחזור החיים של הכינה הוא על שיער אדם, וזמן ההישרדות שלה מחוץ לראש מוגבל מאוד. למרות שהדבקה דרך חפצים היא שכיחה פחות, בכל זאת מומלץ לנקות את כל ציוד השיער (לרבות מסרקים ומברשות), מגבות ומצעים. הכינים שורדות על חפצים עד 48 שעות. מומלץ לכבס את המגבות והמצעים בטמפרטורה של 60 מעלות. מה שלא ניתן לרחוץ, אפשר לסגור בשקית פלסטיק למשך שבועיים.
|
כתבות בנושא:
|