תינוקת בת 13 שעות עושה פיפי בסיר, לראות ולא להאמיןכך מתחילים עם שימור מודעות התינוק לגופו מייד עם הלידה
אתמול בשעות הבוקר המוקדמות מאוד קיבלתי סמס – "בשעה טובה נולדה לנו בת בריאה, לאם ולילדה שלום". מזל טוב! הסמס הגיע מזוג שסיים אצלי את הקורס האחרון בתל אביב בעודם בהריון, בחודש תשיעי. האישה חזרה ואמרה במהלך הקורס: \"אני רוצה ליישם מיד עם הלידה", "אני לא יולדת לפני שאני מסיימת את הקורס". בעלה ואני לעומת זאת, ניסינו קצת להרגיע ולוודא קודם כל שהלידה תעבור בשלום ושהיא והתינוקות החדשה ירגישו טוב אחריה.
בשעה 15:00 באותו יום אני מקבלת הודעת תמונה וטקסט: "אביגיל בת 13 שעות ועושה קקי בלי חיתול! תודה לריסה". דמעה זלגה על לחיי. בחיי. היא הצליחה. היא כל כך רצתה את זה והיא עשתה את זה. רצון והכנה טובה, זה כל מה שנדרש.
התינוקת הזו, אביגיל (שם מקסים דרך אגב), עוד לא עבר היום הראשון לחייה וההורים שלה זיהו מתי היא צריכה להתפנות ולא סתם להתפנות- היה זה המיקוניום!!
אין תחושה מעצימה יותר מלהבין את אשר התינוק שלכם באמת צריך כשאין לו שום יכלת מילולית. זו חוויה כל כך חזקה להורות ראשונה כך שאני כה מבינה את תגובתם המאושרת! האמת...אני מאחלת את זה גם לבאים בתור שלי :-) להריוניות שבינכן או בני זוגכן שרוצים להתחיל עם יישום השיטה מיד אחרי הלידה, הכתבה הזו מוקדשת לכם . חשוב לדעת כי ב48 שעות הראשונות, יש לפחות פיפי אחד ומיקוניום שעשוי לצאת בהדרגה. לאחר מכן כמות הפיפי עולה מ8 עד 24 פיפי במהלך היום בשלב הnew born, עד 3,4 חודשים.
לאחר מכן, מספר הפעמים שהתינוק מתרוקן הולכת וקטנה אך כמות הנוזל בכל פעם גדלה. כמו כן, בגיל 4 חודשים, יש לרב מעבר פאזה מבחינת התקשורת והחלפת סימנים לאיתות.
אם הבחנתם בפחות מ6 פיפי במהלך היום בשלב ה NB, כדאי להיוועץ ברופא מחשש להתייבשות. שימו לב, 24 פיפי זה המון פיפי! כדאי להיעזר בחיתולים חד פעמיים או רב פעמיים בשלב הזה עד שתיכנסו לעיניינים ותחליטו אם זה מסתדר לכם להשתמש בפחות חיתולים אם בכלל. בכל מקרה, חשוב לבסס קודם כל את התקשורת סביב נושא הצרכים ולא לנסות "לתפוס" פיפי/קקי. אמנם את המיקוניום והפיפי הראשון ב48 שעות הראשונות יהיה יחסית קל לקלוט אך השתדלו לאחר מכן, לבסס את הידיעות שלכם בנוגע לשפת גופו של התינוק והתקשורת עמכם. במילים אחרות- הקפידו על שלב התצפיות וביסוס התגובה שלכם בימים הראשונים שלאחר הלידה.
באם בחרתם לנסות ליישם את השיטה מיד אחרי הלידה כדאי שהתינוק יהיה רב הזמן איתכם, קרי ביות מלא. הביאו עמכם לבית החולים, קערה קטנה מפלסטיק, כזו שהשוליים שלה מקופלים כלפי חוץ והקפידו שהיא תהיה בסביבתכם, יחד עם חבילת מגבונים, 2-3 חיתולי בד ונייר טישיו.
בשעות הראשונות של התינוקות לחייהם, הם לרב ישנים ומתעוררים להנקות קצרות אשר לרב מרדימות אותם גם כן. מכאן שסביר שפיפי או מיקוניום יגיעו בזמן ההנקה משום שזו תפעיל את השרירים הטבעתיים ותעודד פעילות מעיים או מיד לאחר התעוררות.
הקפידו להציע לתינוק לינוק ובמקביל להבחין בצורת האחיזה שלו, שפת גופו ויעילות ההנקה. סימני חוסר שקט בזמן הנקה הם בין הקלים לזיהוי במיוחד בשעות הראשונות לחייהם. התינוק יתקשה לינוק ויראה עצבני ורוטן. זה עשוי להראות כתפיסה ושחרור לסירוגין של הפטמה, בעיטות ברגליים ואף בכי. באם הבחנתם באחד מאלו, החזיקו אותו בתנוחה מעורסלת מעל לקערה. חשוב להקנות לו בטחון בתנוחה במיוחד בשלב זה. הרימו את ברכיו לבטן תוך כדי תמיכה בגב. כעת כנראה שתרגישו במעין מאמץ באזור הבטן, רעש קל ו...זה המיקוניום יחד עם פיפי או בלעדיו. באם מדובר בתינוק בן, כדאי לשלב בהחזקה וראציה שבה תוכלו למנוע מהזרם להשפריץ לכל עבר ע"י תמיכה עם היד.
גם אם הבחנתם בחוסר שקט אשר התחיל מקיטורים קלים ותנועות באזור האגן במהלך התעוררות אשר התפתחו לבכי, ייתכן כי מדובר בצורך להתפנות. בכל מקרה, כדאי לנסות להציע לתינוקכם לינוק שכן זה יעודד כאמור הפעלה של שרירים טבעתיים ויעזור לו להתפנות.
הקפידו על התגובה במהלך ההתפנות בכדי ליצור את ההקשר התקשורתי אליכם. אימרו לו \\\" אתה עושה קקי\\\' פיפי\" וכו'.
באם תינוקכם מחותל והבחנתם באחד מהסימנים האלה, אתם עדיין בהחלט יכולים לשמר את המודעות ע"י תגובה פשוטה מכם ועזרה קלה ע"י החזקת ברכיו. פשוט אימרו לו שהבחנתם כי הוא כנראה צריך להתפנות ועיזרו לו בתנוחה. תגובתכם בהחלט מספיקה לשימור האינסטינקט.
עם חזרתכם הביתה, באם יישמתם את השיטה ביומיים הראשונים או לא, הקפידו על שלב התצפיות של סימניו וזמניו הטבעיים של תינוקכם. חשוב מאוד לבסס ידע זה בכדי ליישם את השיטה בכל מסגרת שהיא.
והכי חשוב, באם הנכם מרגישים צורך להתאושש אחרי הלידה בין אם אתם אחרי ניתוח קיסרי או זריקת אפידורל או שההנקה עוד לא התבססה - אל תמהרו. תנוחו קודם, תתאוששו. ילדים שמחים גדלים אצל הורים שמחים והילדים שלכם צריכים אתכם חזקים ומאושרים. יש לכם זמן. המודעות קיימת החל מרגע הלידה ועד גיל שנה וחצי - אתם יכולים להתחיל בכל עת!
שיהיה בשעה טובה,
לריסה
|
כתבות בנושא:
|