משק ברזילי - טבעוני, אורגני וצמחוני

|
הדפס
|
שמור

צמחוני אורגני וטבעוני יכול להיות גם מאוד טעים, אם יודעים איך לקחת את חומר הגלם הבריא, להכניס בו נשמה יתרה, תיבול נכון, והרבה אהבה. 

צילום: נעמי גטניו

במשימה הזו עומדת בכבוד "משק ברזילי" מסעדה צמחונית- אורגנית בכניסה למושב ירקונה הסמוך להוד השרון. מייד בפנייה למושב, בצד ימין נמצאת החניה, וכבר ממנה אפשר לראות את ערוגות הירקות שמהם נלקטו בבוקר החומרים שיגיעו עוד רגע קט לצלחות שלנו. 
הפתיע אותנו המיגוון הגדול של סוגי מנות צמחוניות וטבעוניות שכל אחת מהן שונה מחברתה, תוך שימוש ייחודי במגוון רחב של קטניות (מאש, סוגי שעועית, עדשים), דגנים (קינואה, אורז מלא, דוחן, בורגול, קוסקוס וכו') ותחליפי חלבון מהצומח (סויה, טופו ועוד).


משק ברזילי מציגה בחורף תפריט חדש של מיני מאפים בעבודת יד על טהרת חומרי גלם אורגניים ומיגוון חדש של לחמים מקמח מלא. גם הקינוחים נעשו בעבודת יד והעוגות הבחושות הן טבעוניות ובריאות המכילות פירות וחומרי גלם מן הטבע. המאפים מבוססים על קמח מלא, שנרכש מהטחנה האורגנית היחידה בארץ. את הקמח מנפים במקום ומוסיפים לו סוכר קנים אורגני, חמאה, פירות אורגניים וביצים אורגניות בלבד. במרבית המוצרים מחליפים את השומן הנדרש בעבודת הקונדיטוריה בתחליף בריא יותר: טחינה משומשום מלא. במאפי הפירות משתמשים באפייה בפירות מגידול אורגני בלבד.


בלחמים שנאפים במקום מידי יום נעשה שימוש תדיר בדגנים: פשתן, שמחליף את הביצים כ"דבק", שומשום מלא, זרעי חמניות, גרעיני דלעת כולם מלאים ואורגניים. מי שרוצה יכול לקבל גם "חביתה" בלי ביצה, שאת החלבון מקבלים מקמח חומוס. טעים ומשביע ביותר. 


מי שמתלהב מהלחמים ומיני המאפה יכול לרכוש גם הביתה. לחם השאור מכיל קמח מלא ,יין אדום, מחמצת, שקדים, אגוזים ומלח. הלחם הזה דחוס וטעמו חמצמץ. לחם הדגנים מכיל קמח מלא, בורגול, שומשום, פשתן, גרעיני דלעת, מחמצת, שמרים ומעט מלח. לחם בירה – מכיל קמח מלא, בירה, מחמצת, שמרים, סילאן ומלח. הוא מתקתק, אוורירי יחסית וילדים אוהבים אותו. לחם כוסמין מכיל קמח כוסמין ושיפון, שמרים, דבלים ומלח. הוא דחוס ומתקתק. הלחמניות העגולות הקטנות מכילות סוביון, שיפון וקמח מלא. 


לעוגות ולקינוחים מגיעה התייחסות מיוחדת, כי הם משאירים טעם של עוד ועוד ועוד. עוגת הדגל היא טחינה תפוחים מדהימה, בטעם עדין שנימוח בפה. כמסורת המקום, עוגת הפירות משתנה לפי העונה ולפי המלאי האורגני, ואנחנו טעמנו עוגת תפוחים, בשיא העונה. שיא קולינרי. עוד כיכב אצלנו פאי עם פרי וקרם שקדים עשוי בצק פריך, קרם שקדים ופרי העונה. מדהים. לא טעמנו, אבל יש גם קרמבל פירות אפויים עם פירורי בצק, שיבולת שועל ואגוזים, המוגש חם עם קצפת. עוגת גבינה-בצק פריך קרם גבינה ווניל. פאי לימון-בצק פריך עם קרם לימון אפוי,מוגש עם קצפת, בראוניס המכילים שוקולד מריר 70% עם או בלי אגוזים, המתאימים מאד לילדים. מי שאוהב שוקולד, ומי לא, יכול ליהנות מעוגת שוקולד – עם בצק פריך וגנאש שוקולד או מוס שוקולד-עשיר מאד, עשוי משוקולד 70% (קינוח זה מתאים גם לרגישים לגלוטן). במסעדה עושים עכשיו ניסויים עם לחמניות ללא גלוטן, והסועדת הרגישה לגלוטן בשולחן שלנו אהבה את הטעם. עוד ניסוי, שלטעמנו מוצלח מאוד, עוגיות עם תפוז, תאווה לחיך, וגם עוגות שמרים מקמח מלא. כן, מלא. וטעים. 


אהבנו את סלט הקינואה ואת סלט ירקות השורש, שעשויים במידה ולא מכבידים על הקיבה. הם היו מתאבן מצויין לפוקאצ'ות הטעימות, עם גבינת עיזים. את החביתה עם החובזה לא כולם אהבו, בגלל חוסר תיבול, אבל זה עניין של טעם. במסעדה מעדיפים שאת המלח  והפלפל נוסיף בעצמנו ולא לשים עבורנו כמויות בלתי רצויות. 


"משק ברזילי" היא לא רק מסעדה צמחונית-אורגנית המתמחה בבישול בריא אלא גם מקום שבו אנו לומדים להתחבר שוב אל הטבע. לילדים בשבתות יש פעילות טבעית של בנייה בבוץ, ואפשר לראות בחצר את השאריות מהשבת שעברה. מי שרוצה יכול לשבת בחלל הפנימי ואפשר לשבת ולאכול גם בסוכה המוצלת בשדה שמול הכניסה למסעדה.

תגובות הגולשים
+ הוסף תגובה