פסטה עם כדורי בשר ברוטב עגבניות

מתכון פסטה על בסיס עגבניות עם כדורי בשר בסגנון איטלקי
|
הדפס
|
שמור

זה מתכון של כדורי בשר ברוטב עגבניות, מושלם להגשה עם פסטה, שילדים פשוט אוהבים. הרוטב יוצא טעים ומתקתק

 

מצרכים:


לרוטב:

  • כף שמן זית (לטיגון)
  • 2 שיני שום קצוצות
  • בצל גדול קצוץ דק
  • 750 מ"ל מיץ עגבניות או קילו עגבניות טריות קלופות ומרוסקות
  • כוס מים
  • כף שטוחה סוכר (וקצת סילאן)
  • חצי כפית מלח (לעגבניות הטריות נדרשת כמות כפולה של מלח)
  • טיפונת קינמון
  • מעט פלפל שחור ופלפל אדום חריף
  • בזיליקום (ריחן) טרי או יבש
  • כפית שטוחה של תבלין מיורן
  • כפית שטוחה של תבלין טרגון
  • פטרוזיליה קצוצה
 
אופן ההכנה של הרוטב:
מטגנים קלות את הבצל ואת השום עד שהם מתרככים, ומוסיפים את מיץ העגבניות ואת כל התבלינים ושאר המרכיבים של הרוטב. לאחר 10 דקות בישול, טועמים ומתקנים את הטעמים. 
הרוטב מוכן לכדורי הבשר.
 
בזמן שהרוטב מתבשל, מכינים את כדורי הבשר:

 

מרכיבים לכדורי הבשר:

  • 500 גרם בשר בקר טחון
  • 2 ביצים
  • 5 כפות פירורי לחם
  • כף קמח תפוחי אדמה
  • 2 כפות קוואקר
  • (אפשר גם להוסיף כף קמח טפיוקה אם יש לכם - לא חובה)
  • פטרוזיליה קצוצה
  • בצל בינוני קצוץ דק
  • 3 שיני שום גדולות מעוכות
  • גזר מגורד דק
  • חצי כפית מלח
  • רבע כפית פלפל שחור
  • רבע כפית פלפל אנגלי
  • רבע כפית פלפל לבן
  • מעט מוסקט טחון
  • כף פפריקה אדומה
  • קצת פפריקה חריפה

 

אופן ההכנה:

מערבבים בקערה את כל מרכיבי כדורי הבשר.

כשהתערובת מעורבבת היטב, מגלגלים המון כדורים קטנטנים, וזורקים בעדינות לרוטב החם (שכבר טעמתם ותיקנתם לו טעמים).

לאחר שכל הכדורים כבר בסיר, הוסיפו 2 או 3 כפות פירורי לחם לרוטב וערבבו היטב.

מבשלים כ-20 דקות על אש נמוכה ומערבבים מדי פעם.

מגישים עם ספגטיני או כל פסטה שאתם אוהבים. עם או בלי פרמזן מעל.

 

בתיאבון!

תגובות הגולשים
+ הוסף תגובה