מרק דלעת ובטטהבחורף אין כמו צלחת מרק כתום טעים ומהביל
המרק הזה מזכיר לי ימי חורף מושלגים בשוודיה כשהיינו יוצאים לשחק ב"מלאכים" רגע אחרי שהשלג היה מגיע לגובה חצי מטר. כשהתעייפנו ממשחק המלאכים, ומגלישה על צלחות מעופפות, היינו מכינים המון כדורי שלג קטנים, והיינו מדליקים בתוכם נרות, ממש עששיות משלג, כי היה מחשיך מהר מאוד בחורף והיה כל כך כיף לראות את העששיות שלנו מנצנצות להן בשלג. כשכבר קפאנו ולא יכולנו יותר להישאר בחוץ היינו חוזרים הביתה לשתות שוקו חם עם כריך גבינה צהובה או לאכול ממרק דלעת ובטטות כדי להתחמם. צילום: נעמי גטניו ניתן להכין את המתכון הזה מראש ולחמם בסיר ולהוסיף את החלב רגע לפני ההגשה. אצלנו אוהבים לאכול אותו בליווי לחם כפרי ועם מעט עירית קצוצה ופלפל שחור גרוס על כל מנה.
זהו מרק מאוד בריא, כי הדלעת היא מקור מעולה לוויטמינים E, B1, B3 ,A, C והיא מכילה גם ברזל, אשלגן, מגנזיום, נחושת, מנגן ועשירה בסיבים תזונתיים. הבטטה עשירה בסיבים תזונתיים ובוויטמינים A, C, B6, אשלגן ומנגן. אז המרק הוא לא רק טעים אלא ממש מרק בריאות.
למתכון הזה תזדקקו לבלנדר מוט או לבלנדר רגיל. אם אתם משתמשים בבלנדר מוט, רצוי לבשל את המרק בסיר אלומיניום כדי שתוכלו לרסק את המרק ישירות בסיר.
מצרכים:
אופן ההכנה:
בתיאבון! |
כתבות בנושא:
|