פסק זמן מרענן לכבוד ט"ו באב

משהו קטן וטוב לחג האהבה
|
הדפס
|
שמור

בימים טרופים אלה, כשהחום מנהל לנו את החיים, בואו ניקח יוזמה ונכריז על פסק זמן מרענן וקריר. ט"ו באב – סיבה לפנק, להפתיע ולרגש – חוץ מהחום, העונה פועלת לטובתנו. שיא הקיץ, עם פירות מפתים ומגרים. הריחות הצבעים והטעמים יכניסו קצת עניין לשעות הלילה הלוהטים.


צילום: פוטוראק

הנה שלושה רעיונות להמתיק את יום האהבה – טו באב:

פלטת פירות טריים
חתוכים ומסודרים על צלחת ונראה מי מצליח לסרב לשפע הטרי הזה...

  • אננס - איך בוחרים? פשוט מאוד מריחים, שיהיה לו ריח מתוק – ריח של אננס. שלא יהיה רך או עם כתמים.
  • ענבים - איך בוחרים? שואלים את הירקן אם אפשר לטעום. אם הוא לא מסכים – שהוא יאכל אותם.
  • תאנים - איך בוחרים? שלא יהיו קשים מידי – אלו עדיין בוסר, קצת גמישות.
  • מלון - איך בוחרים? שבמקום שהיה הגבעול ובצד השני שלו שלא יהיו רכים (בשל מידי) גם כאן חוש הריח חשוב.
  • מנגו - גם כאן שלא יהיו קשים כמו אבן, שיהוי מהם ריח עדין של מנגו. ומנגו "מאיה" שהם קטנים יותר ידועים בטעמם המשובח.
  • יש פירות נוספים – תקנו מה שאתם אוהבים לאכול, תעצבו את הצלחת עם פרות חתוכים ולידם כוס יין משובח, גם לימונענע תעשה את העבודה...

לנועזים אפשר לצרף לפירות – קצפת, דבש, יוגורט, רוטב שוקולד חם ועוד....



סורבה אבטיח עם קריצה של בזיליקום
מנה מפתיעה בטעמה ומרקמה, אפשר להכין מספר מים מראש.

מצרכים:
יחס 1 כוס אבטיח טחון
2-3 עלי בזיליקום

 

אופן הכנה:
בעזרת מקל בראון לטחון את האבטיח.
כשטחון היטב, טוב להוסיף את הבזיליקום ולהמשיך לטחון.
להכניס את "מרק האבטיח" למקפיא בכלי זכוכית או מתכת. (ככל שהכלי שטוח יותר שטח הפנים גדל והקירור מהיר יותר) מידי שעה/ שעה וקצת, בעזרת מזלג לשבור בעדינות את הדפנות והקרום העליון שקפאו. לתת ערבוב ולהחזיר למקפיא. קצת טרטור אבל שווה את התוצאה.
אחרי מספר שעות של תערובת יש מרקם של ברד. להעביר לכלי אטום ולשמור במקפיא עד ההגשה.
להגיש בגביע של יין / מרטיני עם עלה של בזיליקום לקישוט.

 

מרענן, מפתיע ומפנק !!!


ואיך אפשר בלי משהו מתוק, ואם נדייק ונאמר – שוקולד ...

מרק שוקולד וקרוטוני שוקולד לבן

מרכיבים:
50 מ"ל שמנת
200 מ"ל חלב
25 גרם סוכר
15 גרם קקאו
60 גרם שוקולד מריר
1 כף גרדת קליפת תפוז
1/4 פקק ליקר תפוזים
2 כפות שוקולד לבן עם פצפוצי אורז.
אביזרים מיוחדים: מומלץ להגיש בגביעי יין.

אופן הכנה:
בסיר, מביאים לרתיחה את השמנת, החלב, סוכר וגרידת התפוז.
מכבים את האש. מוסיפים קקאו. כל פעם כף. ומערבבים היטב שלא ייווצרו גושים.
מוסיפים שוקולד וליקר. הערה: את הקקאו השוקולד והליקר, מוסיפים בסוף הרתיחה, כדי שלא יישרפו.
להגיש בגביע ומעל לפזר את "קרוטוני" השוקולד הלבן.
בחורף מומלץ להגיש חם אך לא רותח, ואת פירורי השוקולד הלבן להוסיף ממש לפני האכילה – שלא יימסו.

ואל תשכחו שעם האוכל בא התיאבון ולא רק לאכול...
חג אהבה שמח!

תגובות הגולשים