מתכונים אסיאתיים שילדים אוהבים

איך להפתיע את הילדים במאכלים שירחיבו את קשת הטעמים המוכרת להם
|
הדפס
|
שמור

החופש הגדול כבר מאחורינו, וכולנו חזרנו לשגרה. אך בנוגע לאוכל אנו אוהבים גיוון וחידושים. חברת "מזרח ומערב מזון" מציעה להפתיע את הילדים במאכלים שירחיבו את קשת הטעמים המוכרת להם, ויחשפו אותם לניחוחות וטעמים של חופש גם ביום-יום. בין המתכונים שמציעה החברה – ארבעה מתכונים עם פחמימות, חלבונים וירקות ברטבים מתקתקים וגם קינוח טעים.

אטריות ביצים

במהלך החודשים ספטמבר ואוקטובר מוצעים ברשת חנויות "מזרח ומערב" מגוון מוצרים במחירי מבצע*, ובהם מוצרים שתמיד כדאי תמיד שיהיו במטבח, ויאפשרו אלתור מהיר של מנות מיוחדות, למשל:
רוטב צ'ילי מתוק פרמיום 700 מ"ל ב-7.90 ₪
רוטב סויה בהיר 500 מ"ל ב-9.90 ₪
אטריות אורז בעוביים שונים 400 גרם – 2 ב-11 ₪
שמן שומשום 210 מ"ל ב-9.90 ₪
רוטבי קארי וצ'אטני - 2 + 1מתנה
ווק מקצועי מושחם ב-49 ₪
ועוד

 

המתכונים:

חזה עוף עם אננס ברוטב טריאקי
המצרכים:
(כמות ל-4 מנות)
600 גרם חזה עוף
50 גרם פרוסות אננס Del Monte
1/2 בצל פרוס דק
1 פלפל ירוק חתוך לרצועות
1 כוס רוטב טריאקי Taste of Asia
הוראות הכנה:
• מחוררים את חזה העוף בעזרת מזלג, ומשרים ברוטב הטריאקי למשך שעה במקרר (מערבבים מדי פעם).
• משמנים תבנית אפייה, ומפזרים עליה את הפלפל והבצל. מוציאים את נתחי חזה העוף מהמרינדה ומניחים מעל הירקות.
• מוסיפים את פרוסות האננס ומוזגים מעל את מרינדת הטריאקי.
• מכוונים את הגריל ל-180 מעלות וצולים את העוף במשך כ-40 דקות, עד שהעוף מלבין והנוזלים מצטמצמים.

 

אטריות ביצים עם ירקות ברוטב הויסין
המצרכים:
300 גרם אטריות ביצים Taste of Asia
2 גזרים בינויים
2 קישואים בינוניים
1 כף שמן שומשום Taste of Asia
200 גרם פלפל אדום
1 שן שום
1 כף ג´ינג´ר טרי מגורד
500 גרם עלי תרד
425 גרם תירס גמדי
2 כפות מירין משובח Taste of Asia
2 כפות רוטב הויסין Taste of Asia
1 כף סויה Taste of Asia
1 כף קורנפלור
1 כף מים
הוראות הכנה:
• מרתיחים את האטריות במשך 10 דקות לכל היותר (לבדוק שלא יתרככבו יתר על המידה) ומסננים את המים.
• פורסים את הגזר והקישואים לרצועות דקות בעזרת קולף ירקות. מחממים שמן בווק ומוסיפים לווק החם את הקישואים, הפלפל, השום והג´ינג´ר ומערבבים עד שהם מתרככים.
• מוסיפים לווק את התרד והתירס הגמדי ומערבבים עד שהתרד מוכן.
• מוסיפים לווק את האטריות המבושלות, המירין, הרטבים, הקורנפלור והמים ומערבבים עד שהרוטב רותח ומסמיך.

 

בטטות מזוגגות ברוטב יפני מתוק
המצרכים:
(כמות ל-4 מנות)
500 גרם בטטות (4 יחידות)
3 כפות שמן לטיגון
המצרכים לרוטב
8 כפות מירין משובח Taste of Asia
3 כפיות דבש
2 כפיות חומץ אורז Taste of Asia
1 כף רוטב סויה בסגנון יפני Taste of Asia
1 כף שומשום שחור Taste of Asia לעיטור המנה
הוראות הכנה:
• מבשלים את הבטטות במים עד שהן מתרככות מעט. מסננים ומצננים.
• חותכים את הבטטות לקוביות ומטגנים עד להשחמה.
• מוסיפים את מרכיבי הרוטב, ומצמצמים את הנוזל עד לקבלת רוטב קרמלי וזיגוג מלא של הבטטות.
• מפזרים מעל המנה שומשום שחור ומגישים.

בננה מטוגנת בציפוי טמפורה
המצרכים:
תערובת קמחים טמפורה Taste of Asia
1 כוס (220 מ"ל) מים קרים מאוד
1 חלמון ביצה
2 כפות שמן
9 בננות גדולות מקולפות וחצויות
שמן לטיגון עמוק
2-1 כפות אבקת קינמון
הוראות הכנה:
• מכניסים את קמח הטמפורה לקערה גדולה, מוסיפים את המים, החלמון, 2 כפות שמן והקינמון, ובוחשים היטב. ניתן להוסיף טמפורה או מים לפי הצורך עד לקבלת בלילה חלקה ומעט סמיכה.
• מחממים שמן בסיר על להבה בינונית, מצפים את הבננות בבלילה ומטגנים בשמן העמוק עד להזהבה.
• מגישים עם מייפל וגלידה בטעם המועדף.

 

מתכונים ומבצעים נוספים באתר: www.eastwest-food.co.il

תגובות הגולשים
+ הוסף תגובה