מתכון לחומוס

מתכון לחומוס של השפית ג'סיקה
|
הדפס
|
שמור

אין מתכון חומוס בלי טחינה. הטחינה מעבה את החומוס ומעשירה מרקם וטעם. אבקת סודה לשתייה יוצרת את המרקם של החומוסיות. מה עוד אפשר לומר על חומוס? כל מילה מיותרת. להכין ולנגב בהנאה!

צילום: נעמי גטניו

רכיבים

  • חצי ק"ג חומוס מושרה למשך הלילה
  • 2 כפות טחינה גולמית
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה (אפשר גם בלי - אבל לא יתקבל המרקם של החומוסיות)
  • מיץ מלימון אחד
  • 2 שיני שום
  • מלח לפי הטעם


אופן הכנה

  1. לבשל את החומוס עם מים עד כדי כיסוי עם הסודה לשתייה, כשהחומוס מתרכך להוריד מהאש, לסנן ולשמור את המים.
  2. לשים את כל המצרכים במגימיקס מלבד המים. להפעיל עד לקבלת משחה סמיכה.
  3. להוסיף מים עד למירקם החומוס הרצוי. להמשיך לטחון עד שהעיסה תהיה חלקה.
  4. לתקן תיבול ובתיאבון.

 

הגשה

  • ליצוק שמן זית ופטרוזיליה קצוצה.


גיוונים

  • מעט כמון
  • אפשר להקפיא את גרגרי החומוס לפני שטוחנים. ובהכנה הבאה - להפשיר ולהמשיך כרגיל במתכון.


בתיאבון!
ג''סיקה

תגובות הגולשים