כרובית בבשמל

30 דקות בתנור ויוצא מאכל עם טעם וריח משגע
מאת 
|
הדפס
|
שמור

תפרחת הכרובית מקבלת שפע טעמים ברוטב בשמל. 

מצרכים:
להכנת הבשמל:
200 גר חמאה
4 ביצים מופרדות (חלמונים חלבונים)
2 כפות גדושות קמח לבן
1 כוס חלב
כפית סוכר
מלח פלפל (לפי הטעם)
מעט אגוז מוסקט מגורד

אפשר להוסיף:
100 גר קשקבל מגורדת
100 גר פרמז''ן מגורדת
או את שניהם
ו/ או כל גבינה קשה אחרת שבא לכם
וכמובן כרובית אחת נקיה מעלים ומופרדת לפרחים
אופן ההכנה:
ממיסים את החמאה בסיר קטן
מוסיפים את הקמח ובוחשים היטב עד שאין גושים ויש תערובת סמיכה
במקביל מחממים את החלב שיהיה חם לא רותח
ומתחילים להוסיף במזיגות קטנות מעט בכל פעם ואחרי כל מזיגה מערבבים עד שכל הכמות נספגה
כך עד שגומרים את כל החלב.
מניחים את הדייסה שנוצרה להתקרר.
בינתיים
מרתיחים מים בסיר מוסיפים מלח ומכניסים את הכרובית ל-10 דקות.
מוסיפים את הסוכר לחלבונים ומקציפים עד לקבלת קצף יציב.
עד אז דייסת החלב החמאה והקמח אמורה להיות מספיק קרה.
מוסיפים אליה את החלמונים אחד אחד ומערבבים אחרי כל הוספה
מוסיפים מלח פלפל מאגוז מוסקט, טועמים ומתקנים בהתאם לצורך (בהריון לא לטעום, כי הביצים עוד לא מבושלות!!!!!)
מעבירים את התערובת לקערה גדולה ומוסיפים את קצף הביצים אל התערובת לאט לאט תוך כדי עירבוב סיבובי ולעומק כמו שני עיגולים, אחד מקיף את הקערה ואחד יורד עד לתחתיתה
מוסיפים את הגבינות וממשיכים לערבב
מסננים את הכרובית מהמים מפזרים את פרחי הכרובית על תבנית (אפשר לשמן בחמאה אבל אפשר גם בלי חמאה) שופכים את התערובת אופים 20 דקות בחום גבוה (225) ועוד כ-30 דקות בחום 180 להוציא כשקיבלתם צבע שחום יפה וריח מדהים

לשאלות נוספות וייעוץ מומלץ לפנות לפורום תזונה ואוכל בפורטל דולה.

תגובות הגולשים