X
המאמר נשמר בהצלחה
המאמר כבר שמור במועדפים
מרק קוביות כתומות שיביא את החורף
מכינים מרק מהירקות שמצאנו במקרר
מרק משביע ישכנע את החורף להגיע: ינואר, חנוכה כבר עבר, בגדי החורף מזמן עשו חילופי משמרות עם בגדי הקיץ, מתכוני החמין ותבשילי הקדירה מחכים בחוסר סבלנות לעוד יום שבת חורפי אמיתי.
שירי הגשם שלא תמיד מביאים את הגשם, ואולי צריך לאמץ איזה שיר אינדיאני עם מחול מטורף שסופסוף יביא את החורף לכאן כדי שיישאר. ובינתיים, עד שנארגן את האינדיאנים, סיפורו של מרק עשיר וטעים לילדים ולגדולים.
ראשון בבוקר, יום ראשון לחופשת חנוכה, נועה בת השנתיים בבית (לא היה גן), בחוץ שמש שקרנית, המנסה לפתות אותנו לצאת ולהתחרדן. מד החום במרפסת מגלה את האמת הקרירה – קררר. אז שהשמש תחמם עוד קצת את היום, ובינתיים אני אחמם את הבית עם מרק מהביל, שיחכה לנו אחרי הטיול היומי.
איך נולד מרק? לעיתים פשוט פותחים ספר בישול או מקלידים ב googleאו פורום אוכל את שם המתכון הרצוי, מכינים רשימת קניות חיונית לתבשיל ויוצאים לקניות.
או
פותחים את המקרר ובודקים במזווה מה יש, מה נשאר, מה ניתן לשדרוג, מה מתחבר עם מה – והופ מתכון נולד.
האופציה השנייה הולידה את המתכון הבא:
מרק קוביות כתומות
מצרכים:
- 4 כפות שמן זית
- 1 כוס בצל קצוץ
- 3 שיני שום כתושים
- 4 גזרים – חתוכים לקוביות קטנות
- 1 כוס קוביות דלעת
- 2 כוסות קוביות בטטה
- 1 כוס עדשים כתומות, שטופות
- 1 כוס גרגרי תירס (טרי ומבושל או שימורים)
- 1 כוס אורז מלא מבושל
- 1 כוס כרובית קצוצה
- ½ כפית כמון
- 1 כפית תימין
- 1 קופסת רסק עגבניות קטנה
- מלח ופלפל לפי הטעם.
הוראות הכנה:
- בסיר גדול מטגנים את הבצל כאשר הוא מתחיל להזהיב להוסיף את השום, לטגן 2-3 דקות ולהוסיף את הדלעת והגזר לערבב ולטגן עוד כ 5-7 דקות (מרכך את הירקות ומוסיף טעם למרק), להוסיף את הבטטה ובישול של עוד כ 5 דקות. לערבב מידי פעם.
- להוסיף 5 כוסות של מים חמים, להביא לרתיחה.
- בינתיים לברור ולשטוף את העדשים עד שהמים יהיו צלולים, כאשר המרק רותח להוסיף את העדשים + רסק עגבניות + כרובית + התבלינים ולבשל עוד 15 דקות.
- להוסיף את האורז והתירס לבשל עוד 10 דקות, לכבות את האש לכסות את הסיר.
- ולצאת אל השמש שכבר הספיקה לחמם את היום והלב.
- יתרון למתכון
מתכון גמיש ואוהב שמוסיפים לו מרכיבים, בהתאם למה שיש בבית או בהתאם למה שאוהבים. (אפונה, שעועית, חומוס, פלפלים, קישואים, קוביות עוף, קציצות, רצועות נקניקיות...)
רעיונות לתוספת: במקום האורז אפשר לשים – פתיתים, גריסי פנינה, קינואה.
רעיון למתכון:
- אני השתמשתי בקלחי תירס מבושלים (שנשארו מהיום הקודם), בעזרת סכין חדה "גילחתי" את גרעיני התירס מהקלח. קלח תירס עומד והסכין מורדת בצמוד לקלח קלפי מטה.
- אפשר לעשות מרק סמיך במיוחד שישמש כרוטב (לשים פחות מים).
- אני ערבבתי את הירקות של המרק עם קינואה – ונתתי לנועה בתי, היא אמנם קוראת לקינואה "אורז", לי אין בעיה איך היא קוראת לזה כל עוד היא אוכלת את זה.
נסיים בברכת חורף גשום וקריר בחוץ וחם בבית.
ג'סיקה
תגובות הגולשים
+ הוסף תגובה